מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות על מטופל מכור להירואיןramy15/12/2007
שלום,
אני רופא משפחה ויש לי מטופל בן 38 מכור להרואין (בהסנפה בלבד) שמעוניין להגמל לבד ללא מסגרות של המתנה לאדולן וכו' . הוא ביקש ממני לתת לו נסיון של סאבוטקס ביתי , למדתי את התרופה (אין לי נסיון איתה) אך הסתבר לו בבית מרחקת שהיא עולה המון כסף וגם כנראה שרופא משפחה רגיל שלא עבר הכשרה מיוחדת אינו רשאי לרשום אותה , צריך טופס 29ג שז מעלה את המחיר וכו' . בקיצור, הבחור התחנן אליי לתת לו נסיון של מספר שבועות של אוקסיקונטין שעוזר לו מצוין לכבות את הקריז , במטרה לרדת בהדרגה ולהגמל. יש לציין שמדובר בבחור יחסית אינטליגנטי ואמין ולא נראה לי שהוא הולך לקבל את המרשמים לאוקסיקונטין לצורך מכירה בשוק השחור . על כל פנים בהנחה שזה כך שאלותי הן:
1. האם זה מדיקולגאלי לתת לנרקומן אופיאט כמו אוקסיקונטין או אחר שנמצא בסל לצורכי הגמילה?
2. אנו יודעים שחלק מהנרקומנים לא מצליחים (או לא רוצים ) להגמל לגמרי מאופיאט וממשיכים עם טיפול "תחזוקתי" לכל החיים באדולן או סאבוטקס (סאבוקסון) , האם ניתן להחזיק אותם גם על אוקסיקונטין שנים? ההגיון אומר שזה עדיף מסמי הרחוב.....
3 במידה וכן , באיזה קצב היתה ממליץ להוריד לו את מינון האופיאט?
תודה רבה מראש על העזרה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמילה
פרופ` פנחס דנון16/12/2007בוקר טוב,
בארץ גם סובוטקס וגם אדולן ניתנים אך רק במסגרות שמוכרות לטיפול בגמילה
רופא פסיכיאטר או רופא שעשה בעברו התמחות בחו"ל על נרקולוגיה יכול לטפל בהם.
לכן לא הייתי ממליץ להכנס לטיפול במסגרת רפואת משפחה
לגבי אוקסיקונטין היא תרופה ממכרת לא פחות לכן מכורים אהובים אותה אני לא רושם לאף אחד במסגרת הגמילה שום תרופה מסוג זה אפשרויות הן: קלונידין וחוסמי באטה לצורך הפחתת סימפטומים גופניים, אנטי היסטמיניים ובנזודיאזפינים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)