איך לעזור לבן הזוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעזור לבן הזוג?
    לאנה
    16/08/2018

הוא מכחיש את זה אבל אני חושבת שבן הזוג שלי אלכוהוליסט. במהלך היום הוא לא שותה, אבל ברגע שהוא יוצא מהעבודה הוא ישתה משהו, או עם חברים או בבית. אין ערב שבו הוא לא שותה. בדרך כלל הוא לא מגיע למצב של שוכרה אבל אם הוא לא שותה הוא עצבני. הוא לא מוכן לקבל את זה שזה בעיה והוא חושב שהוא שולט בזה אז זה לא התמכרות. הוא צודק? אני מגזימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לבן הזוג?

הוספת תגובה

• אלכוהוליסט או לא?

אבי יקיר
    16/08/2018

לאנה שלום,
    ראשית, כמו שכתוב בהקדמה לספר בישול חמרוקאית: קודם תרגעי.
    בעלך אינו אלכוהוליסט!! אלכוהוליסט, עפ"י הגדרה, הוא אדם שמתחיל לשתות משקה חריף כבר בבוקר ולאורך כל היום. האם שתייתו מוגזמת? אני לא יודע. אבל הנקודה שצריך לשים לב אליה היא שינויי מצב הרוח. אם הוא לא שותה הוא עצבני? זה כבר יכול להצביע על סוג של תלות. לא אלכוהוליזם, תלות. אם ישנם שינויים נוספים במצב רוח או בהתנהגות (קללות וכ'), יש להניח כי התלות מתגברת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנצלות

אבי יקיר
    18/08/2018

לאנה שלום,
    אני מתנצל על הפתיח של תגובתי הראשונה. ניסיתי לשלב הומור ולא התייחסתי לדאגה שלך לגבי הבעיה של בעלך ועל זה אני מאד מצטער ומתנצל. שאר התגובה נכונה.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו