מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות לשוקולדשרי01/05/2009
אני אוכלת שוקולד בכמות מעטה מדי יום (סנדביץ בערב). זהו שינוי של החודשים האחרונים מאחר ומאז שאני זוכרת את עצמי זה המרכיב העיקרי שלי ביום והפריע לי שכך הדבר מבחינה בריאותית אם כי אני לא שמנה.
זה משהו שאני מזוהה איתו- בחברה תמיד צוחקים על כמה שאני אוהבת ומעדיפה שוקולד על אוכל ולא חייבת אוכל "אמיתי". ה משהו שאני מקבלת תמיד לימי הולדת בכמויות, זה משהו שכתבו עלי בספק מחזור בסיום ביהס... וכו. מעולם לא העירו לי על זה, להפך.
כיום בשישי שבת אני מרשה לעצמי לאכול כמה שוקולד שאני רוצה ואני אוכלת הרבה אבל זה נגמר וזה לא אכילה נון סטופ.
בעבר ניסיתי להפסיק לגמרי ועם השוקולד וירדתי למשקל של 45 ק"ג על גובה של 1.65, הייתי עצובה מאוד ומדוכאת ואחכ חזרתי בגדול
האם מדובר בהתמכרות??? כיום אני מסתדרת עם הסידור הזה של מעט ביום ולהרשות לעצמי בסופש אבל מדאיג אותי הגורם. אפילו חשבתי שאולי יש משהו בגוף שלי מבחינה פיזיולוגית שזקוק כ"כ לחומר כלשהו המצוי בשוקולד.
דיאטנית הרכיבה לי תפריט תוך מודעות לבעיה וזה לא הועיל כי אני לא אוכל קובית שוקולד, מבחינתי זה מצחיק אפילו...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לאוכל
פרופ` פנחס דנון02/05/2009שוקולוד, ממתקים, קמח לבן, סוכרים ומזון מהיר גורמים להתמכרות
כי גורמים להפרשה של חומר במח נקרא אקזורפין דומה נטילה של סמים במנות קטנות
המלצתי לנסות להפסיק לבד ואם לא לפנות ליעוץ מקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה
שרי02/05/2009האם כדאי להפסיק לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשרי
דפנה הלמן02/05/2009שרי שלום,
את אוהבת שוקולד ואת יכולה להמשיך להנות ממנו.העניין הוא המינונים.אם הוא הופך להיות עניין שאת מתעסקת בו יתר על המידה זוהי "נורה אדומה".
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)