מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה ומנסה להפסיק לעשן מריחואנהאסף22/03/2010
לאחר 10 שנים(בן 24) של עישון כמעט כרוני של גראס וחשיש אני רוצה להגיד די אבל אינו יכול כבר יומיים או שלושה אני לא מעשן. קר לי כל הזמן, היום הופיעו צמרמורת ואני מרגיש יותר מבולבל ממה כשהייתי מסטול. אני כל הזמן מוציא אוויר ופשוט מחוסר שקט, ליבי פועם מידי פעם ממש חזק וכמובן שאני לא מצליח להירדם בנוסף אני מדבר ממש מהר ...אודה לכם על כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפסיכיאטר
פרופ` פנחס דנון23/03/2010אסף שלום,
אתה מתאר תופעות גמילה לכן ממליץ לפנות לפסיכיאטר כדי לקבל טיפול לתופעות גמילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההחלטה להפסיק היא צעד ראשון!!!!!!!!
בעילום שם11/04/2010היי... דבר ראשון אני אשמח אם תקרא את מה שכתבתי לבחור בן 19
באחד השאלות האחרונות שהתפרסמו בפורום- כתבתי לו בדיוק על מה שאתה עובר....
אני בת 25 ועישנתי לפחות 10 שנים. אני נקייה היום ואני מרגישה כאילו בפעם הראשונה בחיי אני חיה באמת. אני צוחקת באמת ממה שמצחיק ולא מכל שטות, המילים יוצאות לי מהפה בהיגיון ולא בבלאגן כמו שהייתי כשעישנתי. אתה מתחיל עכשיו תהליך של גמילה אמיתית. אל תמעיט בערך הגמילה בגלל שזה "רק" חשיש וגנג'ה. התופעות שאתה מתאר הן כל כך טבעיות ואני עברתי את אותם דברים לפני 166 ימים - ביום שהחלטתי שדיי- אני רוצה את החיים שלי בחזרה.
אני כל כך מבינה שזה קשה- גם פיזית ובעיקר נפשית , להשתחרר מהתלות הבלתי נסבלת ברצון לעשן ולהתנתק מהמציאות . סמים הם בריחה ואם החלטת שהספיק לך זה אומר שכבר אין לך כוח לברוח- וזה הכי מובן בעולם!!! הבריחה הזאת לוקחת מאיתנו יותר כוחות משאפשר לתאר בכלל!
כל יום שתישאר נקי אתה תראה איך הדברים נראים יותר הגיוניים. זה מאוד יעזור לך אם יהיו איתך בני משפחה מעורבים בסיפור הזה למרות שזה מאוד קשה. תמיכה מהבית היא פי מיליון מכל "חבר" שעדיין משתמש בסמים שמציע לך עזרה. מי שעדיין נמצא בתוך המעגל הזה לא יוכל לעזור לך באמת.
ההתחלה היא החלק הכי קשה - תסמיני הגמילה הפיזיים יעברו תוך שבוע שבועיים אבל בפן הנפשי זו עבודה קשה ואתה חייב להיות מודע לכך שאתה נאבק על החיים שלך עכשיו! אולי זה נשמע דרמטי אבל זו האמת. עשר שנים של שימוש בסמים זה ממש לא צחוק ואני הכי מזדהה איתך בעולם!!!!!!!!!!!! אתה מספר את הסיפור שלי... אם אני הצלחתי גם אתה תצליח. כל יום שאתה נקי תעריך את עצמך יותר יותר, בשביל ההתחלה אחד הדברים שהכי עזרו לי ועדיין עוזרים לי הוא הימנעות - הכוונה היא להימנע מאנשים, מקומות ודברים שמזכירים לך את העישון ויכולים לגרום לך בדרך ישירה או עקיפה להשתמש שוב בסמים.
אני בעזרת ההורים שלי הגעתי לתוכנית שנקראת NA שזה בעברית מכורים אנונימיים, בחיים לא חשבתי שאני אגיע למקום כזה אבל עכשיו אני רואה איך ההגעה לתוכנית הזאת בעצם הצילה לי את החיים. אתה יכול ואני ממש ממליצה לך ללכת לפגישה באזור שאתה גר בו. יש פגישות כל הזמן ואני מבטיחה במיליון אחוז שתמצא שם תמיכה, הזדהות, כוח ותקווה.
יש שם אנשים שמגיעים עם רקע של שימוש בכל סם אפשרי- ולכולם אותה בעיה. מחלת ההתמכרות. לכן העוצמה שאתה יכול לקבל מקבוצה כזאת ודרך עבודה של 12 צעדים -יכולה לשנות לך החיים כל כך לטובה! בכל מקרה אני כאן בשבילך לכל שאלה, מתן עצה, או כל דבר שאתה צריך.
אתה כל כך אמיץ שבחרת בדרך חדשה בחיים שלך!
תשקיע עכשיו בעצמך ולא תתחרט על זה לעולם... אוהבים אותך!!!
אהבה וחיבוק גדול!!!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)