מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות למחשבגל ש.28/03/2011
שלום,
שמי גל, בן 25 מתל-אביב. אני מכור למחשב מאז שאני זוכר את עצמי כילד. למעשה, אני זוכר את הרגע הראשון שבו ההתמכרות הזו התחילה - הייתי על המחשב, בגיל 11 או 12 וחברים קראו לי לשחק איתם כדורגל. תמיד היינו הולכים לשחק כדורגל ביחד אבל באותו מקרה החלטתי לסרב רק כדי שאוכל להמשיך לשחק במחשב. אני חושב שמפה פחות או יותר כל זה התחיל.
למרות שאני נהנה מהמחשב וממה שהוא מספק לי אפשר לומר בצורה דיי חד משמעית שהמחשב הרס את חיי החברה שלי ביסודי ובתיכון, ההתמכרות הפכה אותי לאדם מסוגר שאומנם מצליח לתקשר עם אנשים אחרים אבל אני שם לב שיש איפשהו קצר ואני לא לגמרי מסוגל "לזרום" עם אנשים שאני לא מכיר.
אני ללא תעודת בגרות כרגע ולמרות שזה יחסית קל להאשים כמו מחשב על הביצועים שלי בלימודים אני חושב שיש פה סוג של אמת, באיזשהו מקום תמיד ייחלתי לחזור הביתה מהלימודים ולהיות על המחשב ובהמון מצבים גם הייתי יוצא מהבית, מחכה מעבר לפינה שהוריי יצאו לעבודה וחוזר בחזרה הביתה כדי לשחק; זה יצר המון בעיות עבורי בתור נער והמון חיכוחים עם ההורים.
גם בצבא זה קרה לי עד לרמה שהוצאתי פרופיל נפשי 45 (אם אני לא טועה) רק כדי לעשות יומיות ולחזור כל יום הביתה כדי להיות על המחשב.
כיום אני בן 25, עובד בחברה של אבא שלי וכל יום לאחר סיום העבודה אני חוזר הביתה ומתיישב על המחשב. אני חושב שבאיזשהו מקום היה לי מאוד נוח לקבל את ההצעה של אבא שלי לעבוד איתו גם מבחינה כלכלית (אני מרוויח כסף טוב) וגם מבחינת נוחות (ימי חופש רבים יותר. גמישות בשעות עבודה) ואיכשהו שיקללתי שבעבודה עם אבא שלי יהיה לי יותר זמן להיות על המחשב.
ניסיתי להשלים בגרויות ואומנם חלק הצלחתי להשלים אבל המחשב פשוט כל הזמן התנגש לי עם הלימודים. היו הרבה פעמים שוויתרתי על הלימודים על מנת לשבת ולשחק באיזה משחק שהייתה לי התחייבות אליו.
בכל אופן לא ארחיב על כל פרט קטן אבל בקליפת אגוז אלו הם חיי. ניסיתי להתנתק מהמחשב אבל זה פשוט לא צלח, אחרי תקופה קצרה מאוד הרצון העז לחזור אליו פשוט עלה בי שוב וברגע שאני נדבק למחשב אני מתנתק מהכל.
אשמח לדעת מה לדעתכם עליי לעשות כדי לנסות ולהלחם בהתמכרות (אפשר לקרוא לזה בכלל התמכרות?) הזאת שלי למחשב.
תודה רבה,
ג.ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למחשב - תגובה
פרופ` פנחס דנון29/03/2011גל שלום,
אתה צריך עזרה וטיפול בהתמכרות
כדי לפנות לעמותות שקשורות להתמכרויות או-ו אבחון אצל פסיכולוג בקופת חולים
אם אין שרות בקופה שלך כדי לפנות למרפאת בריאות הנפש באיזור המגורים שלך
מבחינת טיפול פרטי אוכל להמליץ על מכון גרין ברמת אביב או אצלנו במיינד קליניק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)