מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על המצוקות שלי?פרופ` פנחס דנון05/04/2010
בעלי מעשן חשיש מאז היותו נער על בסיס יומיומי, כיום הוא בתחילת שנות ה-40 ואני באמצע שנות השלושים ולנו 3 ילדים.
הסיפור שלנו עצוב מאוד. אני הכרתי אותו לפני 11 שנים באתר הכרויות. הייתי בת 25, בחורה טובה ותמימה והחל מהפגישה השניה הוא נתן לי לעשן ואז בעצם ראיתי שהוא מתעסק עם זה על בסיס יומיומי. החל מהפעם הראשונה שניסיתי כמו בספר בראשית "וירא כי טוב".. כאילו נפקחו לי העיניים והרגשתי שהגעתי לגן עדן וכך במשך שנה וחודשיים התאהבתי בו ועשיתי איתו סמים ואהבה, עד שהגיעה הנפילה, התקף פאניקה נוראי שהביא אותי למחרת לרופא משפחה. לאחר מכן עוד כמה התקפי פאניקה שהנורא שבהם היה בחוץ, בערב, כשחזרתי מהעבודה. זה היה סרט אימה שלא אשכח אותו כל חיי אבל זה בעצם מה שהציל אותי מהתופת. החלטתי להפסיק לעשן החל מאותו יום. הגמילה הייתה קשה ביותר, מלווה בחרדות, התקפי פאניקה ודכאון, שאת רובה עברתי לבד. היו כמה מפגשים עם פסיכולוג אבל לא נטלתי תרופות. לאחר חצי שנה שהייתי נקיה נכנסתי להריון ומיד לאחר הלידה נכנסתי שוב להריון. אחרי כל הריון היו לי התקפי פאניקה ודכאון אחרי לידה. עד היום אני סובלת מבעיות באישיות, שריטות שנשארו לי מאז. אני חסרת בטחון וסובלת מפחדים.טופלתי נפשית לסרוגין, גם תרופתית. נולדה לי במהלך השנים עוד בת. בעלי ממשיך לעשן והוא לא יפסיק לעולם. כבר השלמתי עם זה. שום דבר שבעולם לא יעזור לו כי הוא לא רוצה לעזור לעצמו. אני אוהבת אותו למרות שבעצם כל החיים נהרסו לי מאז שהכרתי אותו. כיום אני גם פוחדת מלהיות לבד. הוא לא מעשן לידי וליד הילדים, אבל אני רואה את כל התופעות מהצד וכבר התייאשתי ומזמן הנחתי לנושא. למשל עכשיו הוא טוען ש"יבש" כלומר אין חומר והוא עצבני כבר יומיים. הלוואי ויכולתי לדבר עם אישה במצבי שיש לה בעל שמכור לחשיש. מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על המצוקות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאנונימית
דפנה הלמן05/04/2010שלום לך,
את מתייחסת בפניתך גם אלייך וגם אל בעלך .לכן ברצוני להתייחס לכל אחד בנפרד.לגבייך,על פי הנאמר עדיין אני מתרשמת שאת סוובלת ולכן הייתי ממליצה לך לפנות להתייעצות בעניין . זאת על מנת להבין לעומק את הבחירה שלך להשאר בקשר הנישואין הזה. ניתן לפנות למרפאות לבריאות הנפש או לקליניקות פרטיות.
בנוגע לבעלך,כל עוד הוא אינו מודע למצבו לא ניתן יהיה לעשות שינוי.את מציינת כי הוא"יבש".אז יש לבחון זאת ברצף הזמן.יש מקום בשלב הזה לעודד אותו ולחזק אותו על כך ולהבהיר לו את רצונך. יש מקום להעזר בגורם כלשהו על מנת להצליח בבחירה שלו-הפסקת העישון.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)