האם התמכרות לפוקר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם התמכרות לפוקר?
    נעמה
    15/04/2009

שלום רב
    ברצוני להתייעץ האם בעלי התמכר לפוקר. לפני כשלוש שנים הוא החל לשחק פוקר עם חברים קרובים פעם בשבוע. עם הזמן תדירות המשחק עלתה לפעמיים בשבוע ולאחרונה גם לשלוש פעמים בשבוע. היום - יום חג - צלצלו אצלי פעמוני האזהרה כאשר חזרנו בצהרים מאירוע חברתי והוא קיבל הזמנה לשחק פוקר אצל חברים שלנו. כאשר אמרתי שאני מעדיפה שלא, הוא כביכול קיבל את זה ברוח טובה ואמר בואי ניסע לשם לביקור עם הילדים (הילדים שלנו ושלהם חברים). בדרך שאלתי אותו בזהירות אם הוא נוסע על מנת לשחק איתם פוקר ואם הוא מוכן לוותר על הפוקר על מנת שניהנה מהאירוע כולנו, ושלא ניוותר הנשים והילדים לבדנו כאשר הגברים יושבים למעלה ומשחקים פוקר. הוא התפוצץ מכעס, סובב את האוטו בחזרה הביתה, אמר לי שאני אלימה וצריכה לטפל בעצמי. לא נכנסתי איתו לריב אלא שתקתי וכאשר הגענו לשם הם באמת לא שיחקו, למרות שהמזוודה עם הז'יטונים הייתה בסביבה. כלומר אם לא הייתי מבקשת, הם היו משחקים (4 גברים).

אני חשה שאין לו שליטה על הפוקר. בהתחלה הם היו משחקים בימי חמישי בבחינת 'יום היציאה עם הח'ברה'. אבל היום תמיד יש תירוץ מדוע לשחק פוקר גם באמצע השבוע: "אשתו נסעה והבית פנוי", "יש לי יום הולדת", "יש חג ואף אחד לא עובד", "משבוע הבא אשחק רק פעם בשבוע".
    אציין שהם לא משחקים על סכומים גדולים (כ-200 ₪) ושבעלי שחקן טוב. לרוב הוא מרוויח ומביא הביתה כמה מאות ₪. אם לא מרוויח לא מפסיד ולעיתים נדירות מפסיד 50, 100 ₪. כלומר הבעיה היא לא כלכלית, אלא הנהירה אל המשחק והחברה הגברית על חשבון שעות משפחה. אציין שבעלי סובל מהפרעת קשב וריכוז לא מטופלת ADHD ויש לו נטייה להתמכרויות. נאבקתי איתו קשה על מנת שיפסיק לעשן וכעת שוב התמכרות חדשה.

אינני יודעת אם אכן הוא מכור, סה"כ האנשים שהוא משחק איתו הם הורים של חברים של הילדים שלנו, אנשים משכילים, עם עבודה מסודרת והסכומים אינם גבוהים. הבעיה היא עם התדירות ההולכת והגוברת והמריבות סביב הנושא. אולי כדאי פשוט להניח לו? אולי לא צריך להתערב בחייו של אדם מבוגר, בן 40? אני לא חוששת שנגיע למצב של הפסדים כספיים כמו שיש בהתמכרויות להימורים כי בעלי אדם מחושב ואחראי מבחינה כלכלית. אבל אני רואה שזה בא על חשבוני ועל חשבון שעות המשפחה, פתאום בצהרי יום חג? באמצע השבוע בערבים? מעין תשוקה בלתי נשלטת לשחק פוקר ולהיות עם החברים הגברים במקום איתי ועם הילדים. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם התמכרות לפוקר?

הוספת תגובה

• מענה לנעמה

דפנה הלמן
    16/04/2009

נעמה שלום,
    על מנת לוודא אם מדובר בהתמכרות לפוקר או לא,יש צורך בהרחבת האינפורמציה לגבי העיסוק שלו בעניין.
    יחד עם זאת אני מתרשמת שיש קושי במערכת היחסים בינך לבין בעלך.את חשה תסכול על כך שהוא נמנע להיות בבית.הוא חש צורך להיות מחוץ לבית.יש מקום לברר זאת יותר .הייתי פותחת את זה עם בעלך .במידה ואת חשה שאתם מתקשים לבד להתייחס לנושא.הייתי ממליצה לפנות לייעוץ זוגי.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,
    דפנה הלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שם 100 ש"ח שזה לא התמכרות

גולן
    19/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה יכול להפסיק ?

פרופ` פנחס דנון
    20/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שם 150

..
    22/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צריך עזרה

פרופ` פנחס דנון
    22/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לפוקר מביאה גם לגירושין

מיכל
    22/10/2009

קראתי את ההודעה בעיון רב. אני מכירה את מה שאת מספרת מקרוב. בעלי שבקרוב יהיה הגרוש שלי שיחק פוקר בדיוק כפי שאת מתארת- בימי חמישי עם חברים קרובים, בטענה שזו "היציאה השבועית". בהמשך התדירות של המשחקים מול המחשב באה על חשבון הזמן הזוגי שלנו, על חשבון הזמן של "להביא ילד לעולם" והוא כמובן לא מודה שהוא "מכור". יום אחד אפילו תפסתי אותו משחק פוקר בבוקר ומצחצח שיניים במקביל.

בהמשך, אף גיליתי משיכות של כספים כל חודשים בסכומים של אלפי שקלים מכספומט וכמובן שעד היום הוא לא מודה לאן החל הכסף? ושהוא מכור.

אני אמרתי לו שהוא חייב ללכת לטיפול, אך אין מי לדבר וכשגיליתי את הרמייה של הכספים(מבלי ליידע אותי כמובן) זה הביא למתח בנישואים ובסופו של דבר הנישואין התפוצצו וכרגע אני לפני גירושין (שלא בשליטתי ).

לסיכום, תשימי לב טוב טוב למצב כי זה מתחיל בקטן וכפי שאת רואה יכול להסתיים לא טוב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו