שני אחים ואני .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני אחים ואני .
    פשוט
    23/07/2008

סיפור חיי כל כך ארוך שאיני יודעת כיצד להתחיל . אבל אדלג על הכל ואעבור לפואנטה ... אני הבכורה משני אחיי . בגילאי ה20 כל אחד בתורו יצאו מהבית ( משפחה לא מתפקדת אבל שלמה ) אל העיר הגדולה . קודם יצא האח הסנדוויץ אחר כך הצטרף אליו הצעיר . רק עכשו התחוור לנו לאבי ולי כי לשניהם יש התמכרות לקאנביס . לאח הצעיר הכי הרבה . הוא מעשן כבד דרך בקבוקי הבנאגים והמון פעמים ביום . אין צורך לציין כמה הוא בחור מוכשר חכם ובעל כישרונות נעלים שהלכו לאיבוד עם העישון . ואילו האח הסנדוויץ איכשהו עם העישון הצליח לשקם את חייו . שניהם חולקים אותה חברה , אותה סביבה , וכן אותה צורת חשיבה . אחרי הרבה לילות ללא שינה מדאגה כעס וכאב עצום שלי ושל אבא החלטנו להתעמת ולבקש לעצמנו תשובות . היה ברור שהסנדוויץ גרר את הצעיר לעולמו. אולם הצעיר שקע. ואני שואלת ,עתה שאנו יוצאים לדרך חדשה הכוללת גמילה באישפוזית . איך לנהוג באח הסנדוויץ שחלק עימו את עולם הסמים ? שעכשו כאילו לוקח על עצמו להביא את הצעיר לידי גמילה וסדר ? האם יש סיכוי שאחד יעזור לשני או שהסכנה שאם אחד יפול יפול גם השני ? איך לחשוב על זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שני אחים ואני .

הוספת תגובה

• גמילה מרצון

פרופ` פנחס דנון
    24/07/2008

שלום לך,

גמילה מרצון הינה דרך יחידה להצליח בגמילה ממשית
    ניסיונות אחרים כמו אשפוז לחייב את בן אדם להפסיק וכו' בדרך כלל לא מחזיקים הרבה זמן.
    לגבי אח הקטן הוא כנראה מושפע מסביבה יהיה הרבה יותר קל לעבוד איתו ולגבי אח השני רק שיכנוע ולחץ משפחתי יכולים לעבוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור פסיכיאטרי .

פשוט
    24/07/2008

כתגובה לעובדה שרצינו אבי ואני להכניס את אחי הצעיר לטיפול הוא הולך לטיפול אצל פסיכיאטר . כדור ילמד אותו את ההבדל בין טוב לרע ? בין מותר ואסור ? בין לכבד את החוק שנועד להגן על החיים לבין פריצת החוק ? איך אני מביאה את אבי להבנה שאסור לו לחשוב שאחרי 10 שנות עישון , טיפול פסיכיאטרי לא מספיק ? איך אני מביאה את אבי להבין שזו שוב מניפולציה של המשתמשים להונות אותו ...הנה הלכנו לטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת כדור לא מספיק

פרופ` פנחס דנון
    24/07/2008

נכון כדור לא מספיק טיפול חייב להיות פסיכולוגי מסוג התנהגותי קוגניטיבי כדי ללמד אותו מחדש את הדברים הטובים בשבילו כמובן בנוסף טיפול תמיכתי או קבוצתי לא יזיק. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה רואה אפשרות

פשוט
    26/07/2008

ששני האחים ביחד , אחרי 10 שנות סוד , אחוות ה"משתמשים" ,יוכלו לטפל אחד בשני ? יש לציין שבעיניי אחד התחזק לאורך השנים והתמקם מבחינה משפחתית וכלכלית והשני התרסק לשפל המדרגה . בעודם חיים כ"כ צמוד . ( שרק העובדה הזו מסמלת משהו מאוד מהותי לתפיסת היחסים ) . האם אתה רואה סיכוי שאחרי 10 שנים ביחד משהו בדפוס היחסים הזה ישתנה ואכן אחד יעזור לשני או שבעצם שוב ה"חזק" יתווה שתי דרכים אחת גלויה של אהבה דאגה ותמיכה ושנייה סמויה של השפלה וריסוק נפשו כהמשך לדפוס החיים כפי שהיה ב10 שנים האחרונות ? איך ובאיזה אופן יוכלו שני אלה עם כאלה דפוסי חיים לעזור אחד לשני ? אתה רואה סיכוי שבאמת משהו ישתנה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה לעזוב את הרגלים הישנים

פרופ` פנחס דנון
    26/07/2008

חשוב להחליט!!!
    הכול מתחיל בהחלטה אני מבין שאת מאוד רוצה אבל מה איתם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הם

פשוט
    26/07/2008

עושה רושם שהצעיר,קיבל זריקת מרץ לסדר את חיו מה שניראה כמו מניפולציה ורק לא להגיע למצב של טיפול .פתאום הוא מאוד עסוק ויש לו עבודה ואפילו קבע עם פסיכיאטר שאת שמו איני מוצאת באף מקום. ואילו הבוגר יותר ,טוב הוא אומר שהוא מעשן פעם בחודש וחצי אולי, כשאמרתי לצעיר ,הוא כעס על היהירות הבוטה שהוא המסמומם והגדול ,הוא נקי, רק פעם ב... וככה שניהם מורחים את אבי שמשוכנע שהם אומרים את האמת ואני לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמשכו לבדוק אותם

פרופ` פנחס דנון
    27/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו