האם חשיש פוגע במוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חשיש פוגע במוח?
    אורח
    15/03/2009

שלום למומחים. רציתי לשאול האם שימוש חד פעמי בחשיש יכול לעשות פגיעה בלתי הפיכה במוח? עישנתי לפני כמה חודשים כמה שאכטות מג'וינט של חשיש, ואני מצטער על כך, כי אני בנאדם שרוצה ללמוד בחיים ולהצליח. האם העישון החד פעמי הזה יכול לעשות נזק למוח לטווח הארוך ולא המיידי? זאת אומרת נגיד אחרי שעוברים כמה חודשים, האם יש פגיעה במוח? ביכולת הריכוז? ביכולת הלמידה והזכרון? כאלה דברים? כי אני מפחד שבגלל הטעות החד פעמית הזאת פגעתי לעצמי בסיכויים להצליח בחיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם חשיש פוגע במוח?

הוספת תגובה

• שמוש חד פעמי

אבי רוט
    16/03/2009

לא סביר שתהיה פגיעה בשמוש בודד, תבדוק את עצמך שהתופעה לא ממשיכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת סרטן

עידית
    08/08/2011

לפרופסור
    מדוע תשובתך אינה מפורטת מספיק? נראה שאתה מפחיד יותר מאשר עוזר! (נראה שאתה נגד)

אני סקרנית ומבולבלת..
    האם משתמע מכך שפתאום משום מקום בעתיד(כשלא אצטרך טיפול במריחואנה הרפואית) אתקף באיזשהו טריפ רע כמו באל אס די?

כן אני מבינה שמבחינה קוגנטיבית ייתכנו שינויים אך האם אלו לא אמורים להיעלם בסופו של דבר?
    ממתינה לתשובתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילו פעם אחת יותר מדי

פרופ` פנחס דנון
    16/03/2009

במקרים מסויימים שימוש חד פעמי עלול לגרור את בן אדם לחרדות (התקפי חרדה) ודיכאון מעבר להגדרה של "bad trip" . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מאמין

אורח
    16/03/2009

אנשים מגיעים לפה בפחדים וחרדה, ואתה בתור רופא מלבה את החרדה הזאת עוד יותר? אני מגיע עם חששות אחרי שאני מודע שמה שעשיתי היה טעות ואני יודע שאני לא אגע בזה יותר בחיים. ומה שאתה אומר לי זה שבעצם בגלל עישון חד פעמי של כמה שאכטות, ועוד אחרי שאני יודע שעשיתי טעות, זה יכול להרוס לי את החיים? אין לי שום פסיכוזה, ושום חרדות, הפחד היחידי שלי זה שהחשיש עשה לי פגיעה במוח מהבחינה של להיות פחות טוב בלימודים, יכולת זכרון פחות טובה, יכולת ביטוי פחות טובה וכדומה, לא מהבחינה הנפשית. אני אנסח את השאלה שלי שוב - במידה והעישון החד פעמי הזה לא עשה נזק גלוי ומיידי, האם יש נזק לא גלוי במוח? האם בגלל העישון הזה הורדתי לעצמי סיכוי להצליח בחיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורח

פרופ` פנחס דנון
    16/03/2009

פורום הינו מענה ראשוני לשאלות כלליות
    לכן לא תוכל לקבל תשובה "לא" בלי להגדיר את מצבך נפשי ובלי שאיש מקצוע מדבר איתך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא ש

אורח
    16/03/2009

העניין הוא ששאלתי שאלה כללית. אמרתי וציינתי שאין תסמינים כמו חרדה או דכאון, השאלה שלי היא שאלה כללית - האם עישון חד פעמי של חשיש עושה נזק למוח מבחינה של, איך אני אנסח את זה בשפה הפשוטה ביותר - "הופך אותך לטיפש יותר"? אין שום תסמינים, העישון היה לפני 4 חודשים, אני פשוט מתעניין האם אם לא הייתי מעשן לדוגמא הסיכוי שלי להצליח בחיים היה גבוה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על העצבים שלכם

ג'ו
    11/06/2009

אתם חיים בסרט
    לא פוגע ולא מאומה
    פשוט תעשה הכל בגבול הטעם הטוב והכל יהיה בסדר
    ד"ר חרדה ניסית פעם שאתה כל כך בטוח בעצמך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לג'ו

פרופ` פנחס דנון
    12/06/2009

תהיה בריא ותרגיש טוב כל החיים
    אבל על תמליץ לאחרים מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתי זה פשע להמליץ לאחרים מה לעשות?

עובר אורח
    12/06/2009

בעצם, צודק. אולי זה אבסורד כשאתה בעל מקצוע ולא זהיר במיוחד. תזכורת: לא להכניס להיסטריה זה חלק מתפקידו של רופא, כל רופא - בטח כשמולו מירב המחקרים הגורסים כי שימוש חד-פעמי הוא כמעט וחסר משמעות (ברוב מכריע של המקרים) ובטח כשנשמעת אמירה כמעט מצחיקה כמו "השימוש היחיד יהרוס לי את החיים", אמירה של מישהו הכאילוז ועק: הרגיעו אותי.

מעריך את הרצון שלך שלא להיסחף באבחנות ובהצהרות בפני "פציינטים" וירטואלים, אבל אשמח אם תיקח לתשומת לבך את ההערה. שלי ושל ג'ו שמעליי.

יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון חד פעמי לא יכול לפגוע

אדיר
    29/06/2009

מי שאומר שעישון חד פעמי יכול לגרום למה שתיארת זה חארטה...
    אם יש לך בעיות בעיות נפשיות ,אולי השימוש כן יכול להעלות אותם מהתת
    מודע ולגרום לך קצת להיכנס לסרטים מודחקים , אבל אין מצב ששימוש חד פעמי יכול לפתח הפרעות נפשיות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל

12345
    29/06/2009

לא רוצה להיות גסת רוח אבל מצד אחד אתם צודקים .. כמעט כל סם לא מפריע בפעמים הראשונות

לפחות מה שהיה איתי הלך לפי שלבים ... השלב בהתחלה שממש נהנים ולמחרת אפילו לא מרגישים רע
    השלב השני הוא הפרנויה (פה נכנסת בעיה נפשית )
    והשלב השלישי הוא השלב שעושים המון כדאי להרגיש משהו
    ואחר כך השלב שמכל שורה קטנה או כדור קטן (לא יודעת לגבי שחטות ) מרגישים למוחורת מעיין הנגאובר נוראיייייי .... בפעם האחרונה שעשיתי אקסטה לא יכולתי לזוז מהמיטה יומיים אחרי זה

אז נכון שימוש ראשוני לא מזיק ... אבל גורם שימושים נוספים אחרי זה

אז לפי עצתי אל תתנו לאנשים עצות לעשן או ואט אוור אפילו לא פעם אחת ... זה אפילו גובל בשידול מבחינתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    09/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו