מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתומר29/12/2009
שלום,
אני בן 40 ולאחרונה התחלתי לשתות שלוש פעמים בשבוע וויסקי. אני מפחד שאני מתמכר לזה, אבל אני לא רוצה מספיק להפסיק. אני נהנה מזה. מה כדאי לי לעשות כעת? אפשר לקבל הצעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לתומר
דפנה הלמן30/12/2009תומר שלום,
הנאה משתיית אלכוהול אינה פסולה.
מה שהופך התנהגות או הרגל זה לבעייה זה המחשבות וההתנהגות סביב עיסוק זה.במידה ואתה עסוק בשתייה רוב שעות היום ועניין זה הופך להיות מרכזי בחייך ניתן לסמן בעייה
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אם היית מכור היית שותה כל יום
עופר דגן03/01/2010שלוש פעמים בשבוע איננה מעידה, לדעתי, על התמכרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמא לסוג של אלכוהליק
בוזגלו09/01/2010שלום ידידי
בו ונאמר שזה לא אני, אבל פגשתי אדם שנמנע לאורך ימים, לפעמים חודש ויותר משתייה.
לאחר מכן היה מתחיל בהילולה שנמשכה ימים מספר כל היום שתייה והמון שטויות שהוא עשה.
אחד אחר שתה כמעט כל יום אולם רק כמות קטנה של עד 4 בירות, אך בימים בהם לא שתה , הרגיש כי החיים שלו לא מספקים.
ויש עוד דוגמיות למיניהן.
נסה לא לשתות תקופה ארוכה, אם איכות חייך משתנה לרעה הרי שהמצב דורש טיפול כלשהו, גם עם על פי ההגדרות אינך מוגדר כאלכוהוליק.
בהצלחה
מיוסף ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרה של התמכרות:
פרופ` פנחס דנון10/01/2010התמכרות לחומרים והתנהגויות נמדדת במספר ניקודות:
1. השפעה של החומר על החיים שלהמשתמש וסביבתו (עבודה, משפחה, חברים ולידים)
2. עלייה בצריכת החומר או המחרה במצב. למשל להפוך משותה אלכוהול במסיבות לכל יום שותה אלכוהול
3. קושי בלהפסיק או לסיים את התנהגות.
4. כשיש הפסקה להרגיש סמני גמילה כמו עצבנות, עייפות, חרדות ודיכאון
5. ואחר שנגמלים עדיין ישנה תחושה וחשק לפעמים הגדרה של "רעב" לחומר או להתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא התמכרות
רועי14/01/2010אולי ליתר ביטחון תציב לעצמך יעד לא לעבור את ה3 פעמים בשבוע
וכל עוד אתה לא עובר את ה3 פעמים בשבוע, וגם בפעמים האלו לא שותה עד לאיבוד חושים..
אין שום דבר פסול בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרה של התמכרות בפעם שניה
פרופ` פנחס דנון14/01/2010התמכרות לחומרים והתנהגויות נמדדת במספר ניקודות:
1. השפעה של החומר על החיים שלהמשתמש וסביבתו (עבודה, משפחה, חברים ולידים)
2. עלייה בצריכת החומר או המחרה במצב. למשל להפוך משותה אלכוהול במסיבות לכל יום שותה אלכוהול
3. קושי בלהפסיק או לסיים את התנהגות.
4. כשיש הפסקה להרגיש סמני גמילה כמו עצבנות, עייפות, חרדות ודיכאון
5. ואחר שנגמלים עדיין ישנה תחושה וחשק לפעמים הגדרה של "רעב" לחומר או להתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)