התמכרות לתרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לתרופות
    יסמין
    22/06/2011

שלום,ברצוני לשאול מס' שאלות.העניין הוא כזה אני בת 28 ללא בעיות בריאותיות מיוחדות(עדיין) ואני סובלת מהפרעות שינה.האמת שמעולם לא אובחנתי כראוי.בעבר לא אובחנתי כי התביישתי בבעייה(קושי להרדם בלילה,רק לפנות בוקר ואז כמובן קושי לתפקד ביום).כשפניתי לרופא אחרי צבא קיבלתי מרשם לבונדורמין ומאז ועד היום התמכרתי לכדורים,הגעתי לארבעה כדורים ללילה ובעיה תפקודית כרונית ביום כי מינון כ"כ גבוה גם פוגע בעירנות.במהלך ה8 שנים האחרונות גם ילדתי ובתקופת ההריון לא נטלתי כדורים ולכן ממש לא תיפקדתי ביום ולצערי בגלל הנסיבות חזרתי לכדורים אחרי לידה.לפני חצי שנה פניתי לפסיכיאטר במטרה להגמל נכון כדי שאוכל להיבדק במעבדת שינה(זה תנאי שבדיקת שינה צריכה להערך לפי שינה טבעית).כדי להיגמל הרופא בנה לי תכנית של הפחתת מינון והוסיף לי כדור "מירו" וחודשיים לאחר מכן רשם לי ריטלין כדי לעזור לי ברמה התפקודית,אני מאוד תשושה גם בגלל תופעות גמילה וגם המירו מעייף.התהליך הזה אולי לא עובד.הצלחתי להפחית בונדורמין לשני כדורים ובמירו עליתי לכדור וחצי.הריטלין משום מה כבר לא ממש עובד וכנראה שהסתגלתי להשפעה.בימים האחרונים אני מנסה "תמרון" מסויים שבמקום להפחית חצי כדור בשבועיים אני מורידע רבע כדור בשבוע,אולי קצת פחות דרסטי לגוף ואני מנסה לעשות זאת גם עם המירו כי כבר נראה לי שהתמכרתי אליו.עם הריטלין ממש אין לי מושג מה לעשות.שאלותיי הן:האם דרך גמילה זו היא נכונה בכלל או שכדאי לעשות משהו יותר דרסטי,מה יכול להיות תחליף לריטלין אם מחפשים תכשיר שמעלה אנרגיה,בכלל האם יש תרופה או מוצר טבעי שיכול לסייע בתקופת גמילה מתרופות כאלה וגם הייתי שמחה לקבל המלצה על גוף כלשהו שנותן תמיכה במצב כזה באיזור הצפון.
    סליחה על ההודעה הארוכה ותודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לתרופות

הוספת תגובה

• התמכרות לתרופות - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    26/06/2011

התמכרות לתרופות הינה בעיה מאוד מרכזית לכן המלצה היא לעבוד בצמוד עם הרופא פסיכיאטר שעובד איתך ולהיות בקשר יומיומי.
    והאם רופא לא יכול לטפל בך רצוי לפנות ברופא אחר שמומחה בטיפול בהתמכרויות

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו