מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכור לשינה .מתן29/04/2010
אני בן 23 ,סטודנט לתכנות ועובד בעבודת סטודנטים .
לצערי הגעתי למסקנה הכואבת שאני מכור לשינה ברמה שמפריעה לחיי היום יום שלי ולאיכות חיי.
אני חייב לשון לפחות 12 שעות ביום וגם אז אני יכול להרגיש עייף.
אני מבטל ימי עבודה בשביל להשאיר טווח שינה של 12 שעות לפחות -. עד כדי כך שאני עובד פעמיים בשבוע בלבד.
אני לא יוצא עם חברים יום לפני משמרת בוקר (10:00 תחילת העבודה) רק בשביל לשון מוקדם .
למרות שהלימודים שלי מתחילים רק ב18:00 בערב ,מה "שמאלץ" אותי לקום ב17:00 , אני מרגיש מעיין חוסר נוחות , או פחד לצאת יום לפני לבלות עם חברים בגלל העובדה שהבילוי יגזול ממני שעות שינה.
אני עסוק רוב שעות הערב בחישוב שעות השינה שנשארו לי , אם אני רואה שירדתי מטווח ה12 שעות אני מריגש רע וחוסר נוחות מחלחלת בי.
ההתמכרות "אוכלת" את חיי היום יום שלי , כמו שאמרתי :
*אני מבטל ימי עבודה בשביל לשון.
*אני מבטל את חיי החברה שלי בשביל שעות שינה.
ואם זה לא מספיק , שעות השינה המרובות גורמות לתוצאה ההפוכה ואני מוצא את עצמי עייף גם אחרי שעות שינה מרובות .
אני לא מסוגל לנהל יום "מלא" שכלל עבודה ולימודים , כי אני מריגש פשוט עייף עד כדי חולשה כללית , כך שאני נאלץ להפריד את חיי היום שלי ל-לימודיםאו עבודהאו סידורים.
לצערי איני יודע איך לטפל בבעיה זאת.
האם לפנות לרופא המשפחה ?
או שיש גוף אחר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכור לשינה . - תגובה
דפנה הלמן21/05/2012מתן שלום,
בהמשך להמלצה של פרופ' דנון אני ממליצה לפנות טיפול פסיכולוגי על מנת להעמיק את ההבנה בהתמכרות. ייתכן ומדובר בהתנהגות המנעותית הנובעת מקשיים רגשיים כלשהם.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה למעבדת שינה
פרופ` פנחס דנון29/04/2010שלום,
אני ממליץ לפנות לרופא משפחה ודרכו למעבדת שינה לצורך אבחון מדויק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)