התמודדות עם בן זוג אלכוהליסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם בן זוג אלכוהליסט
    רפא
    07/02/2018

היי,
    אני בן 31 עובד בעבודה מאד מצליחה, מתאמן, אוכל נכון וחי בגדול חיים מאד בוגרים ויציבים,. הכרתי לפני מספר חודשים את בן זוגי, בחור בגילי, בן אדם מדהים ויפה מבפנים ומבחוץ שהגיע ממשפחה טובה אבל עם המון משקעים מהעבר. הרגישות שלו והכנות והמצב רוח הטוב שקיים לרוב גרמו לי להתאהב בו בחזרה.
    הבעיה היא שכבר בתחילת הקשר הוא סיפר לי שב10 שנים האחרונות הוא נאבק בבעיית השתייה שלו. עבר גמילה במכון סגור ולא שתה 3 שנים, לאחר מכן חזר לשתות רק בירות, והיום הוא שוב קונה כל יום או יומיים בקבוק וודקה ומסיים כשאני לא איתו.
    כשאנחנו יחד אין לו צורך בזה והוא יכול להיות פיכח שבועות, אבל כשיש לו רגע של לבד הוא הולך וקונה בקבוק.
    חשוב לי להגיד שהוא מודע לבעיה ואנחנו קבענו תור לרופא ובנוסף רוצים שיתחיל פגישות שוב פעם בA.A
    הוא יכול לדבר בצורה מאד בוגרת במהלך היום לגבי המודעות שלו לבעיה, ולגבי החיים שהוא רוצה כשזה ייפתר, ואז כשהוא לבד בערב הוא פתאום קונה בקבוק, ומלא בריגשות אשם.
    הוא לא אלים ולא קולני, הוא פשוט אלכוהליסט. מצד אלד אני חושב שאולי כדאי לא להכניס את עצמי עמוק יותר לסיפור הזה, ומצד שני אולי בגלל זה הבעיה שלו ממשיכה- כי תמיד עזבו אותו בגלל זה? הוא יפה בצורה בלתי רגילה ועדיין צנוע וקשוב. יש בי אהבה גדולה אליו אבל השאלה שלי היא האם יש תקווה? האם קיימים סיפורי הצלחה בניסיונות גמילה משתיית אלכוהול כבדה? אני ממש אובד עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול משולב

פרופ` פנחס דנון
    08/02/2018

שלום,
    בהתמכרות לאלכוהול מומלץ טיפול משולב, פסיכולוגי-קבוצתי או פרטני, טיפול משפחתי-או זוגי וטיפול פסיכיאטרי-רפואי אצל מומחה לטיפול בהתמכרויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו