גמילת בחור צעיר שמהמר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילת בחור צעיר שמהמר
    אחות
    13/11/2008

שלום, אני רוצה להתייעץ לגבי אח שלי. הוא בן 22 ורוב היום הוא יושב מול המחשב במשחקי פוקר, כבר כשנתיים. כנראה שהיינו (אני ומשפחתי) תמימים ולא הבנו את חומרת המצב. הוא נכנס לחובות, כאשר בהתחלה הוריי עזרו לו, אך כעת הבינו שאי אפשר להמשיך בדרך זו. הוא לא רוצה ללמוד ולא לעבוד, כי הוא מאמין שהוא יוכל להתפרנס מפוקר כל חייו. הוא כנראה חושב שיוכל להחזיר את החוב הנוכחי (שהינו גדול) ע"י פוקר. אנחנו לוחצים עליו ללכת לעבוד, גם כדי להחזיר את החוב, אך אין מענה. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות על מנת להחזירו לחיים נורמליים. כל חייו הוא היה בסביבת משפחה תומכת, חמה ומשכילה, שעודדה לימודים ועבודה (ולא כסף קל). ביקשנו ממנו לפנות לטיפול, אך הוא לא מסכים. הוא לא חושב שיש לו בעיה. הוא אומר שחברים שלו משחקים גם ולא מפסידים כסף ושיש טורנירים בינלאומיים שהאנשים שם מתפרנסים מפוקר. אני מרגישה שהמשפחה שלנו על סף התמוטטות, כי אף אחד לא יודע איך להתמודד עם המצב ואיך למנוע ממנו מלהרוס את חייו (וחיינו). אני מבקשת בבקשה עצה בנוגע לדרך הנכונה להתנהג במצב זה, לפני שזה יהיה כבר בלתי הפיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילת בחור צעיר שמהמר

הוספת תגובה

• לאחות

פרופ` פנחס דנון
    13/11/2008

אתם חייבים לשכנעו להגיע לטיפול
    לפי סיפור בעיה מורכבת כישנה התמכרות להימורים דרך אנטרנט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך לשכנע להגיע לטיפול

אחות
    13/11/2008

שלום ד"ר דנון, האם תוכל בבקשה לתת לנו רעיון איך לשכנעו להגיע לטיפול? אנחנו חסרי אונים. הוא לא מוכן להבין שיש לו בעיה וכל הדיבורים איתו (הן בנימה שקטה והן בצעקות) לא עוזרים כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחות

פרופ` פנחס דנון
    15/11/2008

דרך טובה לנסות להסביר לו הוא סובל מהתמכרות וזקוק לעזרה
    ודרך קשה היא להכנס כל המשפחה בוגרת להודיע שלו תומכים בו יותר מבחינה כלכלית האם לא ילך לקבל עזרה. כמובן קשה לבצע אבל כדי לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אחי באותו מצב -

אחות גם..
    10/10/2009

גם אחי בסיפור דומה - רק שהוא משחק במקום ולא באינטרנט , שזה
    פשוט הורג את כל משפחתנו, אנחנו באמת כבר נואשים - כי הוא לא מודע לבעייתו , ולי כאחות
    אוהבת ותומכת אין פיתרון ..
    אובדת עצות ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבים טיפול אצלם

פרופ` פנחס דנון
    11/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו