התמכרות לתחושת ההנאה אחרי משקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לתחושת ההנאה אחרי משקה
    רועי
    30/08/2018

שלום רב,
    אני בן 36 ושותה קולה פחית עד 2 ליום כל יום מגיל 15 בערך.
    זה נותן לי אנרגיה, הפגת מתחים ושחרור זאת לצד תרופות לטיפול בחרדות אותן אני לוקח כ-8 שנים.
    כל פעם שניסיתי להפסיק לשתות לגמרי קולה, לאחר מספר ימים הופיעו תסמיני גמילה של הגברת חרדות ודיכאון.
    לאחר שהחזקתי מעמד מספר שבועות נשברתי וחזרתי לשתות.
    כבר לאחר 3-4 ימים לאחר חזרה לשתיית המשקה, חזרתי לעצמי.
    הפעם 13 שבועות מחזיק ללא שתיית המשקה והתופעות המוכרות לא נעלמו להפתעתי. הייתי בטוח שלאחר כחודש וחצי תעלמנה לגמרי. האם סביר שגמילה מקוקה קולה תימשך מספר חודשים ולא מספר שבועות היות וצרכתי את המשקה כל כך הרבה שנים? זה הגיוני בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מקוקה קולה

אבי יקיר
    30/08/2018

רועי שלום,
    עלי לשאול אותך האם לצד תרופות נוגדות דיכאון ושתיית קוקה קולה (מאפיין של התמכרות לסוכרים), הינך עושה שימוש בחומרים משני מצב רוח אחרים כמו אלכוהול או קנאביס? אם כן אתה חייב לפרט מה וכמה, כדי שאדע לאבחן טוב יותר את מצבך. אם לא ואתה לוקח רק כדורים נוגדי דיכאון וקולה, אני מציע לך לפנות לפורום פסיכיאטריה באתר Beok ולהתייעץ שם.
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו