מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה משונהיוגב06/02/2010
אני בחור צעיר נורמטיבי לחלוטין, משכיל, עם חיי חברה וקשר זוגי טוב.
להערכתי ניסיתי לחוות כמה שיותר, אם זה סמים (חשיש, חגיגת, קוק 3 פעמים) אלכוהול , סיגריות
פורנו, משחקי מחשב, הימורים (ווינר, פוקר בורסה)...
תמיד היה בי צורך לבדוק אם משהו עלול להפיל אותי לכדי התמכרות, שזאת אולי עלולה להיות התמכרות בפני עצמה...
דבר לא השפיע עליי, עם ההימורים סיימתי ברווחים נאים (עשרות אלפי ש"ח) ובת זוגתי המחוננת אף מעודדת אותי להמשיך עם הפוקר ולפתח קריירה בתחום במקום המגזר הממשלתי, אבל אין לי עניין בכך. הסקס באינטרנט ממש לא מהווה תחליף לחברה (למרות שמשם למדתי המון ביצועים), והקוק, אוי הקוק..., גם הוא לא ניתק אותי מהרגליים.
בכל מקרה במהלך טיול משותף באירופה לפני כשנתיים שתיתי יתר על המידה משקאות מקומיים והעברתי את הלילה על מיטת המלון בהרגשה נוראית של בחילה וסחרחורת לא נפסקת. מאז המקרה אני לא מצליח להתקרב לאלכוהול, ואפילו לגימה מיין קידוש לא נסבלת עבורי.
רציתי לדעת אם יש סיבה, וכיצד אני מחזיר את ההנאה מאלכוהול? ביציאות עם החברים כבר הבינו שלא יראו אותי עם בירה.
דבר שני, היכולת להפסיק\לא להתמכר היא פסיכולוגית (ברגע שאני מחליט זה נגמר) גנטית או חינוכית? אשמח למידע בעניין תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה ליוגב
דפנה הלמן06/02/2010יוגב שלום,
ראשית,אני מתרשמת שאתה גם סקרן וגם מחפש ריגושים מסוכנים.
אני מתרשמת שההמנעות שלך משתיית אלכוהול היא בעלת שיפוט,כיוון שיש לך פוטנציאל סיכוני.
על מנת להעמיק במניעים שלך או בצורך לריגושים אלו יש צורך להעמיק במסגרת טיפול נפשי.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)