יין אדום, טוב או רע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יין אדום, טוב או רע?
    estia74
    11/06/2010

גיליתי לאחרונה שבעלי נוהג לשתות כ-2 כפות יין כשהוא חש כאבים בחזה, בנוסף למעט יין עם האוכל. מדי פעם הוא שותה יין על בטן ריקה (יין אדום כ-11% כהל). אני מבינה כי הכמות והתדירות (לטענתו כ- 3 פעמים בשבוע, ועוד פעמיים בקידוש מדולל עם מיץ ענבים), הם לא מספיקות בכדי להפוך את זה להתמכרות, אך כבת לאב אלכוהוליסט, אני לא אוהבת את הסיבה ללקיחת היין: כאבים בחזה כתוצאה מעצבנות או רוגז (הוא עשה בדיקות והלב שלו בסדר). הוא קרא ושמע כי יין אדום בריא ללב והחליט כי זה טוב לו וזה מעביר את הכאבים. יש לציין כי לבעלי מזג רגוע למדי. בנוסף בתקופה הזאת הוא מובטל ולדעתי לא כל כל מנצל את זמנו טוב. הוריו סובלים מאגירה כפייתית (ברמה מאוד קשה).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יין אדום, טוב או רע?

הוספת תגובה

• מענה

דפנה הלמן
    11/06/2010

שלום לך,
    יין אדום הוא טוב כל עוד הוא במינון שאינו מפריע לתיפקוד היומיומי.
    ממה שאני מתרשמת יש קושי עם התיפקוד העכשווי של בעלך , בעקבות העובדה שהינו מובטל.
    במידה ואת מתרשמת כי השתייה הינה תרפייה עצמית ובריחה מהתמודדות יש מקום להגיד לו על כך.
    קרי:לשתף אותו בתחושות שלך שאת מוטרדת ממצבו והיית רוצה שתחשבו ביחד מה לעשות.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,
    דפנה הלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן בריחה...

estia74
    13/06/2010

בס"ד

תודה על התשובה המהירה..המצב קצת חדש כי אני נשואים רק שנה וחצי. אני עדיין לא יודעת איך להייחס לשתיית היין, אך אני בהחלט מזדהה עם המילה "בריחה", אני רואה איך הימים מתבזבזים לו במעט מאוד מעשה, וכספורטאי לשעבר, במקום לנצל את הזמן הרב הפנוי לפעילות ספורטיבית, הוא יותר עייף מיום ליום, הוא קצת רגזן מהרגיל, אך אני לא מצליחה להגיע אליו ולהבין איך לעזור (אם בכלל). הוא כל הזמן מתכנן לעשות עשרות דברים, אך עושה מעט אם בכלל.

הייתי שמחה להגיע איתו לטיפול, אך הוא מאוד נרתע מעצם האפשרות, וטוען כי הכל בסדר. מאוד חשוב לו לא להוציא את הדברים החוצה והוא מאוד מתבייש מכך שאנשים (גם אנשי מקצוע) ידעו דברים אישיים עליו.

אני קצת מבולבלת ולא ממש יודעת איך לעזור, מה גם שרוב הזמן אני בעבודה. ניסיתי להטיל עליו משימות, אך זה נורא מעצבן אותו, וגם אז, הוא מצילח לבצען חלקית. מדאיגה אותי בפרט העובדה ששני הוריו הם אוגרים כפייתים, קראתי די הרבה על הנושא והבנתי שחלק מההפרעה עלולה לנבוע מסוג של דיכאון.

אני חוששת שלגשת לאיש מקצוע יחמיר את המצב...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו