התמכרות לאוכל- יש דבר כזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לאוכל- יש דבר כזה?
    לי
    21/11/2017

האם יש הגדרה להתמכרות לאוכל?
    אני ממש אובססיבית סביב נושא האוכל.
    מצד אחד אני סופר מקפידה על מה שנכנס לי לפה,שהכל יהיה סופר בריא וסופר מחושב ואז מגיע בולמוס מטורף שפשוט "מוחק" את כל ההשקעה שלי וממש ממש קשה לי לקום מזה.
    באופן כללי אני מרגישה שאני ממש בטירוף סביב האוכל. זה כל מה שאני חושבתעליו כל היום ובעיקרון זה די הדבר היחיד שמעסיק אותי. כמובן שגם עניין המשקל משחק תפקיד משמעותי מאוד ואני כל הזמן שואפת לרדת עוד ועוד, ממש סוגדת לגוף רזה. מבחינתי אנשים רזים הם טובים יותר ויש להם שליטה מדהימה בעצמם וברצונותיהם/תשוקותיהם.
    ואני ממש מרגישה שאני מכורה לאוכל ופעולת האכילה. גם בימים שאני מצליחה כביכול לשלוט בעצמי כל מה שאני עושה זה לחכות לארוחה הבאה שלי. ולפעמים אני לועסת מסטיקים רק כדי להעסיק את הפה שילעס משהו.
    בבקשה תעזרו לי אני ממש סובלת עם המצב הזה.
    מה עושים? איך מטפלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לאוכל- יש דבר כזה?

הוספת תגובה

• התמכרות לאוכל

פרופ` פנחס דנון
    22/11/2017

אין הגדרה רשמית להתמכרות לאוכל הספר אבחנות של dsm או בicd אבל רוב המטפלים רואים את הבעיה זו ההתמכרות ברובה. קרוב לוודאי ישנן בעיות נפשיות ש מתלוות לכן מומלץ להגיע לאבחון אצל איש מקצוע הפסיכולוג או פסיכיאטר מומחה בתחום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לאוכל-יש דבר כזה?

דפנה הלמן
    23/11/2017

שלום לך,
    בהמשך למה שציין פרופ דנון, מדובר בהתנהגות התמכרותית. ההבדל הוא שאין כאן השפעה גופנית, אלא תלות פסיכולוגית.
    ממליצה להתייחס לאכילה כתקשורת שלך עם עצמך וניתן להבינה , באמצעות טיפול דינמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו