מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קראתי את הלינק-גלית30/05/2010
ושום דבר שמצוין שם לא השפיע על האנשים שאני מכירה שמעשנים כמעט כל יום
מעולם לא היו להם תופעות לוואי, הם מתפקדים בצורה טובה מאוד, החל בעבודה, חיי זוגיות וחברה
אין להם דכאונות ולא בעיות כלשהם . הם מתפקדים בצורה טובה מאוד , יותר אפילו מכאלו שמעולם לא עישנו.
אם כך איך ניתן להסביר את זה? האם רק אנשים מסוימים שיש להם בעיות כמו אלו שיש להם בעיות נפשיות הם פגיעים בשימוש בחשיש ובגראס?
האם האיסור של העישון הוא רק בגלל שזה לא חוקי ?
למה אין הסבר יותר מפורט, אלא רק בשורה אחת להסתכל בלינק שאתם צירפתם?
לי נראה שהאיסור נובע בגלל שזה לא חוקי ולא בגלל שזה גורם לבעיות כלשהן,
כי אם זה היה מהווה נזק, האנשים שאני מכירה לא היו מתפקדים ומצליחם בחיים שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` פנחס דנון30/05/2010חומר הפעיל של קאנביס חומר מסוכן ומזיק לאוכלוסיות גדולות שמעשנות באופן קבוע
תמיד יש כמה שלא מרגישים את השפעה שלילית והם לא דוגמא
אין מקום להמשיל לדון בנושא כיש אחת שאני מכיר שמעשנת סיגריות רגילות והיא בת מאה אבל עד עשרות רבים שמתו בגלל סרטן ראות. . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דנון בהקשר לנושא זה
אופליה01/06/2010שלום
נכנסתי לפורום כי התענינתי בדיוק בנושא זה.
חברה שלי מעשנת מריחואנה על בסיס יומי והיא טוענת שזו תרופה נגד דכאון עבורה.
היא ניסתה תרופות נגד דיכאון וטיפולים רבים שלא עזרו לה כלל עד שגילה את הצמח.
האם יכול להיות שמריחואנה (במקרים מסוימים שבהם הדיכאון היה בלתי נסבל ושום דבר אחר לא עוזר)היא היחידה שעוזרת ?ללא הצמח היא איננה מסוגלת לתפקד או לצאת בכלל מהמיטה!
מה היית מיעץ לבחורה כזו?חוץ מזה האם אתה חושב שהמריחואנה צריכה להיות חוקית כתרופה לחולי דיכאון שקיים בלי קשר לעישון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפוי עצמי
אבי רוט02/06/2010אין ספק שמריחואנה יכולה לשמש כתרופה לדיכאון, השאלה שצריכה להישאל האם הנזק שווה לתועלת, ישנם תופעות לוואי של השימוש שחלקם בלתי הפיכים, מה גם שהגוף מפתח סבילות כמות הצריכה עולה, התועלת יורדת אבל התלות נשארת ועכשיו הסם שהיה פתרון לדיכאון הפך לבעיה נוספת.
בכל מקרה עדיפות תרופות מאושרות בפיקוח של פסיכיאטר ולא להכנס לבעיה נוספת של התמכרות לסמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות בנושא
אופליה07/06/2010קודם כל תודה על תגובתך.
לגביי אותה חברה לא ענית לי אם לדעתך המריחואנה צריכה להיות מאושרת לחולי דיכאון אם זו התרופה היחידה שעוזרת להם?_כמו חולים אחרים במחלות אחרות באוכלוסיה שמאושרת)
האם אתה יודע על פי מחקרים מוכחים שתופעות הלואי של תרופות פסיכיאטריות הן פחותות מעישון מריחואנה? כי אני אישית ראיתי מחקרים שמוכיחים להפך- שתופעות הלואי של תרופות כימיות אלו עולות בהרבה על תופעות הלואי של עישון מריחואנה .כמו כן התלות בתרופות אלו היא קשה בהרבה.
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקאנביס
פרופ` פנחס דנון09/06/2010שלום לך,
מטרה עקרית של הפורום הינה הפנייה נכונה לעזרה, יעוץ וטיפול.
לכן אינני רואה בשאלות מסוג קאנביס אסור או מותר כשאלות לעזרה אלה יותר שאלות תאורתיות.
קאנביס הינו חומר פעיל ומסוכן. אולי לא לכל מעשן אבל מזיק להרבה מואד אנשים ברמות שונות
גם אלכוהול וגם עשון רגיל של סיגריות מסוכנות לאוכלוסיה רגילה למרות שהם חוקיות.
ולגבי דיכאון ישנן אפשרויות לא תרופתיות טיפוליות רבות לפני קאנביס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)