מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בקע מפשעתי וברונכיטיסיואב11/08/2019
עברתי לפני חודש ניתוח בקע מפשעתי.
לפני מספר ימים גילו לי ברונכיטיס. אני משתעל ממש חזק.
האם הלחץ שיוצא השיעול יכול להשפיע ולהזיק להחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון11/08/2019אם עברת תיקון עם רשת הסיכוי שהתקפי השיעול ייפגמו בניתוח אחרי חודש הוא קטן מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר ניתוח בקעיםרוני06/08/2019
שלום עברתי לפני חצי שנה ניתוח בקע טבורי ועל טבורי בשיטה הפותחה עם רשת 8סמ.
רציתי לדעת אם אפשר ללכת לכושר כולל הרמת משקולות ומתיחות או שהדבר יכול להזיק לרשת ו/להחזיר את הבקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לאחר ניתוח בקעים
ד``ר רפאל אלון06/08/2019אין עכשיו שום מגבלה בפעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ? הבחנה לאחר בדיקה USראובן03/08/2019
כאב בזמן ריצה בבטן התחתונה ימין שמפסיק מייד עם סיום הריצה יש כאב ברמה 1 מתוך 10 לכמה זמן ועובר כאילו שום דבר. בבדיקה US לא מודגם בקע ואין עדות ללימפואדנופתיה.
אין בליטה ואין כאב בשיעול
האם בכל זאת יכול להיות בקע ? למי פונים, כירורג, אורטופד ספורט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ? הבחנה לאחר בדיקה US
ד``ר רפאל אלון03/08/2019לצורך אבחון בקע צריך להיבדק ע"י כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד רקמות רכותאירית01/08/2019
אשמח לדעת פירוש של אולטרסאונד בעקבות בליטה מתחת לסטרנום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטרסאונד רקמות רכות
ד``ר רפאל אלון01/08/2019לא הודגם בקע. הודגם הקצה התחתון של עצם החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולטרסאונד רקמות רכות
אירית02/08/2019והאם זה אומר שזה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולטרסאונד רקמות רכות
ד``ר רפאל אלון02/08/2019אכן תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד רקמות רכות
אירית02/08/2019תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקט טבורי חוזר מייד לאחר ניתוחטל31/07/2019
שלום רב, לפני שלושה וחצי חודשים עברתי ניתוח שני בקעים - ונטרלי וטבורי, לאחר הניתוח נשארה הבליטה מעל הטבור כפי שהייתה וכן ישנם כאבים שלא היו לפני הניתוח, אתמול עשיתי אולטרסאונד ואלו תוצאותיו: הודגם בקע המכיל מבנה שומני עם דיאסטזיס כ 0.8 ס "מ . ברקמות הרכות בין בקע לטבור הודגמה קולקציה נוזלים בכמות ב 2 CC עם גבולות סדירים, הרופא שעשה את האולטרסאונד אמר מייד שיש לנתח שוב, מה דעתך? האם כך? כיצד יכול להיות שהבקע נותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקט טבורי חוזר מייד לאחר ניתוח
ד``ר רפאל אלון31/07/2019לא ניתן לענות על השאלות בלי בדיקה גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע סגור- בירורארקדי28/07/2019
לפני כשבוע עברתי ניתוח בקע סגור. האשכים שלי נפוחים ויש להם צבע כהה. האם זה משהו שכיח לאחר ניתוח או שמשהו לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע סגור- בירור
ד``ר רפאל אלון28/07/2019הנפיחות והצבע נגרמים מדם שחלחל מאזור הניתוח לאזור השכים. זה קורה והכל אמור להיספג ולהיעלם תוך 2-3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבורי וספורטעידן18/07/2019
אני לאחר ניתוח בקע טבורי.
האם, לדעתך, בזמן פעילות גופנית כדאי להשתמש בחגורת בטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי וספורט
ד``ר רפאל אלון18/07/2019לא מסרת פרטים על הניתוח. האם היה שימוש ברשת? מתי היה הניתוח? אם שמו רשת וחלפו יותר מ3-4 שבועות אין צורך בשום דבר נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי וגרימה לכאביםדניאל14/07/2019
האם בקע סרעפתי עלול להוביל לכאבי גב תחתון וכאבי מותניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי וגרימה לכאבים
ד``ר רפאל אלון14/07/2019הכאבים המתוארים בשאלה אינם אופיניים לבקע סרעפתי ויש לחפש מקור אחר לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US של דופן הבטןאמירה08/07/2019
האם באמצעות בדיקת US של דופן הבטן אפשר לגלות בקע במפשעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US של דופן הבטן
ד``ר רפאל אלון09/07/2019בדיקת US לאיבחון בקע מפשעתי היא בדיקה לא טובה, טועה לעיתים קרובות ומטעה. בקע מפשעתי מאובחן בבדיקה גופנית אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגן עבור בקע מפשעתיערן03/07/2019
שלום ד"ר,
האם שימוש במגן לבקע מפשעתי עשוי להיות פתרון יעיל טרם ביצוע ניתוח?
יכול להיות שלא יהיה צורך בניתוח כלל עקב השימוש במגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגן עבור בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון03/07/2019אני מניח שהכוונה לחגורת בקע. חגורה כזו אינה מרפאת את הבקע , אינה נוחה לשימוש ומשתמשים בה רק במקרים בהם לא ניתן לבצע ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדי וניתוחאביב30/06/2019
ד"ר אלון שלום,
יש לי בקע מפשעתי דו צדדי.
יש גלישה לשק האשכים.
קבעו לי תור לניתוח בשיטה הלפרוסקפית.
האם זה נכון שכאשר יש גלישה של הבקע לשק האשכים זה לא אפשרי לבצע ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי וניתוח
ד``ר רפאל אלון30/06/2019הקביעה שכתבת בשאלה אינה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחהליליאן26/06/2019
היי ד"ר,
עברתי ניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחה לפני כ- 4 חודשים.
מאז, אני סובלת מנפיחות בבטן.
האם זה תקין?
ממה זה נובע?
מתי יחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחה
ד``ר רפאל אלון26/06/2019לא אמור להיות קשר בין ניתוח לתיקון בקע טבורי לבין תפיחות בטנית. פני לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע ניתוח לפרוסקופיה- שכבות פנימיותאביחי19/06/2019
היי ד"ר אלון,
אני יודע שלצורך ביצוע ניתוח לפרוסקופיה, לוקחים 3 צינורות ומחדירים אותם לחלל הבטן.
האם השכבות הפנימיות של חלל הבטן במקומות שבהם הוחדרו הצינורות נתפרים בגמר הניתוח או מושארים להחלמה טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע ניתוח לפרוסקופיה- שכבות פנימיות
ד``ר רפאל אלון19/06/2019בזמן הכנסת ה"צנורות" יוצרים פתחים בדופן הבטן. פתחי צנורות בקוטר 5 מ"מ אינם נתפרים. פתחים בקוטר של 1 ס"מ ויותר נוהגים לתפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט של שומן מזנטריאליעדי16/06/2019
היי ד"ר אלון,
עברתי בדיקת אולטראסאונד, בה מצאו כי לבקע הטבורי ממנו אני סובלת קיים בלט של שומן מזנטריאלי.
סליחה על הבורות, אבל מה זה מזנטריאלי? ומה זה עלול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט של שומן מזנטריאלי
ד``ר רפאל אלון16/06/2019בסה"כ מה שהבדיקה אומרת זה שהבקע מכיל תוכן שומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לפרוסקופיה- כמה שאלותמשה05/06/2019
היי ד"ר אלון,
אני סובל מבקע מפשעתי.
הרופא שלי אמר לי שאני אמור לעבור בדיקה שנקראת לפרוסקופיה. מה זו הבדיקה הזו? איך מתבצעת? מה בודקת? האם היא פולשנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לפרוסקופיה- כמה שאלות
ד``ר רפאל אלון05/06/2019הלפרוסקופיה שעליה דיבר הרופא היא אינה בדיקה אלא שיטת ניתוח מסוימת. (וכפעולה ניתוחית היא בהחלט פולשנית...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)