שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תומר
    29/12/2009

שלום,
    אני בן 40 ולאחרונה התחלתי לשתות שלוש פעמים בשבוע וויסקי. אני מפחד שאני מתמכר לזה, אבל אני לא רוצה מספיק להפסיק. אני נהנה מזה. מה כדאי לי לעשות כעת? אפשר לקבל הצעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מענה לתומר

דפנה הלמן
    30/12/2009

תומר שלום,
    הנאה משתיית אלכוהול אינה פסולה.
    מה שהופך התנהגות או הרגל זה לבעייה זה המחשבות וההתנהגות סביב עיסוק זה.במידה ואתה עסוק בשתייה רוב שעות היום ועניין זה הופך להיות מרכזי בחייך ניתן לסמן בעייה
    בברכה,
    דפנה הלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי אם היית מכור היית שותה כל יום

עופר דגן
    03/01/2010

שלוש פעמים בשבוע איננה מעידה, לדעתי, על התמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמא לסוג של אלכוהליק

בוזגלו
    09/01/2010

שלום ידידי
    בו ונאמר שזה לא אני, אבל פגשתי אדם שנמנע לאורך ימים, לפעמים חודש ויותר משתייה.
    לאחר מכן היה מתחיל בהילולה שנמשכה ימים מספר כל היום שתייה והמון שטויות שהוא עשה.
    אחד אחר שתה כמעט כל יום אולם רק כמות קטנה של עד 4 בירות, אך בימים בהם לא שתה , הרגיש כי החיים שלו לא מספקים.
    ויש עוד דוגמיות למיניהן.
    נסה לא לשתות תקופה ארוכה, אם איכות חייך משתנה לרעה הרי שהמצב דורש טיפול כלשהו, גם עם על פי ההגדרות אינך מוגדר כאלכוהוליק.
    בהצלחה
    מיוסף ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרה של התמכרות:

פרופ` פנחס דנון
    10/01/2010

התמכרות לחומרים והתנהגויות נמדדת במספר ניקודות:
    1. השפעה של החומר על החיים שלהמשתמש וסביבתו (עבודה, משפחה, חברים ולידים)
    2. עלייה בצריכת החומר או המחרה במצב. למשל להפוך משותה אלכוהול במסיבות לכל יום שותה אלכוהול
    3. קושי בלהפסיק או לסיים את התנהגות.
    4. כשיש הפסקה להרגיש סמני גמילה כמו עצבנות, עייפות, חרדות ודיכאון
    5. ואחר שנגמלים עדיין ישנה תחושה וחשק לפעמים הגדרה של "רעב" לחומר או להתנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא התמכרות

רועי
    14/01/2010

אולי ליתר ביטחון תציב לעצמך יעד לא לעבור את ה3 פעמים בשבוע
    וכל עוד אתה לא עובר את ה3 פעמים בשבוע, וגם בפעמים האלו לא שותה עד לאיבוד חושים..
    אין שום דבר פסול בזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרה של התמכרות בפעם שניה

פרופ` פנחס דנון
    14/01/2010

התמכרות לחומרים והתנהגויות נמדדת במספר ניקודות:
    1. השפעה של החומר על החיים שלהמשתמש וסביבתו (עבודה, משפחה, חברים ולידים)
    2. עלייה בצריכת החומר או המחרה במצב. למשל להפוך משותה אלכוהול במסיבות לכל יום שותה אלכוהול
    3. קושי בלהפסיק או לסיים את התנהגות.
    4. כשיש הפסקה להרגיש סמני גמילה כמו עצבנות, עייפות, חרדות ודיכאון
    5. ואחר שנגמלים עדיין ישנה תחושה וחשק לפעמים הגדרה של "רעב" לחומר או להתנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו