מחקר חדש לטיפול בהזיות שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מחקר חדש לטיפול בהזיות שמיעה
    ד''ר עודד רוזנברג
    01/12/2008

    לכל משתתפי הפורום שלום רב,
    בימים אלה נערך בבית החולים באר יעקב מחקר קליני חדשני בטיפול בהזיות שמיעה אצל חולים במחלת הסכיזופרניה.מדובר בגרייה מגנטית לעומק המח המבוסס על מגנט שפותח במכון ויצמן למדע.טיפול בגרייה מגנטית שטחית קיים מזה כ-20 שנה והוכח כיעיל בטיפול בהזיות שמיעה אצל חולים במחלת הסכיזופרניה גם במצבים שתרופות אינן עוזרות (אצל אחד מכל ארבעה חולי סכיזופרניה עם הזיות שמיעה תרופות אינן יעילות כלל).על קצה המזלג ובשפה שווה לכל נפש,הטיפול מדכא את הפעילות החשמלית באיזורי המח שמייצרים את הזיות השמיעה.הגרייה העמוקה חודרת לערך פי 3 לעומק המח בהשוואה לגרייה השטחית.זהו המחקר הראשון בעולם לטיפול בהזיות שמיעה באמצעות גרייה מגנטית שאינה שטחית – כלומר באמצעות גרייה מגנטית עמוקה.עד עתה עברו בישראל כ-200 איש גרייה מגנטית עמוקה במסגרת מחקרים לטיפול במחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות.עד עתה לא נצפו כל תופעות לוואי מסוכנות ולמעשה היארעות תופעות הלוואי נמוכה ביותר.המחקר עבר אישור של משרד הבריאות כמקובל.
    המעוניינים להשתתף במחקר מתבקשים לפנות לד'ר פנחס דנון או לד'ר עודד רוזנברג מיחידת המחקר בבאר יעקב באמצעות הטלפון 08-9258396 או למייל :
    [email protected]
    [email protected]
    בברכת החלמה מלאה
    ד'ר רוזנברג
    יחידת המחקר,באר יעקב

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מחקר זה חשוב עקב סמים יש להם הזיות

    פרופ` פנחס דנון
    02/12/2008

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו