פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיונות גמילה מנטילת פרקוסט
    מוריה
    13/01/2019

עקב פריצת דיסק התחלתי לקחת פרקוסט, כבר קרוב לחצי שנה אני לוקחת ארבעה כדורים ביום. כשאני מנסה להוריד במינון אני נתקפת חרדות וחוזרת לעצמי רק אחרי שאני לוקחת כדור. אני אמא לשלושה ילדים, אני לא יכולה פשוט להיעלם למכון גמילה, אבל אני כן רוצה לחזור לתפקד כמו בן אדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה ביתית מפרקוסט

אבי יקיר
    14/01/2019

מוריה שלום,
    לא פרטת האם כשאת מנסה להוריד את המינון, קיימים, בנוסף לחרדות, גם כאבי גב? אם אכן הבעייה היא "רק" התמכרות לפרקוסט, ניתן לבנות תכנית גמילה ביתית, הכוללת שיחות פרטניות וניהול טבלת הפחתה.
    אשמח לעזור לך, על מנת לייעץ בעניין זה. ממליץ לקבוע פגישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם התקפי חרדה לאחר גמילה
    ים
    10/01/2019

אח שלי אלכוהוליסט. אחרי שעבר פעם נוספת שטיפת קיבה הוא החליט שהוא מפסיק. עבר מאז חודש והוא באמת לא נגע באלכוהול, הוא בקשר עם עובדת סוציאלית שהפנו אליה בבית החולים. מאז שהוא הפסיק יש לו התקפי חרדה אחת לכמה ימים, קראתי והבנתי שזה יכול לקרות בתקופה הראשונית של הגמילה, אבל איך אפשר לעזור לו עם זה?

הוספת תגובה

• גמילה עצמית מאלכוהול ומסמים בכלל

אבי יקיר
    10/01/2019

ים שלום,
    ראשית, מסוכן לבצע גמילה עצמית לאחר שנים של שתייה או שימוש בסמים, כיון שבעקבות הגמילה הדרסטית עלולות להתפרץ בעיות גופניות ונפשיות לא פשוטות. אני מציע לך להפנות את אחיך
    לפסיכיאטר מומחה להתמכרויות, ע"מ לאבחן את הבעיות של אחיך לאחר הגמילה. דבר נוסף, גמילה פיזית היא רק תחילתה של דרך. אם לא יהיה המשך טיפול מתאים, אחיך עלול לחזור לשתות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות תפקודתית ונפשית בקולה
    אורן
    08/01/2019

אני בן 37, סובל מהפרעות חרדה ומסתבר ששתיית קולה ברמת היום-יום מקלה על מצבי.
    לכן אני צורך את המשקה פעמיים במינון בקבוק 500 מ"ל זאת לצד תרופות לטיפול בחרדה אשר הביאו הטבה חלקית.
    ניסיתי להפסיק לשתות קולה בשל הנזקים הבריאותיים של שתייה יום יומית של המשקה ואני מרגיש החמרה בחרדות.
    לאחר שלא חל שיפור בהתגברות החרדה הנובעת מהפסקת הקולה גם בחלוף חודשיים, הועלה המינון התרופתי לצערי ללא הועיל !
    אני מניח שאין מדובר בגמילה שכן לא סביר שהתופעות תמשכנה מעבר לחודש-חודשיים אלא פשוט משהו בקולה (אולי ריבוי הסוכר והקפאין) עושה למוח תחושת נינוחות ושיחרור זמני.
    הרגשתי תלויה בשתיית קולה.האם זוהי התמכרות? למי פונים כדי לצאת מהתסביך?
    אגב, הפסיכיאטר שלי לא מבין מדוע לא לשתות קולה אם זה עושה לי כל כך טוב הוא מציע לשתות קולה אבל לעשות לעצמי מאזן קלורי.אני לא רוצה כי קולה כל יום הוא משקה מזיק בכל הפרמטרים ואני לא מבין איך זה שאני לא מצליח להיפתר ממנו ולהרגיש טוב ולתפקד טוב בלי המשקה.
    אשמח לשמוע מהי עצתך. תודה רבה.

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה וקולה

אבי יקיר
    08/01/2019

אורן שלום,
    כפי שתיארת, הקולה יוצרת שחרור זמני בלבד וגם יוצרת תלות התמכרותית.
    אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר מומחה לטיפול בהתמכרויות, שייעץ לך בשני התחומים: הפרעות חרדה והתמכרות לקולה.
    דר' ארתורו לרנר, דר' יששכר הרמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוזית לגמילה מהתמכרות לקוקאין
    ת
    08/01/2019

האם מוסדות אשפוזית מספיקות לגמילה מקוקאין? מחפשת לבת שלי מוסד סגור מומלץ

הוספת תגובה

• גמילה באישפוזית

אבי יקיר
    08/01/2019

ת שלום,
    הייתי מציע שלפני הפניה לאישפוזית, על בתך לעבור אבחון ראשוני שכולל היסטוריה של בעיות נפשיות והיקף בעיית השימוש בסמים. ניתן לעשות זאת ביחידות להתמכרויות של אגף הרווחה או אצל מטפלים מומחים להתמכרויות. רק אז להחליט איזו אישפוזית מתאימה?
    האישפוזית, לידיעתך, היא רק תחילת הדרך, כלומר הגמילה הפיזית. יש לתת את הדעת גם על תהליך הגמילה הנפשית בהמשך.
    במידה ואת מעוניינת להתיעץ באופן פרטי, אשמח לעזור וממליץ לתאם פגישה בקליניקה.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת נוער מהמכשיר הסלולארי
    ענבר
    06/01/2019

יש לי שתי בנות בגיל ההתבגרות, שתיהן מכורות לטלפון הסלולארי אבל במציאות של היום כמעט בלתי אפשרי לנתק אותן מהאינטרנט, אם לא מהטלפון אז במחשב, אם לא בבית אז אצל חברות או אפילו בבית הספר. מה כן אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• התמכרות נערות לסלולאר ולמחשב

אבי יקיר
    06/01/2019

ענבר שלום,
    השילוב בין גיל ההתבגרות, בה יוצרים נערים ונערות את הקשרים עם בני גילם וההתמכרות למסכים, באמצעותם הם יוצרים קשרים, מקשה מאד על ההורים. הם נמצאים בעולם משלהם מנותק מההורים. כל ניסיון להגביל אותם ייתקל בהתנגדות עזה. מה שניתן לעשות הוא לקבוע, כחלק מהפעלת הסמכות ההורית, אירועים כמו ארוחות משותפות, בהם מורחקים הסלולארים. ולנסות להפוך את המפגש המשותף לחווייתי ומהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגמלות מטרמדקס ללא תרופות
    יונתן
    03/01/2019

יש אפשרות להיגמל מטרמדקס ללא טיפול תרופתי אחר?

הוספת תגובה

• גמילה מטרמדקס

אבי יקיר
    04/01/2019

יונתן שלום,
    ניתן להיגמל מטרמדקס גם ללא טיפול תרופתי אחר, אלא שאי אפשר, עפ"י מעט הפרטים שנתת, לקבוע האם זה מתאים לנגמל הנ"ל. מה גילו? כמה זמן הוא נוטל טרמדקס? האם הוא משתמש בחומרים פסיכואקטיביים נוספים? האם יש לו היסטוריה רפואית/פסיכיאטרית (בעיות גופניות, חרדה או דיכאון) שיש לקחת בחשבון ע"מ להיגמל? רק אז ניתן לקבוע את מסגרת הגמילה (ביתית, אישפוזית).
    על מנת להציע טיפול מותאם, יש צורך בפגישה אישית.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לעצור את עצמי
    שיר
    01/01/2019

בת 35 רווקה, אני כל הזמן בקשרים מזדמנים וגם כשיש איזו מידה של מחויבות אני לא עומדת בה... אמרו לי שאני מכורה למין, להתרגשות של התחלה ודברים כאלה. ניסיתי טיפול CBT אבל לא התחברתי, אני לא יודעת אם זה באמת התמכרות אבל אני כן יודעת שאני לא מצליחה לעצור את עצמי ופעם אהבתי את דרך החיים הזו והיום כבר לא

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לעצור את עצמי

הוספת תגובה

• קשרים מזדמנים

אבי יקיר
    03/01/2019

שיר שלום,
    אני מבין שכיום אינך מעוניינת להמשיך ב"קשרים מזדמנים". ע"מ להצליח לבצע את השינוי, לא מספיק לשנות את דרך ההתנהגות בלבד, אלא יש צורך בשינוי דפוסי חשיבה, דפוסים רגשיים ו.. שינוי רוחני. אשמח לעזור לך ומציע לך טיפול מותאם אישית. ממליץ לתאם פגישה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות של המושג "התמכרות צולבת"
    יובל
    30/12/2018

מה המשמעות כשאומרים שיש "התמכרות צולבת" ?

הוספת תגובה

• המשמעות של התמכרות צולבת

אבי יקיר
    31/12/2018

יובל שלום,
    התמכרות צולבת היא מצב בו האדם "מכור" לשני מצבים נפשיים מנוגדים. למשל, מצד אחד הוא שומר בקנאות על יחסים עם בת זוג ומצד שני "מכור" להתאהבויות קצרות. הוא מאמין שהוא מסוגל לעמוד בשני המצבים. כבר בשלב בראשון הוא לא יוכל להימנע ממסכת שקרים והסתרות, שאולי יגבירו את המתח והעניין, אך בשלב שני יגרמו לו למאוס באחת האפשרויות, מבלי יכולת לוותר עליה. חוסר יכולת הויתור היא תחילת ההתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם MD נחשב לסם ממכר?
    י
    27/12/2018

אני מאוד רוצה לנסות MD אבל מפחד להתמכר, אמרו לי שלסם זה אי אפשר להתמכר, זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    האם MD נחשב לסם ממכר?

הוספת תגובה

• MD האם ממכר

אבי יקיר
    27/12/2018

י שלום,
    ניתן להתמכר גם ל MD בעיקר מכיון שלרב משתמשים עם ה MD גם בסמים אחרים. החוויה עוצמתית מאד ולכן קיימת רתיעה מלקחת באופן קבוע MD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכי גמילה מכדור שינה
    T
    24/12/2018

שלום רב
    זקוקה לסיוע דחוף בעניין הבא:

אני לאחר לידה שניה. התחילו לי בעיות שינה אחרי חודש מהלידה (לא הייתי נרדמת).

בהמלצת רופאה נטלתי כדור שינה אימובן לצד ציפרלקס.התופעה גם התרחשה לאחר הלידה הראשונה. אז נטלתי כדורי שינה, ציפרלקס ובנוסף טיפול cbt משלים.

מהרגע שהלכתי לרופא נטלתי מינון של חצי כדור בערך שבוע וחצי ולאחר מכן ירדתי למינון של רבע כדור כמעט שלושה שבועות.

ניסיתי לפני שבועיים להפסיק ולא הצלחתי. בעצת הרופאה המשכתי ליטול. השבוע ניסיתי שוב להפסיק. לילה אחד הצלחתי להרדם ללא כדור ( לאחר כשעתיים). הלילה שוב התקשיתי מאד ולאחר 4 שעות מאבק נטלתי רבע כדור.

מאד רוצה להגמל אבל כל חוסר הצלחה מכניס אותי לחרדה שוב.
    מנסה להבין איך נכון לפעול כרגע: האם לנסות שוב הלילה לא ליטול כדור או לחילופין לחכות עוד זמן מה עם הכדור שינה ולנסות את תהליך הגמילה בעוד מס' ימים/ שבועות?

וגם כיצד נגמלים נכון ממינון של רבע כדור? האם בבת אחת או יום כן יום לא?

אשמח לתשובה בהולה

לקביעת תור
    סגירה
    דרכי גמילה מכדור שינה

הוספת תגובה

• גמילה מכדורי שינה

אבי יקיר
    27/12/2018

טל שלום,
    מכיון שאת מטופלת בנוסף לבעיות השינה גם בחרדה, עליך להתיעץ אצל פסיכיאטר מומחה להתמכרויות. כדורי שינה המכילים בנזודיאזפינים, נחשבים לממכרים. ישנם כדורי שינה שאינם מכילים את החומרים הנ"ל (סירקדין למשל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סלינקרו
    לילי
    22/12/2018

שלום,
    אני בת 31. בערך פעם בשבוע שותה כמויות גדולות. קיבלתי סלינקרו כדי להפחית. לקחתי חצי כדור ואז שתיתי יין והיו לי תופעות לוואי נוראות- הרגשתי כמו בחלום, מבולבלת מאוד וישנונית. איך אפשר לקחת את זה לפני ששותים בחברה?
    האם תופעות אלו חולפות?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של סלינקרו

הוספת תגובה

• שתייה לאחר נטילת סלינקרו

אבי יקיר
    23/12/2018

לילי שלום,
    התרופה עוזרת למי שמעוניין להפחית את צריכת האלכוהול, לא בהכרח למי משעוניין להמשיך לשתות את הכמות שהוא רגיל אליה.
    השאלה היא האם את מעוניינת להפחית את כמות האלכוהול שאת צורכת? ע"מ להפחית כמויות יש צורך גם בטיפול בבעיית השתייה, ז"א טיפול פרטני באמצעות שיחות ובדיקת מוטיבציה להפחתת השתייה. במקרה זה, עשוייה התרופה בהחלט לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה ללא גבולות בסופ"ש
    רועי
    20/12/2018

יש לי חבר שכל השבוע הוא ממש בסדר אבל ברגע שהוא יוצא מהעבודה ביום חמישי ועד מוצאי שבת הוא שותה ללא גבולות, עד למצבים של הקאות ואפילו שטיפות קיבה. ביום ראשון הוא חוזר לעבודה כרגיל וככה כל שבוע מחדש. אני לא חושב שלפי "ההגדרה" הוא אלכוהוליסט, אבל ברור שיש פה איזה תלות או התנהגות לא סבירה, נכון? הוא אומר שאולי זה מוגזם אבל ככה הוא משתחרר וזה לא פוגע לו בעבודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתייה ללא גבולות בסופ"ש

הוספת תגובה

• שתיה ללא גבולות בסופ"ש

אבי יקיר
    20/12/2018

רועי שלום,
    אם החבר שלך אינו חושב שיש לו בעיה, זו בהחלט זכותו לחשוב כך. אי אפשר לשכנע מישהו שאינו רואה בעיה בהתנהגותו, בפרט אם הוא מתפקד בעבודה. האם השתייה שלו פגעה בבריאותו או ביחסיו האישיים? אולי לא. כדי שאדם יכיר בבעייתו, הוא אמור לקבל פידבק שלילי להתנהגותו או בעיות בריאותיות. אם אין פידבק שלילי, הוא ימשיך בהתנהגותו זו. עד מתי? עד שמשהו מכל הדברים האלה יקרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד הטריד אותי מה לעשות?
    לסבית מאוננת
    18/12/2018

אני הייתי בבית הספר היה לנו שבע שעות ובהפסקה בין שישית לשביעית אני ישבתי על ספסל וילד בן 12 שקטן ממני בשנה התיישב ואמר לי וואו איזה ציצים גדולים יש לך ואני אמרתי לו שאני יודעת שהציצים שלי גדולים והוא אמר לי שהבולבול שלו באורך של 20 סנטימטרים והוא הראה לי ואני לא רציתי לראות כי בולבולים לא מעניינים אותי כי אני לסבית ואז הוא שאל אותי אם הוא יכול להכניס לי יד לחולצה כדי שימשמש לי את הציצים ואני אמרתי לו שלא ואז הוא שם לי את היד שלו על המכנסיים שלי איפה שהכוס שלי ומישש אותו ואמרתי לו שיפסיק ואז הוא שם את היד שלו מתחת לתחת שלי ואז הוא גמר ואז אני ברחתי ואני לא יודעת מה לעשות אפשר עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד הטריד אותי מה לעשות?

הוספת תגובה

• טעות בפורום

אבי יקיר
    18/12/2018

תנסי לקבל עזרה בפורום צעירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי מכור למשחקי מחשב
    דורון
    18/12/2018

הבן שלי כל היום משחק במחשב, עזב את הלימודים וכל היום מסתגר בחדר, משחק כל הלילה, ישן כל היום וישר חוזר למשחק. לא עובד לא כלום. אני חושבת שהוא בדיכאון. הוא לא משתף פעולה אם כל דבר שמציעים לו... מה עושים במקרים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי מכור למשחקי מחשב

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב

אבי יקיר
    18/12/2018

שלום דורון,
    אמנם לא פרטת את גילו של בנך וכמה שנים הוא מכור ל"התנתקות" הזאת, אך את בהחלט מתארת התמכרות למחשב (משחקים, פורנו וכו'). ההתנהגות הזו יכולה להימשך זמן רב. מכיון שלא נראה כי בנך ירצה להגיע לטיפול, שכן הוא לא חושב שקיימת בעייה, הייתי מציע לך להגיע לייעוץ ולהדרכה ע"מ לבדוק אופציות לפעולה, גבולות בביתך ויחסים עם הבן. אשמח לעזור לך וממליץ לתאם פגישה אישית.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה אומר שאני מכורה?
    נטע
    16/12/2018

אני שותה הרבה קפה במהלך היום, מעולם לא שמתי לב לכמה כוסות וזה לא ממש הטריד אותי. בסופ"ש האחרון הייתי בטיול ולא שתיתי קפה בכלל (כי לא היה), חוץ מהחשק לקפה שהיה לי גם התחיל לי כאב ראש ובן זוגי אמר לי שאני מתנהגת בצורה עצבנית ולא סבלנית. במוצ"ש כשחזרנו הביתה שתיתי קפה והכל עבר. האם זה אומר שאני מכורה לקפה? ואם כן, זה משהו לא תקין שצריך לטפל בו?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה אומר שאני מכורה?

הוספת תגובה

• התמכרות לקפאין

אבי יקיר
    16/12/2018

נטע שלום,
    למרות שקפאין (החומר הפסיכואקטיבי בקפה) הינו גורם ממריץ והפסקה פתאומית בשתיית הקפה עלולה לגרום לכאבי ראש, כפי שאת חשת, עדיין התמכרות היא מצב יותר קיצוני המתבטא בירידת תפקוד ובמצבים נפשיים קיצוניים, כשהחומר הפסיכואקטיבי חסר.
    פשוט תורידי מינונים ותשתי פחות קפה לפני טיולים ויש להניח שלא תסבלי מכאבי ראש
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה