מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מקלונקס וחלופות שונותאביאל05/07/2018
שלום ד"ר.אני בן 30 ובעבר הותקפתי פיזית בנערותי,מאז יש לי תחושות חזקות של חרדה שלא מרפה כאשר מישהו צועק עליי, מתווכח איתי או מאיים עליי (אם מדובר בגבר). פסיכיאטר אמר שאני סובל מהפרעת חרדה מתמשכת וניסיתי מספר תרופות SSRI ללא תועלת. הוספת קלונקס לחיזוק עזר מאוד בשבועיים הראשונים וגרם להרגשה טובה ובטחון עצמי אך ההשפעה לא התמשכה.
בכל זאת את הכדור אני לוקח כמה שנים במינון 2 מ"ג.
היות והכדור לא עוזר פרט לשינה עמוקה ועדיין יש חרדה, אני רוצה לדעת איך נכון להיגמל ממנו לגמרי... ובכלל איך זה שתרופות SSRI לא עוזרות ומרפות לגמרי חרדה על רקע טראומטי? הייתי בכמה שיחות פסיכולוגיות, במהלך השיחות המצב השתפר אך עם הפסקתם הכל חזר לקדמותו ואני מסתובב עם חרדה קבועה ללא פתרון.
לאיזה כיוון תוכל לייעץ לי לפנות ? אולי להחזיק צמוד אליי נשק קל להגנה עצמית (כמו אקדח גז מדמיע) יגביר את ביטחוני ויפחית את החרדה (המוח ידע שיש בכיס במידת הצורך ולא אשאר "ללא מענה" כפי שקרה בתקופת נערותי כפי שהזכרתי מעלה). מבחינה תרופתית, האם תרופה כמו וולבוטרין יכולה להגביר ביטחון עצמי כיון שמשפיעה על סרוטונין וגם על דופאמין שאחראי על מרכז ההנאה במוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס ומשפחת בנזודיאזפינים
פרופ` פנחס דנון06/07/2018קלונקס וכל המשפחת בנזודיאזפינים הן עזרה לטווח הקצר. שימוש ממושך גורם לתלות והתמכרות בתרופות אלו.
מומלץ להגיע לרופא פסיכיאטר מומחה בטיפול בהתמכרויות ובתחום החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)