מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אח מכור למסכים[TV/מחשב/פלייסטיישן]אנונימי03/12/2009
אהלן,
אחי בן 14 כיתה ט', והוא מכור באופן כרוני למסכים(טלוויזיה, פלייסטיישן, מחשב, פלאפון).
זה הגיע למצב שהוא לא הגיע לבית הספר כבר כמה חודשים(כמובן ביה"ס יודע והכל, והרשויות והכל- אבל הם פשוט עושים חרא עבודה..), אין לו חברים והוא לא יוצא מהבית בכלל.
בבקרים, לפי הוראה שקיבלו מהיעוץ[פסיכולוגי או פסיכיאטרי לא ממש יודע], ההורים לוקחים לו כל גישה למחשב או טלוויזיה או מחשב[פלאפון לא], עד השעה בה מסתיים ביה"ס.
הבעיה היא, שהוא חייב טיפול- והוא פשוט מסרב בתוקף ללכת, הוא לא מודע לבעיה שלו ולא רוצה להיות מודע אליה. הוצעו לו "פרסים" בתמורה לטיפול(מחשב חדש, משחק לפלייסטיישן) וכלום- הוא פשוט לא מוכן.
היום למשל- רציתי לראות סרט- רק שעה אחת[זה הכל!] בפלייסטיישן, והדבר גרם לריב ענקי[מבחינתו], הוא בכה השתולל והכל בשביל לא להפסיד שעת מחשק[הרי רק בצהריים הוא מקבל את הגישה למכשיר.
אשמח לקבל ייעוץ כלשהו, או איזשהי עזרה- ועשו טובה: אל תפנו אותי למישהו אחר, כי היועצים האלו עושים חרא עבודה.
בברכה,
אני(רק כדי שתבינו מי אני: אני תיכוניסט גדול מאחי בכמה שנים, ופשוט דואג לו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר עם הורים ולעשות שיחה משותפת
פרופ` פנחס דנון03/12/2009אני ממליץ לדבר עם הורים ולעשות שיחה משותפת איתם אצל יועץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאח מסרב להגיע.
אנונימי03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לאנונימי
דפנה הלמן03/12/2009לאנונימי,
העובדה שאתה מודאג בהחלט לגטימית ומותאמת.
במדינת ישראל ניתן לכפות טיפול נפשי כאשר מתקיימים קריקטריונים מתאימים להפעלת התערבות כפוייה על פי החוק לטיפול בחולי נפש.כדי להתרשם אם אחיך במצב נפשי חריף יש לפנות למישהו שיראה אותו,או ניתן לזמן איש מקצוע לביתכם.ניתן גם באמצעות 101 אשר מפעילים כוננים פסיכיאטריים.
אני מופתעת ומצטערת לשמוע שהגורמים החינוכיים לא עושים דבר.
גם אם אחיך מסרב לכל טיפול,הכרחי שהוריך יפנו לכל גורם מקצועי שניתן לסייע לאחיך ולכם.
ניתן לפנות לאיש מקצוע פרטי ואף למרפאות לבריאות הנפש באחריות משרד הבריאות. באזור המגורים שלכם.רצוי לתאם עם יועצת בית הספר שבו הוא לומד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדפנה הלמן
עופר דגן07/12/2009מצער מאוד שאת ממליצה על אשפוז כפוי (למרות שאת מעדנת את הדברים ולא כותבת את הדברים במפורש).
אם הוא יאושפז בכפייה, הסיכון יהיה גדול הרבה יותר: אולי יקשרו אותו ו/או יסממו אותו ויגרמו לו לנזקים נפשיים. לדעתי הסיכון הוא עצום. למה לא לחשוב על אפשרויות אחרות? כמו להתייעץ עם איש מקצוע (ואם הוא מסרב להשתתף, אפשר להתייעץ בלעדיו). אולי יש אנשי מקצוע מספיק טובים שיוכלו לתת עצות טובות.
אני עצמי אושפזתי במחלקת ילדים נס ציונה כשהייתי ילד, כי היו לי התנהגויות מוזרות, והאשפוז לא עזר לי, הוא רק הזיק לי.
לדעתי, את פשוט אשה כוחנית שמאמינה בפתרונות אלימים במקרים שאין הצדקה לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו, למה ציפית? ע' פסיכיאטר מחוזי
אלעד08/12/2009מן הסתם היא זאת בפועל שחותמת בשרירותיות על צוי אשפוז בכפיה של בני אדם שמעולם לא פגשה אישית.
למה שהיא תנסה לחשוב על פתרון הומאני ועדין יותר ?
(אלא אם כן הפתרון הוא טיפול ב"מיינד קליניק" ב400 שקל לשעה, ואז יש עדיפות לטיפול פסיכותרפי כמובן.
הפורום הזה הוא שיווקי בעיקרו . דנון והלמן לא מהססים להזכיר בכל הודעה שניה את הטלפון במכון הפרטי שלהם. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולחשוב שכל זה בגלל ריב פלייסטיישן
אלעד08/12/2009בין אחים....
ישר לרוץ ולערב פסיכיאטר מחוזי, כונני פסיכיאטריה במד"א , אשפוזים כפויים, תרופות בכפיה , תיכף גם תבקשי מעצר מנהלי במרתפי השב"כ או שישריינו לו חדר בגוואנטנמו.
על יועצת בית ספר שמעת?
שיחה עם המורה? המחנך?
על פסיכולוג קליני בקופת חולים ?
על יעוץ משפחתי ?
על שיחה משפחתית עם ההורים ברוגע ?
כולה ריב על פייסטיישן מחורבן...
בעולם המושגים של הגב' הלמן כפי הנראה יש רק אמבולנסים עם אחים מאשפזים ובתי חולים מוקפי גדרות תיל ושומרים . מצער ומצמרר שככה מתנהל יעוץ בפורום סוציאלי\פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו הפסיכיאטר הנודע ד"ר דנון
אלעד08/12/2009עמיתך לפורום מבין שאין כאן מקום להתערבות פסיכיאטרית כפויה וכוחנית, ושאפשר להתחיל בשיחה עם ההורים. רק הפסיכולוגית הלמן קופצת עם הצעות לטלפן למוקד מד"א ולהזמין פסיכיאטרים באישון לילה הביתה.
למה?
כולה ילד בן 14 שקצת משחק בפלייסטיישן.
אין לכם גבולות
לפעמים בא לי לכתוב למשרד הבריאות על מה שהולך בפורומים האלה . בעיני זו שערוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין שאתם רוצים לנגח פסיכיאטירם
aa11/12/2009אבל ואלי תלמדו קצת לקרוא קודם?
הילד כבר כמה חודשים לא מגיע לבית הספר בגלל זה...
אבל טוב, אתם בטח לא רוצים שהילדים ילמדו בכלל,
ככה לא ידעו לקרוא את השטויות שלכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קראתי, אתה לא קראת.
עופר דגן11/12/2009אני קראתי את הכל והגבתי על הכל בצורה עניינית.
אתה הוא זה שעושה את עצמו שלא יודע לקרוא (או שאולי אתה באמת לא יודע לקרוא כי ברחת מבית ספר ועכשיו אתה מתחרט על זה שלא אשפזו אותך בכפייה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhold your horses
רספוטין08/12/2009לא טיפול פיסיכיאטרי שום אישפוז.
אחיך הקטן פשוט מכור.
תפנה לייעוץ בנושא התמכרות בהתמחות וחשוב, ב ה ת מ ח ו ת לילדים.
אחיך ילד קטן וחסר אונים ,אין לו רשות להביע את דעתו ולהתנגד.מי שצריך להגן עליו הוא אתה, אחיו הגדול.אם תפנה את הילד לשרותי הפסיכיאטריה חרצת את דינו למשול למת,רמסת את חיי אחיך לעפר,זיכית אותו לחיי השפלה ודיכוי עד יום מותו.אתה רוצה להיות אחראי לכל זה?רק בגלל שהוא רב איתך על הפלייסטיישן?
את כל האנרגיות שאתה מפנה כלפי אישפוזו של אחיך תפנה למאמץ לעזור ,הוא לא מודע להתמכרות שלו ויש חשש שאפילו שהוא לא מבין מה המשמעות.
תמצא איש מקצוע טוב המתמחה בנושא,אולי אפילו יגיע לביקור בית ותטפל באחיך.
תנסה לפנות להמלצה מדר' אליהו סמואל מפורום ילדים,רק בבקשה תנסח את ההודעה שלך ממקום של דאגה ואהבה ולא נקמה.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי לא צריך להיכנס לפניקה
עופר דגן08/12/2009ראשית, זה נראה לי רעיון טוב למנוע ממנו את הגישה למסכים, לפחות חלק מהזמן, כפי שהבנתי שאתם עושים.
התמכרות מסוג כלשהו היא בעיה. עם זאת, ההשלכות המעשיות שלה (מעבר להתמכרות עצמה) היא בכך שהילד לא הולך לבית ספר, שזה אמנם לא רצוי, אבל זה לא אסון. האמירה ש"חייבים לעשות משהו ומהר" שנאמרת ע"י פסיכיאטרים - צריך להתייחס אליה בערבון מוגבל. גם להורים שלי אמרו בשעתו שיש לי בעיות קשות ושצריך לעשות מיד צעד דרסטי. התוצאה היתה שהכניסו אותי למוסד והזיקו לי.
גם אם אתה מצדד, ברמה העקרונית, באשפוזים כפויים, דעתי היא שצריך לחשוב כמה פעמים לפני שנוקטים בצעד הזה, שהוא קיצוני במהותו, ויש בו סיכונים. לעניות דעתי עדיף ללכת על פתרון פחות קיצוני, גם אם הוא יימשך זמן רב יותר.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה, ונקווה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב, יהיה הפתרון אשר יהיה.
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)