מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכור לווינרמסובך20/08/2008
שלום רב איך אם בכלל עוזרים למכור לווינר לגשת לטיפול ? מהמר מזה כ10 שנים כשהסכומים עולים בכל שנה כיום עומדים ההימורים על כ 7000 ש"ח בחודש במחזוריות רווחים והפסדים(הצליח בעשר שנים האחרונות לצבור חוב של כ 80 אלף שקל) הוא מודה שהוא נמצא בבעיה בקול רם אך אינני בטוחה כי הוא מודה בפני עצמו וזאת כי הוא מסרב ללכת לטיפול מקצועי מדובר בבן זוגי אנחנו בשנות השלושים לחיינו ביקשתי ממנו בדרכים שונות לגשת לטיפול אך הוא מסרב בתוקף בטוענה כי אין בטיפול הפסיכולוגי משום עזרה לאור מצבי הרוח הקשיים שהוא שרויי בם הכרעתי את הכף והובלתי לפרידה רגע לפני שאפול לתהום יחד איתו. וגם כאן הגיע סירוב לטיפול והעדפה לנתק זוגיות ולהוציא אותי ממעגל חייו אל עף המודעות הגדולה שבי כי אין קשר לאהבה וכי ה"מחלה" עוטפת אותו ללא שליטה קשה לי המחשבה ואומר זאת בפשטות,"בן זוגי מעדיף את ההימור על פני" מצליחה אני לקחת את המציאות למקום הנעלב שבי. איך אם בכלל גורמים לו ללכת לטיפול? והאם העובדה כי אני עוזבת אומרת שנטשתי את הספינה???? תודה על תגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך גורמים למישהו להפסיק להמר?
ד''ר עודד רוזנברג20/08/2008התנאי הראשון והבסיסי לכך שיפסיק להמר הוא שילך לטיפול.בלי טיפול הסיכוי שיפסיק שואף לאפס.עיצה איך לגרום לו להפסיק להמר חורגת מתפקידי כפסיכיאטר ויהיה זה בלתי ראוי לתת אותה.הפעילי את הדמיון.מצבי רוח קשים מתלווים לעיתים קרובות לבעיית הימורים הם יכולים לנבוע ממנה או להיות קומורבידיים (תחלואה כפולה).אין זה מתפקידי לקבוע האם נטשת את הספינה והאם זה נכון לעשות או לא - זה יהיה לא מקצועי להתייחס לנקודה זו.
אני מאחל לך כל טוב ולבן זוגך שיחליט ללכת לטיפול ואם ילך אז-בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה כסיוע
טל30/08/2008שלום לך, שמי טל ובעברי הלא רחוק הייתי מכור להימורים קשים במשחק הווינר. הסכומים שאת מספרת שבן זוגך מפסיד בחודש, היו הסכומים שהייתי מפסיד ביום. הווינר הוא בעיה. וישנה חובה לעצור את הגלגל במהירות, משום שגם אני הפסדתי בעבר 7000 שקל בחודש...רק שככל שאתה מפסיד יותר אתה משקיע יותר והסכומים ימשיכו ויעלו. כמו-כל העצות שניתנו לך אי אפשר להצליח בלי רצון וסיוע של המטופל. הבעייתיות בהימור הווינר מעבר לכל הימור אחר הוא בעובדה שהוא חוקי, נגיש ומפתה ביותר. הדרך שעצרה אותי מלהמשיך להמר ולהבין את מעשיי, הייתה ירידה תלולה לתהום עמוקה ביותר. רק בנחיתה והרגשת הקרקע של התהום הבנתי כי זו לא הדרך. בפנייך שתי אפשרויות כדי לסייע לבן זוגך. האפשרות הראשונה היא להתנתק לגמרי, להוציא את עצמך ממעגל החובות, ולהותיר אותו עם החובות שיצר. ככל שאיכפת לו ממך ואולי גם אם יש ילדים, הוא אולי יבין ויגזור על עצמו טיפול. האפשרות השנייה היא לא להציע לו טיפול, אלא להציע לו שיחה דווקא עם אחד כמוני. אחד שהיה שם, שראה לאן מובילה הדרך. האמיני לי שאם הוא ייראה ויישמע את מה שאני עברתי, ייתכן והוא יסכים להקשיב לעצות. ישנה חשיבה שאומרת שרק מהמר יכול להבין מהמר. שאלי אותו האם אתה מוכן להיפגש לשעה, עם מישהו שהיה שם. אם כן, אשמח לעזור לך. ניתן ליצור איתי קשר במס' 077-5060182.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר לשאול - איך אתה יצאת מזה?
לילך03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)