בעלי מכור לבאנגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי מכור לבאנגים
    אלמונית
    14/05/2011

הי,

אנחנו נשואים מזה שנתיים...
    אני בת 27.5 הוא בן 28.5 , הוא התחיל לעשן לפני כחמש שנים, הוא לא מודה שהוא מכור, לטענתו הוא יכול להפסיק כל רגע אך לא כך הדבר!!!
    הוא מעשן באנגים כל בוקר כשהוא קם ,כשהוא חוזר מהעבודה ולפני השינה.
    יש לציין כי אנו אוהבים (לפחות כך לי זה נראה) והוא לא מוכן לוותר על זה,
    עשיתי לו שיחות מליוני פעמים. שברתי לו את המבחנות עשרות פעמים, הוא הלך קנה חדש. לקחתי לו כמה פעמים את המפתח של "המחסן" שכביכול שם נמצאים הסמים שלו והוא פשוט בא אליי לעבודה ודרש את המפתח, הוריד את כל החשמל בבית ודרש את המפתח, צעק עליי וכד'.
    הוא טוען שאני לא רוצה שהוא ימשיך לעשן כי אני לא אוהבת שהוא נהנה, העניין הוא שהוא לא מבין שזה הורס לו את החיים, הוא לא מתמודד עם החיים באמת אלא דרך הסמים שלו.
    הגעתי למצבים שאני מתחילה להרביץ לו בגלל המצב , נמאס לי, אני לא מוכנה לסבול יותר! בכל פעם הוא אומר שיפסיק אך לא עושה זאת, אנחנו משלימים יומיים הכל בסדר (הוא חושב שאני לא יודעת שהוא מעשן ביומיים האלה או שהוא מפסיק ליום אחד) ואז אני יוצאת עליו שנמאס לי מהעישון ואז שוב רבים ועוד שבועיים לא מדברים.
    זה החיים שלי יומיים הכל מצויין ואז שבועיים לא מדברים.
    מצד אחד הוא טוען שכשיהיה לנו ילדים הוא יפסיק , מצד שני הוא לא ממש רוצה כרגע, כי הוא רוצה לחסוך לדירה.
    אני בפרשת דרכים מטורפת, כל העולם ואשתו שואל אותי מה למה אני לא רוצה ילדים? למה אנחנו לא מנסים לפחות? מה אני יגיד שאני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי? שמפריע לי שבעלי מעשן סמים?
    מצד שני אני בת 27.5 ואני מתארת לעצמי שאם הכל היה נפלא במערכת יחסים שלי איתו או עם מישהו אחר אז כן הייתי מנסה להביא ילדים...
    אני לא יודעת מה לעשות!!!! אולי הייתי רוצה לגלות שהוא בוגד בי כדי שתהיה לי סיבה טובה לקום ולספר למה אנחנו נפרדים... מה לעשות? לעזוב? לנסות שוב? מה אני יספר למשפחה שלי ? (אציין שבעלי בחור נערץ אצל כל המשפחה שלי, כולם אוהבים אותו )
    מה לעשות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי מכור לבאנגים

הוספת תגובה

• עזבי אותו בשקט

קובי
    16/05/2011

שלום,
    בתור גבר בן 32 עם 2ילדים שמעשן (אומנם לא כל היום, אבל הייתי שמח אילו יכולתי) מתפקד עובד ומרויח אני אומר: עזבי את זה. אם זה מה שעושה לו טוב וכל השאר בסדר אז מה מפריע לך? אם זה היה סיגריות זה היה יותר טוב?
    תבדקי טוב טוב מה באמת מפריע, ואם העישון עצמו הוא הבעיה אז אני לא חושב שיש לך קייס. אם יש משהו אחר שנגרם עקב העישון אז יש להתמקד בו.
    זהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה חוזרת לקובי

פרופ` פנחס דנון
    16/05/2011

קובי אתה צודק גם אלכוהול וסיגריות מזיקות אבל די עם הספורי "סמים קלים".
    אין סם שלא חודר למח וגורם לנזק מוקדם או מאוחר
    מריחואנה לא גורמת לשום דבר פיזי חיובי אלה הרגשה של "סטלה" והורגת תאים אפורים בשימוש ממושך. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מכור לבאנגים - תגובה

דפנה הלמן
    17/05/2011

שלום לך,
    כפי שציינת בעלך אינו מודע לבעיית ההתמכרות שלו.עליך לעמת אותו עם עובדה זו.במידה ולא ישתף פעולה.הייתי ממליצה לך לשתף קרוב משפחה שאת סומכת עליו על מנת להפעיל עליו לחץ לקבל טיפול.ניתן לפנות לעמותת אפש"ר.
    בברכה,
    דפנה הלמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו