מסרב לקבל עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרב לקבל עזרה
    גלי
    23/02/2010

שלום
    בעלי שותה אלכוהול לעיתים קרובות. למשל, הגיע גם למצב של שתיית בקבוק ודקה שלם על הבוקר. מכיוון שאני לא מכניסה אלכוהול הביתה , שותה לעיתים בעבודה (בערך אחת לשבוע) ונוהג בדרך חזרה תוך סיכון. חוזר כשהוא מתנדנד ומעורפל. תמיד אהב לשתות אך הבעיה החריפה. טוען ששותה כי רע לו בעבודה. אציין כי אהב לשתות גם בתקופות שהיה לו טוב. הוא משקר לי אך יודע שאני רואה ומרגישה. כעת מודה בבעיה אך מסרב לקבל עזרה כלשהי וטוען ש"יתגבר לבד", אך אני לא רואה הצלחה.
    אדגיש שוב כי לא מוכן לגשת לכל ייעוץ. לא מוכן להיעזר באף אחד, טוען שלא מאמין בייעוץ. לא מוכן גם לקחת תרופות.
    אני מרגישה שהוא בדיכאון, או בדיכאון קל.
    כיצד עלי להגיב? לגבות? לעמוד לצידו בכל מצב? בעיני זו התאבדות.
    לאיים? לאיים שאספר לבוס שלו? לאיים בעזיבה? לעזוב? איך עושים לזה סוף? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לקבל עזרה

הוספת תגובה

• מענה לגלי

דפנה הלמן
    23/02/2010

גלי שלום,
    יש מקום לחזור ולהדגיש עבורו שהוא מסכן את עצמו ואת חוששת למצבו.לבדוק איתו אם מוכן ללכת לרופא משפחה,במידה ומסרב ליזום פנייה לרופא משפחה וליידעו.בנוסף,לשתף בני משפחה שלכם שיכולים לסייע לו בקבלת טיפול רפואי.
    אשמח לענות על שאלות נוספות
    בברכה,
    דפנה הלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחידוד

גלי
    24/02/2010

למה כוונתך ליצור קשר עם רופא משפחה? שאני אלך לרופא? הוא הרי מסרב ללכת
    האם מניסיונך עוזרת גישה סבלנית ואמפטית עד אין קץ
    או גישה קשוחה , סנקציות וכו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לגלי

דפנה הלמן
    24/02/2010

גלי שלום,
    ראשית,במידה ומסרב אני ממליצה לפנות בעצמך לרופא המשפחה וליידעו על מצבו.לבקש ממנו לזמנו לביקור אצלו.
    שנית,אני ממליצה על גישה אסרטיבית.קרי:הבהרה שחייב להעשות שינוי וההתנהגות שלו פוגעת לא רק בו אלא גם בך.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות

גלי
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו