מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני אלכוהליסטית?שלי27/04/2009
אני בת 45,התחלתי לשתות אלכוהול בגיל 30,בשנים האחרונות אני שותה 3-4 פעמים בשבוע
2-3 כוסות וודקה רד בול לערב.
אני אוהבת לשתות,האם אני אלכוהליסטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסון להפסיק
פרופ` פנחס דנון28/04/2009האם ניסית להפסיק ולא לשתות לפחות מספר שבועות ?
הצלחת ללא תופעות מיוחדת אז את נקיה מאלכוהול
ואם לא מומלץ לפנות לעזרה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNי אלכוהוליסט
נורית13/05/2009כאלכוהוליסטית שלא שותה 4 שנים אני יכולה להגיד שבשלב שכבר שותים אם באמת אתה אלכוהוליסט, כנס לפאב. ערב אחד נסה לשתות כוס אחת ללכת הביתה ל א להמשיך לשתות בבית.
בשבוע שאחר כך כנס לפאב תזמין ותשתה שתי כוסות
לך הביתה
ל א א לשתות עוד
אם אתה מצליח
אין בעייה. אתה לא אלכוהוליסט.
אם אתה לא מצליח יש אתר AA אלכוהוליסטים אנונימים באינטרנט
נתראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום נקי ולבן לכול החיים
תהילה30/05/2009אני מאמינה שאדם יכול לזהות אצלו לצערנו את ההתמכרות רק כשהוא כבר עמוק בתוכה אני נקייה גם קרוב ל4 שנים ואני חושבת שזה לא קשור הקטע עם הפאב ואומר לך גם למה אני מכירה משהו שהוא מכור נקי אך עדיין לא ממש מודע להתמכרות שלו הוא מאוד מבולבל בקשר לכך שהוא מכור הוא לא מסוגל אפילו בקבוצות להגיד שהוא אלכוהליסט קשה לו מאוד לקבל את זה
הוא היה רגיל לשתות רק חמישי שישי ומתי שהוא נמצא עם משפחתו או ביציאה עם חברים אני לא חושבת שכול כך קל להכיר בכך שאנו מכורים זה תהליך הרבה יותר ארוך מלנסות לשלוט על השתיה שלך שאנו שותים בכמויות ולא קשור אם אין בכמות כזאת או אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשלי
דפנה הלמן30/05/2009שלי שלום,
אלכוהוליזם מתייחס לתופעה רחבה הכוללת התמכרות פיזית ונפשית.כלומר,אנו מדברים על הרגל טכני של שתיית אלכוהול,המלווה מחשבות על השתייה ונוצרים דפוסי התנהגות הקשורים לצריכת אלכוהול.
במידה ואת חשה שאין לך שליטה על שתיית האלכוהול, אנו מדברים על כך שאת למעשה נכללת באוכלוסיית הסיכון.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)