מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא מכורנילי10/04/2009
שלום רב,
לפני כ-30 שנה (טרם נולדתי) אבי נכנס לדיכאון ועד היום משתמש בכדורי הרגעה. המון שנים השתמש בלוריוון ובכמה שנים האחרונות לוקח כ-2 קלונקס ביום ואפילו יותר.
מזה כ-17 שנה מכור להימורים של מפעל הפיס, כרטיסי גירוד וטוטו. המצב הכלכלי בבית קשה מאוד עקב פשיטת רגל של אבא שהיה לו עסק קיוסק עם עמדות לוטו וטוטו. מאז ילדותי אנ זוכרת כי מיליון פעמים נתפס וכל הזמן נשבע לנו ולסובבים אותו כי מאותו יום יפסיק להמר אך לשווא. לאחר פשיטת הרגל הוא טען כי הפסיק להמר לחלוטין אך עדיין אנשים מהשכונה הקרובה אומרים שרואים אותו מהמר בעמדות הפיס וכי הוא חייב אלפי שקלים עבור ההימורים.
הגענו למצב כי כבר איננו יודעים לפמי לפנות ע"מ למגר את התופעה המזוויעה הזו שהורסת לנו מידי יום ויום את החיים. בין אמא לאבא אין מזה זמן רב יחסים זוגיים אלא רק מתח וריבים וצעקות בתוך הבית.ניסינתי לדבר איתו מס' פעמים על ללכת לגמילה אך גם אין באמצעותנו הכסף לטיפול וגם וא כל הזמן טוען שהוא איננו עושה זאת ושאנשים סתם מכפישים את שמו. אציין כי גם מצד משפחתו וגם מצד משפחתה של אימי לא מוכנים לסלוח לו. פעמים רבות אני תוקפת אותו מטיחה בפניו כי הרס לנו את החיים, אך מצד שני זהו אבי והאנושיות והרגישות שלי אליו לא נותנת לי את האפשרות לנתק איתו קשר ואני גם כן בטוחה שהוא מנצל את הסלחנות והאנושיות שלנו. לאחר כל שיחה איתו הוא מצליח באיזשהו אופן קסמי לשכנע אותי ואת אחיותיי כי הוא הפסיק עם ההימורים , אך מאוד מהר מישהו שראה אותו מחזיר אותנו למציאות הקשה.
אודה אם תייעצו לי איזשהי דרך או פתרון שניתן לצאת מהמצב הזה. אני בפרוש מרגישה שאינני יכולה עוד להתמודד עם העניין הזה וכי אני אדם מת בגוף חי...אנ י בת 26 והתחתנתי לפני כ-4 חוד' ועשיתי את טעות חיי ועברתי להתגורר עם הוריי בתוך כל סיר הלחץ הזה ואינני מתפנה רגשית כדי להקים את חיי
אודה לעזרתכם
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לנילי
דפנה הלמן10/04/2009נילי שלום,
פנייתך הארוכה מבטאת מצוקה גדולה . מדובר בסוגייה שדורשת טיפול ולא עיצה באמצעות הפורום. באופן כללי, יש צורך באיבחון רפואי מעמיק לגבי מצבו הנפשי של אביך, אצל פסיכיאטר,יש גם לשקול מחדש את צורת המגורים שלך עם הורייך,.תגובתך מבטאת מודעות למצבך ויש לעשות עבודה עם המודעות...(רצוי באמצעות טיפול פסיכולוגי)
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)