מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות לאוכל- יש דבר כזה?לי21/11/2017
האם יש הגדרה להתמכרות לאוכל?
אני ממש אובססיבית סביב נושא האוכל.
מצד אחד אני סופר מקפידה על מה שנכנס לי לפה,שהכל יהיה סופר בריא וסופר מחושב ואז מגיע בולמוס מטורף שפשוט "מוחק" את כל ההשקעה שלי וממש ממש קשה לי לקום מזה.
באופן כללי אני מרגישה שאני ממש בטירוף סביב האוכל. זה כל מה שאני חושבתעליו כל היום ובעיקרון זה די הדבר היחיד שמעסיק אותי. כמובן שגם עניין המשקל משחק תפקיד משמעותי מאוד ואני כל הזמן שואפת לרדת עוד ועוד, ממש סוגדת לגוף רזה. מבחינתי אנשים רזים הם טובים יותר ויש להם שליטה מדהימה בעצמם וברצונותיהם/תשוקותיהם.
ואני ממש מרגישה שאני מכורה לאוכל ופעולת האכילה. גם בימים שאני מצליחה כביכול לשלוט בעצמי כל מה שאני עושה זה לחכות לארוחה הבאה שלי. ולפעמים אני לועסת מסטיקים רק כדי להעסיק את הפה שילעס משהו.
בבקשה תעזרו לי אני ממש סובלת עם המצב הזה.
מה עושים? איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לאוכל
פרופ` פנחס דנון22/11/2017אין הגדרה רשמית להתמכרות לאוכל הספר אבחנות של dsm או בicd אבל רוב המטפלים רואים את הבעיה זו ההתמכרות ברובה. קרוב לוודאי ישנן בעיות נפשיות ש מתלוות לכן מומלץ להגיע לאבחון אצל איש מקצוע הפסיכולוג או פסיכיאטר מומחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות לאוכל-יש דבר כזה?
דפנה הלמן23/11/2017שלום לך,
בהמשך למה שציין פרופ דנון, מדובר בהתנהגות התמכרותית. ההבדל הוא שאין כאן השפעה גופנית, אלא תלות פסיכולוגית.
ממליצה להתייחס לאכילה כתקשורת שלך עם עצמך וניתן להבינה , באמצעות טיפול דינמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)