מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות גודלת במפשעה ללא כאבעופר27/04/2019
שלום רב.נפיחות שגדלה ללא כאב. בבדיקה u.s רואים שומן.בקיום יחסים יש כאבים לכיוון גיד של אשכים . עשיתי בדיקה בלוטות לימפה תקינות ולא מוגדלות. נפיחות זה מהבקע ..שומן שגלש..?? ומה הסכנות אם לא מתקן בשלב שאין כאבים ?? מרגיש תנועתיות יתר לעומת לפני שבוע באזור בזמן שכיבה וקימה ממיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות במפשעה
ד``ר רפאל אלון27/04/2019כנראה שיש לך בקע. אם אין הפרעה משמעותית אין חובה לתקנו בניתוח. פנה לבדיקת וייעוץ כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית עם בקע דו צדדי במפשעותזוהר רובינפלד22/04/2019
שלום,
אני מתאמנת כבר תקופה רצינית לתריאטלון ברמה לא תחרותית, הדבר כולל אימוני ריצה שחיה ואופניים, גילו שיש לי בקע במפשעות 4 ממ בימין ו 10 ממ בשמאל, יכול להיות שיש גם טבורי ממתינים לתשובה.
האם ניתן להמשיך באימונים ואף בתחרות ביוני? ולבצע ניתוח לאחר התחרות? האם ניגרם נזק כתוצאה מהאימונים?
חשוב לציין כי אני לא עושה אימוני כח או כפיפות בטן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד``ר רפאל אלון22/04/2019א. אינך מוגבלת בשום פעילות גופנית.
ב. אני בספק רב אם יש לך בכלל בקע/ים...איני מכיר בקע של 4 מ"מ...
בדיקת us טועה ומטעה פעמים רבות. פני לבדיקת כירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבורי ופעילות גופניתשילה21/04/2019
היי ד"ר אלון וחג שמח!!
אני בת 62. לפני ניתוח של בקע טבורי.
שאלתי היא איזה ספורט אני יכולה לעשות עם בקע שכזה עד הניתוח בעוד מספר חודשים, חוץ משחייה והליכה? אני לא שוחה. ולא רוצה גם לשחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון21/04/2019לא פירטת מה הסבל שלך מהבקע. אם אין סבל מיוחד אינך מוגבלת בפעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ידנית של הבטן,כשברקע היה ניתוח בקעדני17/04/2019
שלום
בסוף שנת 2015 עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי,
תקופה דיי ארוכה ,של חודשים אחריו,חשתי כאבים במקום הבקע,
כעת חליתי, כאבי בטן ושילשול, הרופא ,אני לוקח בחשבון,שירצה לבדוק את הבטן,ידנית,אני חושש מ
הלחיצות על הבטן, האם ישנה אפשרות אפילו דיי לא שכיחה, שלחיצות על מקום הניתוח,ששם הרשתות שהוכנסו,הלחיצות עשויות לגרום אחר כך כאבים, או שינוי במיקום רשתות,אושינוי אחר,?שיגרום לכאב או תופעה אחרת?
האם מוטב שלא ללחוץ על הבטן כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר רפאל אלון18/04/2019הבדיקה הגופנית ע"י רופא אינה יכולה לגרום לשום נזק או לפגיעה ברשתות מניתוח קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים באשכים- בירוררוני16/04/2019
שלום
אני מעל גיל 60,ומידי פעם יש לי כאבים חזקים בשק האשכים במיוחד בזמן ישיבה.
אין לי כאבים בזמן שיעול או במאמץ גופני.
האם יכול להעיד על קיום בקע מפשעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רפאל אלון17/04/2019התלונה אינה אופיינית לבקע. בכל מקרה כדאי שתיבדק אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי בצד ימיןשאלה14/04/2019
שלום רופא יקר,
לפני כמה חודשים התחיל לי כאב במפשעה ימין ,כאב שהולך וחוזר לבד בלי טיפול תרופתי.לפני כחודשיים עשיתי אולטראסאונד מפשעות שיצא תקין ולא הראה בקע,הכאב המשיך לבוא וללכת לבד בלי משככי כאבים,שבוע שעבר עשיתי שוב בדיקת אולטראסאונד רקמות רכות שהראתה בקע קטן בצד ימין בזמן מאמץ (שיעול) והיום הייתי אצל הרופא כירורג שבבדיקה ידנית הוא לא הרגיש את הבקע.יש לי כמה שאלות:האם יכול להיות שיש בקע למרות שבדיקה ידנית ובדיקת אולטראסאונד אחת לא ראתה?האם בקע קטן יכול להיות מסכן חיים?האם זה בסדר להישאר ככה כי אני מאוד מפחדת ולחוצה מניתוח .האם זה בסדר לא למהר לניתוח בגלל שהבקע קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי בצד ימין
ד``ר רפאל אלון14/04/2019קרוב לודאי שאין לך בקע. בדיקת US אינה מדויקת וטועה ומטעה במקרים רבים. מה שקובע זו בדיקת הכירורג. בכל מקרה אין לך שום סיבה לדאוג ובודאי שלא למהר לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בקע במפשעה ימיןעליזה12/04/2019
התגלה בבדיקה במפשעה בקע 0.8*0.6 סמ.מכיל מעי.חופשי בזמן ולסלבה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בקע במפשעה ימין
ד``ר רפאל אלון12/04/2019קרוב לוודאי שאין לך בקע. פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון כל הבטן אחרי ניתוח בקע טבורילילך10/04/2019
שלום.
לפני חודש וחצי עשיתי ניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחה עם רשת.
מתי ניתן לחזור לישון כל הבטן?
והאם זה בסדר עדיין שיש לי נפיחות בבטן ומסביב לצלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון כל הבטן אחרי ניתוח בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון10/04/2019אין מניעה משינה על הבטן. תתכן עדיין נפיחות קלה באזור הניתוח. אם את מוטרדת פני לבדיקה אצל המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע שפיגיליאן - שאלהברוך07/04/2019
היי ד"ר אלון,
אני אמור לעבור ניתוח בקע שפיגיליאן.
אני קצת מפחד מהרדמה כללית, ורציתי לדעת אם יש אפשרות
לנתח תחת הרדמה אפידורלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע שפיגיליאן - שאלה
ד``ר רפאל אלון07/04/2019ניתן לתקן את הבקע בהרדמה ספינלית/אפידורלית בשיטה פתוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם בקע וניתוחקרן03/04/2019
שלום רב. לפני כשבועיים היה לי בקע טבורי שנכלא. רופאת משפחה "תיקנה" אותו על ידי דחיפה פנימה (היום אני יודעת כמה מסוכן זה היה..) הבנתי שכדאי לנתח כדי שהבקע לא יכלא שוב ושיש נטייה לבקעים שנכלאו להכלא שוב. כרגע אני מחכה לתאריך לניתוח מבית חולים אך כמובן הדבר יכול לקחת חודשים רבים... העניין הוא שאני מתכננת הריון (למען האמת מטופלת הורמונלית ועברתי אף הפלה לפני מספר חודשים) אני לא רואה עצמי עוצרת הכל וממתינה לניתוח זמן לא ידוע ולכן שאלתי היא מה הסיכוי/סיכון שבקע שנכלא בעבר יכלא שוב בזמן הריון ומה עושים חלילה במצב כזה? תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם בקע וניתוח
ד``ר רפאל אלון03/04/2019לא ניתן להעריך אם ומתי יקרה אירוע נוסף של כליאה. זה יכול לקרות או לא לקרות. בכל אופן אירוע כזה מהווה הוראה לתיקון הבקע. אם את מתכננת הריון בקרוב כדאי להשלים את התיקון לפני ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בשכיבה גורם לכאב במפשעהעופר02/04/2019
שלום רב.ידוע בקע מפשעתי אין כאב בעמידה או ישיבה.רק בשיעול מרגיש משהו גולש למפשעה. בשכיבה על הצד בעיקר . בדיקה לא הסכמתי שיכניסו אצבע כי גורם לכאבים חזקים בדקו חיצונית בלבד לא מצאו משהו חריג. US 22 ממ תוצאה. דלקת חריפה ברצועה בירך מזה שנתיים ויש נפיחות במפשעה שמאל. מה לדעתך צריך לעשות כי מפחד שתהיה כליאה בשיעול חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בשכיבה גורם לכאב במפשעה
ד``ר רפאל אלון02/04/2019אם מדובר בבקע שאינו או כמעט ואינו מפריע-אין צורך בניתוח. הסיכוי לכליאה הוא נמוך מאד. תשובה יותר מדויקת תוכל לקבל מכירורג אחרי שיחה ובדיקה גופנית. ייתכן וכאביך הינם מסיבה אחרת (דלקת בגיד או בשרירי המפשעה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בשיעול מרגיש גלישה למפשעות של שומן או דבר אחר
עופר02/04/2019מדוע כן מרגיש ירידה של שומן או תוכן בטני אחר בשיעול...כמעט עברתי ניתוח ורק במזל לא עשיתי כי הגיעו תוצאות mri שיש דלקת בירך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון02/04/2019ייתכן וזה באמת מה שקורה. יש צורך בבדיקה גופנית כדי לענות כראוי על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגנון עבודה פיזית ובקעעובדיה02/04/2019
אני עובד בעבודה פיזית הכוללת הרמת דברים וסחיבתם.
עברתי לפני כחודש ניתוח בקע.
האם אוכל לחזור לשגרת חיי ולסגנון עבודתי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגנון עבודה פיזית ובקע
ד``ר רפאל אלון02/04/2019אחרי כחודש אין בעיה לחזור לפעילות פיזית רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניה וסוג הרדמהלוני31/03/2019
האם קיימת אפשרות לבצע ניתוח הרניה בהרדמה מקומית ולא מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרניה וסוג הרדמה
ד``ר רפאל אלון31/03/2019בעיקרון כן. אבל בהרדמה כללית או איזורית יותר קל למנותח ולמנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי בקע דו צדדימישהי28/03/2019
שלום דוקטור
גילו אצלי בקע
דו צדדי 1 סמ. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.
ד``ר רפאל אלון28/03/2019נבדקים אצל כירורג. אני מסופק אם בכלל יש לך בקע (כנראה עברת US מפשעות וזו היתה התשובה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים ללפרוסקופיה- בירור חשובעידן25/03/2019
מהם התסמינים ללפרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים ללפרוסקופיה- בירור חשוב
ד``ר רפאל אלון25/03/2019השאלה לא ברורה. לפרוסקופיה היא בדיקה בה מכניסים מצלמה כדי לראות את האברים בחלל הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)