מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות לאינטרנטנטע10/10/2010
ראיתי שכתבו כאן על התמכרות דומה.
אז.. אני בת 35, גולשת באינטרנט כבר שנים רבות ו.. מכורה.
לפני כ-9 חודשים גם פתחתי בלוג שבו אני כותבת על בסיס כמעט יום-יומי, מחשבות, תחושות, רגשות. בחלוף הזמן הבלוג הפך להיות חלק מעולמי הפנימי, אני רואה בו את ראי הנפש שלי.
הבעיה היא שאני באמת מכורה וקשה לי מאוד בלי האינטרנט ובייחוד בלי הבלוג.
כאשר יש איזה תקלה באינטרנט שבגללה אני לא יכולה לגלוש, אני ממש נכנסת לקריז. למשל זה קרה היום בבוקר, כשקמתי (אני נוהגת לגלוש באינטרנט לפני היציאה לעבודה) גיליתי שיש איזה תקלה שבגללה אני לא יכולה לגלוש באינטרנט. מכיוון שזה היה לפני היציאה לעבודה לא היה לי זמן להתקשר לתמיכה הטכנית וכו'. אבל זה הכניס אותי לקריז רציני עד כדי התקף בכי. האמת, ניסיתי בהתחלה להירגע בכל מיני שיטות, ניסיתי לנצל את הזמן הזה לתירגול יוגה (אני מתרגלת יוגה כבר שנים רבות) אבל לא הצלחתי לתרגל בגלל המצברוח הרע שהיה לי.
עכשיו אני עדיין נטולת אינטרנט בבית (כרגע גולשת מהעבודה) ולכן נטולת בלוג, כי מהעבודה אני לא יכולה לגלוש בבלוג וזה משגע אותי.
השאלה שלי היא כמובן איך נגמלים, לא איך מפסיקים לגלוש באינטרנט או בבלוג אלא מה לעשות כדי שמצבים כאלה לא יערערו אותי כל כך? זה מגיע למצב שזה ממש משפיע לרעה על המצברוח שלי. איך בכל זאת נכנסים לפרופורציות בעניין הזה?
תודה מראש,
נטע המכורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לאינטרנט - תגובה
פרופ` פנחס דנון10/10/2010שלום,
אבחון מקצועי וטיפול לפי אבחון יכולים לעזור לך להגמל מהתמכרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מכורה לאינטרנט
תמר1111115/02/2011שלום נטע,
גם אני מכורה לאינטרנט.
אני קיבלתי טיפול מתאים, אשמח לתת לך פרטים באם תכתבי למייל שלי.
כיום אני נקיה 8 חודשים ומודה לכל אלו שעזרו לי.
אני יכולה לומר לך שגם אני לא האמנתי שאצליח להיגמל מהתמכרות זו, אבל
בעזרת טיפול מתאים - השמיים הם הגבול.
אשמח מאד לעזור לך.
המייל שלי הוא: [email protected]
אגב, גם אני פתחתי בלוג לפני כחודש.
הוא נקרא בשם : צעד אחר צעד - מהתמכרות להחלמה
המון הצלחה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות לאינטרנט - תגובה
דפנה הלמן16/02/2011נטע שלום,
ברצוני להוסיף כי הבלוג הוא תחליף וירטואלי לחיי חברה.נשאלת השאלה עד כמה את מעוניינת לנפץ את הבועה הזו...
באמצעות טיפול דינמי ניתן לגעת בחרדות מקשרים אמיתיים ויצירת חוויה שתאפשר לך להתנסות בקשרים חברתיים בעלי משמעות במציאות .
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכולם
נטע19/02/2011לא ציינתי בהודעה הראשית שלי אבל אני נמצאת בטיפול כבר שנה וחצי בערך. בטיפול אני באמת עובדת בעיקר על פיתוח קשרים עם אנשים מחוץ לאינטרנט (אני גם משתתפת בכל מיני מסגרות חברתיות שבהן אני רואה אנשים, כמו סדנאות תיאטרון, יוגה וכו'). אי אפשר להגיד שלא הייתה התקדמות מאז שאני בטיפול, בהחלט הייתה אבל ההתמכרות עדיין קיימת וגוזלת ממני המון זמן. אני דוחה מטלות חשובות בגלל האינטרנט, מטלות כמו לנקות את הבית, לבשל, לעשות קניות וכו'.
מישהו הציע לי להתנתק מהאינטרנט בבית ולגלוש רק ממקומות אחרים, אבל לנתק את האינטרנט בבית בשבילי זה כמעט כמו להפסיק לנשום. נראה לי קיצוני ביותר.
אני מנסה להציב לעצמי גבולות בעניין, למשל בבלוג, אני מנסה פעם בשבוע לא לכתוב או שבימי שישי מכבה את המחשב כדי שאוכל לנקות ולעשות את שאר המטלות אבל מהר מאוד אני שוב מדליקה את המחשב וחוזרת לאותו הרגל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכולם - תגובה
פרופ` פנחס דנון20/02/2011המלצה היא לפנות לרופא מומחה בהתמכרויות כדי לדון על אפשרויות טיפוליות אחרות מטיפול שיחתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)