התמכרות לשוקולד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לשוקולד
    שרי
    01/05/2009

אני אוכלת שוקולד בכמות מעטה מדי יום (סנדביץ בערב). זהו שינוי של החודשים האחרונים מאחר ומאז שאני זוכרת את עצמי זה המרכיב העיקרי שלי ביום והפריע לי שכך הדבר מבחינה בריאותית אם כי אני לא שמנה.
    זה משהו שאני מזוהה איתו- בחברה תמיד צוחקים על כמה שאני אוהבת ומעדיפה שוקולד על אוכל ולא חייבת אוכל "אמיתי". ה משהו שאני מקבלת תמיד לימי הולדת בכמויות, זה משהו שכתבו עלי בספק מחזור בסיום ביהס... וכו. מעולם לא העירו לי על זה, להפך.
    כיום בשישי שבת אני מרשה לעצמי לאכול כמה שוקולד שאני רוצה ואני אוכלת הרבה אבל זה נגמר וזה לא אכילה נון סטופ.
    בעבר ניסיתי להפסיק לגמרי ועם השוקולד וירדתי למשקל של 45 ק"ג על גובה של 1.65, הייתי עצובה מאוד ומדוכאת ואחכ חזרתי בגדול

האם מדובר בהתמכרות??? כיום אני מסתדרת עם הסידור הזה של מעט ביום ולהרשות לעצמי בסופש אבל מדאיג אותי הגורם. אפילו חשבתי שאולי יש משהו בגוף שלי מבחינה פיזיולוגית שזקוק כ"כ לחומר כלשהו המצוי בשוקולד.
    דיאטנית הרכיבה לי תפריט תוך מודעות לבעיה וזה לא הועיל כי אני לא אוכל קובית שוקולד, מבחינתי זה מצחיק אפילו...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לשוקולד

הוספת תגובה

• התמכרות לאוכל

פרופ` פנחס דנון
    02/05/2009

שוקולוד, ממתקים, קמח לבן, סוכרים ומזון מהיר גורמים להתמכרות
    כי גורמים להפרשה של חומר במח נקרא אקזורפין דומה נטילה של סמים במנות קטנות
    המלצתי לנסות להפסיק לבד ואם לא לפנות ליעוץ מקצועי

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה

שרי
    02/05/2009

האם כדאי להפסיק לחלוטין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשרי

דפנה הלמן
    02/05/2009

שרי שלום,
    את אוהבת שוקולד ואת יכולה להמשיך להנות ממנו.העניין הוא המינונים.אם הוא הופך להיות עניין שאת מתעסקת בו יתר על המידה זוהי "נורה אדומה".
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו