מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויכוח:ליהיא14/11/2009
אני מעשנת סיגריות כבר 7 שנים אבל אני בטוחה שאני לא מכורה לסיגריות באופן פיזי, כלומר אני מגיעה למצבים שבהם אני לא מעשנת גם שבוע ושבועיים למשל כשאני קצת חולה, או כשאני מאוד עסוקה בלימודים ואני לא מרגישה שום חולשה או תגובה גופנית לכך, אך אני יודעת שאני מכורה לכך פסיכולוגית, כלומר, אני יודעת שלדוגמא בהגעה למקום חדש שבו אני לא מכירה אף אחד סיגריה יכולה בקלות לשבור את הקרח עם שאר המעשנים, אני מוכרחה לעשן כשאני שותה אלכוהול אחרת שום דבר לא מחליק בגרון וכו'..השאלה שלי היא, האם יש באמת הבדל בין התמכרות פיזית לפסיכוגית כמו שהצגתי אותה? או שאין באמת הבדל בין השתיים ואני נחשבת מכורה לכל דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לליהיא
דפנה הלמן14/11/2009שלום לך,
אני סבורה שכל עיסוק שיש בו כפייה ומשפיע על התיפקוד הינו בגדר התמכרות.
לפיכך, אם ההתנהגות הזו מפריעה לך,זו הזדמנות להבין את הפשר ולחשוב על שינוי .
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרת:
אלעד08/12/2009"אני סבורה שכל עיסוק שיש בו כפייה ומשפיע על התיפקוד הינו בגדר התמכרות. "
ועל זה אמר רבי יוחנן לריש לקיש בגמרא:
"ליסטים בליסטיותו ידע"
ואידך זיל גמור
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לאלעד
דפנה הלמן08/12/2009אלעד שלום,
לו היית קורא את דבריי בצורה פחות שיפוטית,היית יכול להבין שאיני שולחת בצורה שרירותית אנשים לאישפוז.זאת למרות היותי ע.פסיכיאטר מחוזי.
מטרת הפורום וכוונתי הייתה להציג את רפרטואר ההתערבויות.
כפי שציינתי בעבר ועדיין אני סבורה שיש מקום להתייעץ עם אנשי מקצוע,כאשר נער או אדם מסתגר בביתו מזה תקופה.
כפי שציינו,הפורום נועד לתת מידע או ייעוץ בנושאים הקשורים להתמכרויות ואינו פורום לנושאים אחרים.
צר לי שלקחת זאת למקום רחוק ואף צר לי שהתבטאת כלפיי בצורה שיפוטית.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגב הלמן,
אלעד08/12/2009את יודעת מה, בסדר, אני לא אכתוב כאן יותר בצורה שיפוטית, או בכלל.
את מה שהיה לומר לך ולשאר העולם כבר אמרתי.
דעי לך שאני עברתי חוויות קשות באדיבות הפסיכיאטר המחוזי והמחלקות הסגורות שבתחום השיפוט שלו, וכנראה שאני לא לבד. שום דבר לא נכתב בעלמא או נובע מדעות קודמות .
אני לא יודע למה את קוראת שיפוטיות ולמה לא, ואני לא אכנס איתך לויכוח העפש הזה, כי את הסמינריון שלי בנושא הזה כבר עשיתי תודה לאל.
אני רק אגיד שאם להסתמך על קריאת התגובות שלך לאורך הפורום באמת שאין לי כבר מושג שיפוטיות מהי (פרדוקס פנימי אבל נאלץ לחיות עם זה)
בכל מקרה, בעצת חברתי החלטתי להפסיק לכתוב כאן בעתיד הנראה לעין.
אני עדיין עומד מאחורי דעותיי העקרוניות ומה שכבר נכתב . עם זאת לענ"ד אני חושב שאת , כיועצת באינטרנט (ועל אחת כמה וכמה כפסיכולוגית בעלת רישיון) , צריכה להיות זהירה פי עשרות מונים במתן העצות הוירטואליות, כי הן משתמעות, במקרה הטוב, לשתי פנים .
בברכה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לאלעד
דפנה הלמן08/12/2009שלום לך,
לקחתי לתשומת ליבי את הערתך,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אשפוז כפוי זה סוג של אונס
עופר דגן09/12/2009לא כאן המקום להכנס לפרטי פרטים, אבל אני מסכים עם ענבל שמנהלת את הפורום "די לכפייה" שאשפוז כפוי וכל הכרוך בו - כלומר הטיפול הכפוי - זה סוג של אונס.
את כותבת "אני לא שולחת אנשים לאשפוז באופן שרירותי".
אז אני רוצה להגיד לך, שגם אנסים סדרתיים לא אונסים באופן שרירותי: הם בוחרים את הקורבנות שלהם על-פי קריטריונים שונים: קוי גוף, צבע עיניים, צבע שיער, קווי פנים וכו'. אז זה הופך את האונס למוצדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לעופר דגן
דפנה הלמן09/12/2009שלום לך,
כפי שצויין ,הפורום לא נועד לפתח דיאלוגים בנושא אישפוזים כפויים.
במידה והינך מעוניין לשאול שאלות הקשורות לנושא הפורום,הינך מוזמן.
אבקש לכבד את בקשתינו.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת משעשע שבקשה מסוג זה יוצאת דווקא
דניאלה10/12/2009מפיה של מי ש"לא מכבדת בקשות של אחרים" ועוד במשרה מלאה. הרי כל תפקידו של פסיכיאטר מחוזי הוא לא לכבד בקשות של אחרים, לכפות עליהם כליאה, סימום תרופתי, חדירה לגופם בניגוד לרצונם. זה משעשע שהגברת הנכבדה שעוסקת באופן יום יומי בלא לכבד בקשות של אחרים (לדוגמא, שלא יחדרו לגוף שלהם), היא זו שמבקשת בפורום שלה ש"יכבדו את בקשתה". כמובן, אם תכבדי את בקשתם של אזרחים שלא יחדרו לגופם ושלא ישללו את חירותם בניגוד לרצונם.
אגב, זה משעשע כיצד דפנה הלמן, כאישה, שלו איתרע מזלה לחיות לפני כמה עשורים, החוק היה שולל ממנה זכות על גופה (עד לפני כמה עשורים לגבר הייתה זכות, מכוח חוק, לכפות קיום יחסי מין על אשתו, כנגד רצונה) - עושה את אותו הדבר לאחרים - תוך שהיא מובילה לאשפוזם הכפוי ששולל את זכותם על גופם.
אבל העולם אינו חסר מדוכאים לשעבר (לדוגמא נשים) שמפעילים את אותן שיטות דיכוי שהופעלו כלפיהם (חדירה בכוח לגוף, שלילת האוטונומיה האישית וכו') כלפי אחרים.
אה, כמובן, כשהגברת הלמן לא מכבדת בקשות של אחרים - קרי מאשפזת אותם בכפיה ומובילה לכך שיחדרו לגופם בניגוד לרצונם, ואותם אחרים מתנגדים לכך, התנגדותם נתפסת כ"חוסר תובנה למצבם".
אם נלך לשיטתה של הגבת הנכבדה, כלומר אם היינו נוהגים כמוה וכמו חבר מרעיה לעבודה - היינו מכנים את קריאתה לכבד את בקשתה "חוסר תובנה למצבה".
אם אני חושבת על כך - דפנה היא חסרת תובנה למצבה. דפנה אינה מבינה שכפי שהיא, לו איתרע מזלה להוולד לפני כ 100 שנה, הייתה, כאישה, נטולת זכות חוקית על גופה, בשם חוקים שהחברה הפטריארכלית יצרה, כך היום מי שתויגו כ"משוגעים" נחשבים כחסרי זכות על גופם.
דפנה סבורה שמה שהיא עושה הוא חוקי. אבל לפני 150 העבדות הייתה חוקית. לאנוס נשים (כל עוד האנס הוא ה"בעל" החוקי) היה חוקי, ובכלל, לפני 100 שנים אישה נחשבה רכוש של הגבר.
לפני 100 שנה, אונס של אישה נחשב לעבירה - אך לא כלפיה, אלא כלפי "בעלה" - זו הייתה עבירת רכוש כלפי בעלה, שכן אישה נחשבה מבחינת החוק כקניין של הגבר. דפנה היקרה חסרת תובנה (אם נשתמש בז'רגון הפסיכיאטרי) לעובדה שאת אותן שיטות דיכוי שהופעלו כלפי נשים לפני כ 100 שנה, היא מפעילה כיום כלפי מתויגים פסיכיאטרים - שלהם כיום לפי ה"חוק" אין זכות על גופם.
בכלל, הפער בין בני סלע (אנס סדרתי) לבין הפסיכיאטר המחוזי (חודר סדרתי לגופם של אחרים, באמצעות מזרקים, תרופות, טיפולים כפויים וכדומה) הוא הרבה יותר קטן ממה שאתם חושבים. בני סלע חודר מינית בכוח לגוף קורבנותיו, בניגוד לחוק. הפסיכיאטר המחוזי נותן הוראות שתוצאתן היא חדירה בכוח לגוף קורבנותיו, לא מינית אלא רפואית, ולכאורה בהתאם לחוק . אבל אונס הוא אונס הוא אונס.
דפנה היא בהחלט חסרת תובנה.
מדוע שלא תכבדי בקשותיהם של עשרות אנשים בשבוע שלא להכלא, שלא להיחדר בכוח, שלא לקיים אינטראקציה עם פסיכיאטרים שהם אינם מעוניינים בחברתם? נסי, זה לא קשה. אפילו תרגישי טוב אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר משעשע
דניאלה10/12/2009זה שהגברת הלמן מטפלת ב"טראומות". למשל טראומה של קשירה? הזרקה בכוח לאדם שהוא קשור? תוך שלא מאפשרים לו להרפות את השריר? תוך שמפשיטים אותו? תוך חילול צנעת הפרט שלו? תוך שלא מתירים את קשריו לשעות ארוכות עד שהוא נאלץ לעשות את צרכיו על עצמו?
שעוזרת פסיכיאטר מחוזי, שאינה אלא בית חרושת לייצור טראומות, תטפל ב"טראומות" (שהיא בעצמה מייצרת בשפע) - מצחיק ( או עצוב!!!) ממש כפי שאנס סדרתי יטפל בטראומות של קורבנות תקיפה מינית.
יתכן וההשוואה לאונס מזעזעת את יפי הנפש, אך לא - אונס הוא חדירה בכוח לגוף. יחסי מין יכולים להיות האירוע המהנה בעולם, אם הם מתקיימים מרצון, והאירוע הטראומטי בעולם, אם הם מתקיימים בכפייה. הטראומה מאונס אינה נוצרת מעצם האקט המיני (שכן, רובנו עושים זאת באופן קבוע - כשאנו בוחרים) אלא מעצם החדירה בכוח לגוף, מעצם הפקעת השליטה על הגוף, מעצם חילול האוטונומיה האישית וחילול הרצון. ודפנה היקרה, שמתיימרת לטפל בטראומות, עושה במסגרת תפקידה כע. פסיכיאטר מחוזי בדיוק מה שאנס עושה - חודרת בכוח לגופם של אנשים, מפקיעה מהם את זכותם על גופם, את האוטונומיה האישית שלהם, את רצונם, את השליטה על גופם - וההבדל בין אנס סדרתי למי שעוסק בכפייה פסיכיאטרית הוא קטן, קטן מאד.
יטען הטוען שאונס פסיכיאטרי הוא "חוקי". נכון, גם אונס של אישה לפני כ 100 שנה, היה "חוקי" (כל עוד האנס היה בעלה החוקי). האם עצם העובדה שהפלישה בכוח לגוף היא חוקית מכוח חוק שנוצר על ידי הצד החזק והאינטרסנט (את החוק לטיפול בחולי נפש קידמו לוביסטים מטעם משרד הבריאות תוך שהם מביסים את עמדת האגודה לזכויות האזרח) - עושה את הפלישה פחות כואבת? דומה כי דווקא כאשר האונס הוא מטעם רשויות ה"חוק" כביכול (נניח לרגע בצד את העובדה שמרבית האשפוזים בכפייה אינם עומדים אפילו במבחני החוק) הוא כואב יותר.
דפנה, ברור לי שתמחקי את ההודעות, אבל אולי יום אחד תסתכלי בראי ותחשבי "מה אני עושה". אולי יום אחד הודעות אלו בפורום תחדורנה למצפונך ותשאלי את עצמך אם זה נכון לקחת חלק בגוף (משד הפסיכיאטר המחוזי) שאינו אלא אנס ממלכתי וממוסד. ישנה סתירה עצומה בין עבודה עם קורבנות טראומה לבין עבודה במשרד הפסיכיאטר המחוזי שמייצר טראומות לאנשים לכל החיים. דווקא כאישה, אשר אמורה להבין את המשמעות האיומה של אונס, עליך להסתייג מן התפקיד שאת ממלאת, כי בשורה התחתונה, אשפוז כפוי אינו אלא אונס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אשפוז כפוי זה סוג של אונס
עופר דגן09/12/2009לא כאן המקום להכנס לפרטי פרטים, אבל אני מסכים עם ענבל שמנהלת את הפורום "די לכפייה" שאשפוז כפוי וכל הכרוך בו - כלומר הטיפול הכפוי - זה סוג של אונס.
את כותבת "אני לא שולחת אנשים לאשפוז באופן שרירותי".
אז אני רוצה להגיד לך, שגם אנסים סדרתיים לא אונסים באופן שרירותי: הם בוחרים את הקורבנות שלהם על-פי קריטריונים שונים: קוי גוף, צבע עיניים, צבע שיער, קווי פנים וכו'. אז זה הופך את האונס למוצדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע, את לא במקרה זו שהתייחסה בשיפוט
דניאלה10/12/2009יות להודעתו של נחום לפני כמה ימים?
נחום כתב הודעה סאטירית, ולפיה הוא מכור לשליטה, לוקח אנשים מביתם באישון לילה וכולא אותם במחלקות סגורות, קושר אותם, מסמם אותם בכוח. הגם שהיה ברור מדבריו כי עסקינן בסאטירה על עיסוקך החולני משהו (יש משהו חולני בלהיות שותף לכליאת אנשים בניגוד לרצונם וחדירה בכוח לגופם, חולני), את השבת לו - תוך הסתתרות קטנונית מאחורי החצאית של האבחנה הפסיכיאטרית כי "נראה כי הוא לא מאוזן נפשית וזקוק לטיפול". את שמתבכיינת בהודעה זו על שיפוטיות היית סופר שיפוטית כלפי אותו נחום אומלל, שמצא את עצמו נופל לתוך הפה-מעיין-חודדה שלך הבעיה איתך שלא זו בלבד שהיית שיפוטית כלפי נחום, אלא הסתתרת מאחורי החצאית של האוטוריטה הפסיכיאטרית כאשר טענת שאינו "מאוזן נפשית" בתגובה להודעתו שמתחה ביקורת על תחום עיסוקך (נסי אולי בדיקות נשים פלשתיניות במחסומים, אם את ממש בקטע של להפר זכויות אדם).
ואם כבר אנו נזכרים בתקרית עם נחום, את טוענת שאת לא "מאשפזת בשרירותיות". אבל בתקרית עם נחום השתמשת בנשק של אבחון פסיכיאטרי בכדי לדכא דיעה שלא נראית לך (ביקורת על סוג עיסוקך, שהוא באמת מבחיל, במחילה, לעסוק מתוך משרד ממוזג בשליחת אנשים למקום שבו נשללת מהם כל זכות על גופם - איכסה!) - ובכך הראית לנו כיצד את משתמשת באופן שרירותי לגמרי באבחונים. נחום כתב סאטירה. בחרת לאבחן אותו במקום להתעמת עם אי הנוחות שההודעה שלך גרמה לו (אגב, חיילים בוגרי המחסומים והמרדפים הקימו ארגון שקרוי 'שוברים שתיקה', שבו הם מתמודדים באומץ עם הדברים שעוללו. מה דעתך להתמודד באומץ עם מעשיך? במקום לאבחן בגחמנות קטנונית את מי שמתח ביקורת עליהם?)
ואם את משתמשת באופן כל כך שרירותי באבחונים, לדוגמא כדי לבזות בפומבי אדם שמתח עליך ביקורת ("אתה לא מאוזן נפשית") איזו ערובה יש שאת עושה שימוש מושכל, ראוי וסביר בתפקידך שאת כה אוהבת לכנות "ע." פסיכיאטר מחוזי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תפנו לעמותת מגן?
ee10/12/2009שם אוהבים אנשים שבורחים מבתי חולים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEE שוב פרש את כל אוצר המילים שלו
נחום10/12/2009בהודעה קצרה, מבישה, ומנוסחת היטב במסגרת המגבלות הרטוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה קורס סיינטולוגי אתה לוקח?
ee10/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר ?!
רונן11/12/2009למה פסיכיאטרים כל הזמן מדברים על סיינטולוגיה ? מה יש להם מהתנועה הזאת ? אנשים מוזרים מאוד, הפסיכיאטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי כי הסיינטולוגים שונאים
רר11/12/2009פסיכיאטרים? מפיצים עליהם שקרים? מתארגנים כדי למרר להם את החיים? ... כי הם חושבים שכל מי שמתנגד להם הוא פסיכיאטר?
הרי מטרת הססינטולוגיה היא להשמיד את הפסיכיאטריה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)