מעשנים ביחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעשנים ביחד
    אני
    11/12/2010

שלום, אני ובעלי מעשנים גראס מזה 10 שנים, מעשנים בצורה מאד יומיומית, הפסקנו לעשן סיגריות לפני חצי שנה, אך עדיין ישנו מעט טבק בעישון הגראס. אני ניגמלתי מהסיגריות בהדרגה וזה הלך לי ממש טוב, לא הרגשתי תופעות לוואי ולא בא לי סיגריה כבר הרבה זמן, בעלי עישן המון, ואני שמה לב לשינוי בטמפרמנט, קצת יותר לחוץ מפעם, מתעצבן על דברים קטנים, וגם אחרי חצי שנה הוא מושיט את היד לסיגריה אחרי ארוחה - כאילו הוא עדיין ניגמל.
    לאחרונה קיבלתי את ההחלטה להפסיק לעשן ירוק, אני כרגע כל היום לבד בבית ומודה שמאד קשה לי ליישם, אני לא יודעת איך להתכונן לזה, אני בחורה חזקה ויודעת שאני מסוגלת, אבל איך אוכל להפסיק כשהוא מעשן בבית? איך אוכל לעזור לו גם להרגיע? הוא יודע על מחשבותיי, אבל לא ניראה לי שיצטרף אלי כרגע... וגם אני מפחדת שהתנהגותו תישתנה עוד יותר לרעה אם יפסיק לעשן ירוק, הוא גם עובד קשה בעבודה לחוצה וזה תרוץ מעולה לשאכטה... בנוסף יש לו גם אופי התמכרותי מעט. אנחנו גרים בחול, ואני יעדיף לעשות זאת בעצמי, אולי בעזרת רפואה אלטרנטיבית?
    לא יודעת מאיפה להתחיל! רק יודעת שיש החלטה, אשמח מאד לעזרה - תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעשנים ביחד

הוספת תגובה

• מעשנים ביחד - תגובה

דפנה הלמן
    13/12/2010

שלום לך,
    נשאלת השאלה למה עכשיו את מעונינת להפסיק אחרי 10 שנים?אני סבורה שרק לאחר שתדעי את התשובה,נוכל להבין את מידת המוטיבציה שלך להיגמל.
    באופן עקרוני אני ממליצה על טיפול פסיכותרפי באזור מגורייך,על מנת לשפר את התיפקוד שלך .גם אם בעלך לא יענה בשלב ההתחלתי,אני ממליצה לך לא להמנע מהתהליך הטיפולי.
    בהצלחה,
    דפנה הלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעשנים ביחד

אני
    13/12/2010

תודה שענית

אני חושבת שאחרי 10 שנים, מתבגרים ומבינים שעישון יומיומי אינו מייטיב עם בריאותי הפיזי, וניראה לי שלטווח ארוך זה גם לא מיטיב עימי מבחינה נפשית, אני לא נגד עישון, אך נימאס לי ליהיות תלויה בזה, לא עברתי יום אחד בלי זה מזה הרבה זמן, אני פותחת עסק משל עצמי ורוצה לחזור ליהיות חדה, ופחות עצלנית, פחות "מעופפת" ועם פחות פרנויות,
    בעיקר התלות מפריעה, אני כבר לא נהנית מזה כמו פעם, אני מעשנת כי אני רגילה לזה, אני עוד מעט בת 28 ומרגישה שעכשיו זה הזמן לשנות הרגלים לפני שהופכים לטבע...
    בנוסף לאחרונה הוגברה אצלי המודעות הבריאותית, והפסקתי לעשן סיגריות בכיף גדול!
    לכן רוצה להמשיך בשינוי - מספיק מוטיבציה? :)
    האם אי אפשר לעשות זאת לבד? מצבי הכלכלי לא מאפשר לי כרגע טיפולים מבחוץ
    אני יודעת שה 3 ימים ראשונים יהיו קצת קשים... אבל אחכ זה משתפר לא? חברים שלי הפסיקו... אבל אחרי חודש חודשיים חזרו...
    אני חייבת לצייין שמעולם לא חשבתי ככה, ואף פעם לא אמרתי את זה בקול רם, והאמת זה מרגיש ניפלא, אני מרגישה שאני לקראת מסע גילוי עצמי נוסף...
    מקווה שתיהיה לך עוד עצה בשבילי
    תודה בכל מקרה על האוזן (והעיניים) הקשבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו