מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבור פרופסור פנחס דנוןשני15/09/2010
הייתי רוצה לדעת איזו מחלוקת קיימת בנוגע להתמכרות. אני רוצה להכין סמינר בנושא התמכרות ואני צריכה מחלוקת כלשהי. לאחר קריאה בנושא הבנתי כי ישנם גורמים פזיולוגים, פסיכולוגים וסוציולוגים אולם אין קביעה כי אחד מהגורמים הוא הגורם להתמכרות אלא ייתכן שילוב של חלק מהם וברצוני לגעת ולדעת על מחלוקת שבה ישנן מספר תשובות (ייתכן תשובות 'כן' מול 'לא') הנוגדות אחת את השניה. קיבלתי תשובה כי מחלוקת אפשרית היא בין גורמים תורשתיים וגורמי סביבה הקשורים להתמכרות.האם נכון לומר כי אדם שמתמכר (לא חשוב לאיזה סם או פעולה) יכול להיות מושפע (ו/או מונע) מגורמים תורשתיים וגם מגורמים סביבתיים? במידה וכן, זו איננה המחלוקת שאני מחפשת. ברצוני למצוא שאלה בנוגע להתמכרות אשר לא ייתכנו מספר גורמים יחדיו אלא או X או Y. אודה לך מאד אם תוכל לסייע לי
בברכה ובתודה מראש
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל השאלות וכל התשובות
פרופ` פנחס דנון16/09/2010לכל השאלות בקשר להתפתחות של התמכרות תשובות הן כן ולא
ככל הגורמים שהזכרת יש משמעות אבל משקל שלהם משתנה מבן אדם לאחר
לאחד יש התמכרות פיזיולוגית ולשני התמכרות סביבתית . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)