ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    מיקה
    01/11/2008

שלום רב השאלה שלי היא ככה: אני שנים רבות עישנתי חשיש ע"ב יומיום - לאחר שיום אחד אחרי שבישלתי את זה הרבה ברשא החלטתי לפני 5 חודשים להפסיק לגמרי. לאחר טיפול של חודש וחצי בשיחות אצל עובד סוציאלי פרטי שמטפל בבני וער ונפגעי סמים בעצתו - הלעתי לפסיכיאטרית ובעיצת שנהם התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג כדור ביום. לפני שבועיים העובד סוציאלי ואני איכשהו נכנסנו לשיחה והוא אמר שלדעתו אם מעשנים חשיש (סיגרייה קטנה ) פעמיים בשנה זה לא נורא ולא מזיק. אתמול ישבתי עם חבר/ידיד והרשיתי לעצמי רק בידיעה שזה לא הולך לחזור למצב הקודם שהייתי בו ו בידיעה שזה לא מזיק ג'וינט -ושתינו 2 כוסות אלכוהול - אין לי כוונה להפוך את זה שוב להרגל כי גם הראש וגם הגוף לא רוצה את זה -גם אני וגם הבחור שהיה איתי דיברנו על זה שאם אנחנו מעשים עכשי זה רק יהיה פעמיים בשנה. אני בוודאות מספיק חזקה כדי לא לחזור על זה . אני מתארת לעצמי שאתה לא תיתן לזה לגיטימציה ותאשר פה בפה מלא שכן מותר לעשן פעמיים בשנה. אני אשמח לקבל חוות דעת לגי התדירות של פעמיים בשנה (פעם בחצי שנה באחריות), האים זה בסדר? האים זה לא פוגע. לפי דעת המומחה שלי העישון פוגע במערכת הריגשית - אני לא רוצה להקריב את המערכת הריגשית שלי למעם "חויה " של פעמיים בשנה אם זה אכן מזיק לכן חשוב לי מאוד לדעת. אין ספק שאני גם הולכת לשאול את הפסיכיאטרית לגבי זה. (אני רוצה לציין שאני גם סטודנטית שנה שנייה ועובדת במשרה כמעט מלאה ומתפקדת עם הכדור מצויין ) סליחה על האורך ותודה על ההתייחסות מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• עישון חשיש לעיתים רחוקות

ד''ר עודד רוזנברג
    01/11/2008

אין פה "מותר" ו"אסור" מבחינתי כרופא.יש פה בהחלט "רצוי" ו"לא רצוי".סילחי לי שאני אומר את זה אבל יש לי הרגשה שאת קצת מוליכה את עצמך שולל ועדיין אינך שלמה עם ההחלטה להפסיק עם החשיש ועל כן יש כאן מה שמכונה "מדרון חלקלק" כלומר את עלולה,בעיקר בעת משבר נפשי לחזור ולהשתמש בתדיררות גבוהה.ישנם שטוענים שאפילו שימוש חד פעמי בחשיש יכול לגרום להתפרצות של פסיכוזה - אם זה עונה לשאלתך.מלבד כך יש לחשיש מגוון פגיעות - למשל בזיכרון.מה שחשוב באמת לדעתי הוא כי תנסי לברר עם עצמך או עם הפסיכיאטרית שלך מדוע יש לך צורך בסטימולציה הזו והאם זה ביטוי של קונפליקט אינטרא-פסיכי סמוי.לענין זה הטיפול המומלץ הוא טיפול בשיחות(פסיכותרפיה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו