מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבי מכור להימוריםאמיר21/02/2010
ערב טוב,
אני אחסוך את סיפור החיים העגום של משפחתי כיוון שהתסריט די ברור וחוזר על עצמו
במקרים כאלה. הבעיה היא: שאבי מכור להימורים (צ'אנס)
אצלנו במשפחה הבעיה מתרחשת במעגל שנמשך כך כבר שנים, אפרט -
חובות הימורים...הלוואות...קושי בהחזרת ההלואות...פיצוץ (מכתבים מהבנק ועורכי דין, הגבלת חשבון וכו')...התפכחות..צעדי שיקום וחוזר חלילה כעבור כמה שנים.
כרגע אבי שוב בשלב ההסתבכות בהלוואות ואני חושש ששלב הפיצוץ קרוב מאוד, עניין של כמה חודשים. ואין לנו כבר כוח...
אין לנו שום דרך או ערוץ שבו אנחנו יכול להשפיע על אבי, למרות שאני כל הזמן מציג לו תמונת מצב על מצבו הכספי המתדרדר ומנסה לדבר איתו על הנושא. אבל הוא כמו טייס קמיקזה שלוקח את אימי במושב האחורי. שניה לפני שהוא יוצא לפנסיה חסר אמצעים.
אני גם לא רוצה לפוצץ את היחסים ולאיים עליו כי הוא אדם זקן וחולה.
לצערי אני בטוח שאם אני אנסה לשכנע אותו שילך לגמילה או ייעוץ הוא לא יסכים.
יש לי כל מיני רעיונות שאני לא בטוח שיעבדו כמו למשל להתנות עזרה כספית מסוימת בכך שילך לגמילה, למרות שזה יהיה לי מאוד קשה כי אנחנו זוג צעיר (אני ואישתי בני 29) ומתקיימים בדוחק, חשבתי גם להתקשר לבנק ולבקש שיגבילו את החשבון שלו (שלא יוכל לרשום צ'קים, לעבוד עם כרטיס אשראי) . קשה לי לשבת בצד ולראות איך ההרס הזה חוזר שוב.
ושאלתי האם יש דרך לטפל באדם מכור להימורים, שאינו מוכן להכיר בהתמכרותו ונכנס לסחרור של חובות ?
תודה,
אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאמיר
דפנה הלמן21/02/2010אמיר שלום,
כל עוד אביך לא מודע לכך שהוא מכור להימורים,הטיפול בו לא יהיה אפקטיבי.
יש סיכוי שכאשר הוא יבין שהוא עלול לאבד דברים או אנשים משמעותיים אזי המוטיבציה שלו עשוייה להשתנות ואולי יסכים לשתף פעולה.
אני מציעה להציע לו גמילה במסגרת טיפולית.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)