מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח בקע מפשעתי בצד שמאלעידן22/08/2020
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי בצד שמאל ותיקון פגם קטן (2 ס"מ) בטבור.
הטבור שלי עוד נפוח וכואב במגע וגם הצלקות מהחתכים עוד כואבים כשנוגעים בהם
מידי פעם יש לי כאבים במפשעה, כמו צביטות או תחושת כאב חלשה מאוד
האם זה תקין? או שיש צורך ללכת לבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון22/08/2020בטווח הזמן הזה עדיין יכולים להיות כאבים. אם אתה מוטרד פנה לבדיקה אצל המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע מפשעתי וכאבים לאחר הרמת משקל כבדדורית16/08/2020
קבעו לי אולטרסאונד לחודש הבא. אמרו לי שאחרי 3 חודשים ניתן יהיה לראות משהו ברור בצילום. השאלה שלי אם לא עשיתי נזק שהרמתי 7 קילו. יש לי כאבים רק שאני סוחבת משקל כבד. ואני חשבתי שאחרי הניתוח אחזור מהר לשגרה. מה יכול להיות הסיבות לכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון16/08/2020יכול להיות כאב במאמץ אחרי ניתוח. הסיכוי לחזרה של הבקע הוא קלוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן אפשר לחזור לשגרה לאחר ניתוח בקע מפשעתי?דורית15/08/2020
שלום 21/6 עשיתי ניתוח בקע בשיטה הליפרוסקופית האם אפשר לחזור לשגרה ואם כן אחרי כמה זמן? מה המשקל שאפשר להרים? אם הרמתי משקל של 7 קילו האם יש אפשרות שהבקע יחזור? תוך כמה זמן מרגישים שיפור אחרי הניתוח?
בניתוח שמו רשת. אודה לכם באם תוכלו לענות לי על שאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון15/08/2020עברו קרוב לחודשיים מהניתוח. אין שום הגבלה מבחינת מאמץ גופני. אם יש עדיין סבל באזור הניתוח יש לפנות לבדיקה אצל המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצה על הבטן בקולונוסקופיה והשפעה על אזור ניתוח בקעאיציק14/08/2020
שלום ד"ר,
ב-2015 עברתי ניתוח לפרוסקופי לבקע מפשעתי, הושמו רשתות, כל חמש שנים אני עובר קולונוסקופיה בגלל המחלה שהיית אצל אחד ההורים.
לפני חודש וחצי עברתי בדיקה זו, מה שהיה שם שונה מפעם שעברה שהרופא שציין כי המעי מפותל וארוך ונעזר בשינוי תנוחה והפעלת לחץ על דופן הבטן.
שאלה שאני מנסה להבין, למה צריך בכלל ללחוץ על הבטן בקולונוסקופיה? האם זה בשום אופן לא ישפיע על איזור הניתוח? [או שכן]
הלחץ על הבטן, אליו אני מתייחס, לאור העובדה שיש שם רשתות והמקום עבר ניתוח, מהי המשמעות שעשויה להיות אולי, בלחיצות כאלה על הבטן? מבחינת כל עבודת הניתוח, הרשתות וכל מה שנעשה בניתוח, עשוי אולי להיות מושפע באופן כלשהו?
האמת כי אני די מרגיש איזו שהיא אי נוחות בבטן.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצה
ד``ר רפאל אלון14/08/2020אין כל חשש מהלחיצה החיצונית על הבטן. לא יכולה לגרום לשום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיצה על הבטן בקולונוסקופיה
איציק15/08/2020תודה ד'ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בקע טבורי - תוך כמה זמן יחלפו הכאבים מהניתוח?רינה12/08/2020
ד"ר שלום וברכה!
לפני שבעה חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן בעקבות ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס שבוצע לפני שנה שנה לשלושה חודשים מיום הניתוח.
יש לציין שאני עדיין חווה כאבים חזקים ושריפה באיזור הניתוח לא משנה באיזה תנוחה אני נמצאת הן בישיבה, הן בהליכה והן בשכיבה.
בתאריך 26.04.20 בוצע בדיקת CT בטן ואגן ונשלל בקע חוזר.
שאלתי היא:
תוך כמה זמן הכאבים אמורים לחלוף?
בברכה מרובה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון12/08/2020כאבים אחרי 7 חד' מהניתוח זה דבר חריג. עלייך להתייעץ עם המנתח. אם אין לו פתרון-שיפנה אותך למרפאת כאב לטיפול בכאב כרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של בקע שתוקן בניתוח לאחר הרמת משקל כבדאביתר05/08/2020
שלום רב,
לפני כשבע שנים עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי עם רשתות בשיטה הלפרוסקופית.
אתמול במהלך יום מילואים הרמתי ונשאתי למרחק חבר במשקל של כ-85 קילו (יותר ממה שאני שוקל).
האם הרמת משקל כה גבוה יכולה תיאורטית לגרום להישנות של הבקעים?
האם בכלל קיימת סכנה בהרמת משקלים גבוהים ועליי להימנע מכך?
והאם הרמת משקל יכולה בכלל לגרום להישנות של בקע או שהיא פשוט עלולה לחשוף את קיומו של הבקע או להגדילו?
תודתי מסורה לך מראש על זמנך ותשובתך.
אביתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת בקע
ד``ר רפאל אלון05/08/2020מאמץ חריג יכול באופן תיאורטי לגרום לחזרה של בקע. כאשר התיקון הוא עם רשת הסיכוי לכך קטן משעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק במותן לאחר ניתוח בקע מפשעתי פתוח חד צדדיערן02/08/2020
את הניתוח עשיתי לפני חודשיים. התחילו לי בזמן האחרון כאבים חזקים במותן (אגן) בצד של הבקע המנותח והכאבים במפשעה גם טיפה החמירו. לפני כן לא היו כאבים. אולי זה קשור כי בשבועיים האחרונים חזרתי שלות לפעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חזק במותן
ד``ר רפאל אלון02/08/2020ייתכן והכאב קשור למאמץ גופני. פנה לבדיקת הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות סיכום בדיקה אנדוסקופית גסטרובתאל26/07/2020
מה אומר? ושט דלקת דיטאלית קלה עם כיב לינארי מכוסה פיברין? וקיבה-הרניה דיאפרגמאלית קטנה 2.5 ס"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר רפאל אלון26/07/2020זה אומר שיש בקע סרעפתי קטן ושיש דלקת עם כיב בחלק התחתון של הושט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק הליקובקטר
בתאל27/07/2020יש לי חיידק הליקובקטר ממה זה נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובטר
ד``ר רפאל אלון27/07/2020זה חיידק נפוץ המועבר במזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק הליקובקטר
בתאל27/07/2020החיידק גרם לכיב ודלקת מה שיש לי ?
ד``ר רפאל אלון27/07/2020ייתכן
בתאל27/07/2020זה יכול לגרום חס וחלילה לסרטן קיבה !?גם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק
ד``ר רפאל אלון28/07/2020במקרה שלך אין קשר לסרטן.
בתאל28/07/2020טוב שאין קשר אבל למה ?הרופאה שלי אמרה שזה יכול לעשות סרטן קיבה החיידק .אני מטפלת בו במלא תרופות מקווה שהוא יעבור..
ד``ר רפאל אלון28/07/2020נמצא קשר סטטיסטי בין גידולי קיבה לחיידק. זה עדיין לא אומר שהוא גורם לסרן. קחי את הטיפול כדי להיפטר מהחיידק ולרפא את הדלקת והכיב
בתאל28/07/2020סבבה תודה זה עוזר בדרך כלל ?או חוזר גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק
ד``ר רפאל אלון28/07/2020לרוב הטיפול מחסל את החיידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספורט לאחר ניתוח בקעשלמה22/07/2020
שלום לדוקטור,
אני חודש לאחר ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בלפרוסקופיה.
בשתי ביקורות אצל המנתח (לאחר שבוע ולאחר שבועיים), הוא ציין שהכל נראה טוב.
חזרתי לפעילות גופנית מתונה - הליכה של 5 ק"מ וריצה קלה - 3-4 פעמים בשבוע.
מדי פעם ונראה שללא תלות בפעילות הגופנית, ישנם עדיין כאבים שמקרינים לאשך השמאלי בעיקר (נסבלים ולא דורשים משככי כאבים).
השאלה היא כמה זמן עוד הגיוני שאחווה כאבים?
מתי אוכל לחזור לפעילות גופנית מאומצת יותר? (רכיבת שטח וריצות ארוכות).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות ספורט לאחר ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון22/07/2020מבחינה רפואית אתה יכול לחזור לפעילות מלאה. לא ניתן ל"חזות" עד מתי יהיו המיחושים שאתה מתאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבורי מחייב כשהבקע קטן ללא כאבים?אילן22/07/2020
לפני כ-3 חודשים נפלתי מהאופניים וקבלתי מכה בבטן. היה שטף דם כרגע בתהליך ספיגה. בבדיקת us נמצא בקע טבורי קטן ע של 0.6 ס"מ .
האם מחוייב לניתוח?
או מכיוון שהבקע קטן מאד ניתן לחיות איתו כמובן תוך מעקב
(אין כאבים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר : ניתוח בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון22/07/2020אין צורך בניתוח של בקע טבורי זעיר שאינו גורם לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לאחר ניתוח בקע מפשעתי פתוחיובל15/07/2020
אוננתי 5 ימים אחרי ניתוח בקע מפשעתי האם יכול להיות שפגעתי בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יובל15/07/2020ניתוח בקע משפעתי פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון15/07/2020לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי - חבלה באזור לאחר שלוש שנים?אריה רוזן15/07/2020
שלום,
אני כ-3 שנים לאחר ניתוח לתיקון בקע מפשעתי עם רשת בשיטה הלפרוסקופית,
שבוע שעבר קיבלתי מכה ישירה לאזור הבקע (המפתח של האוטו בזמן עליית מדרגות לחץ לי בפתאומיות ובחוזקה על האזור) ביומיים הראשונים לא ייחסתי חשיבות לכאבים (קלים) אך לאחר מכן בעת לחץ על הבטן בצחוק הרגשתי כאבים באזור, ניסיתי גם לרוץ אבל בלתי אפשרי, מרגיש דקירות באיזור. הליכה מרובה ועלייה במדרגות והרמת משקלים גם מהוות רגישות.
באזור הבקע אין בליטה בבטן. אך הכאב הוא באותו אזור שהיה הבקע.
האם יכול להיות שהבקע חזר או שיש נזק אחר למקום הניתוח?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשך להודעה
אריה רוזן15/07/2020הכאבים הם של השבועיים לאחר ניתוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון15/07/2020קרוב לוודאי שאין חזרה של הבקע אך אם אתה מוטרד פנה לבדיקח כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דו צדדי - אבחון והמשך טיפולאמיר09/07/2020
שלום רב,
בן 59 רץ הרבה... בתקופה האחרונה סובל מכאבים בבטן התחתונה וצד שמאל של האשכים. בבדיקת כירורג איבחן בקע דו צדדי ללא כליאה ונתן לי אולטראסאונד.
האם אולטראסאונד ישקף את המצב או רק יבלבל אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד``ר רפאל אלון09/07/2020בדיקת us אינה מדויקת והרבה פעמים מטעה - מאבחנת בקע כאשר אין בקע וההיפך. מה שקובע זו הבדיקה הגופנית אצל מומחה בתחום. אני אישית מפנה לבדיקה כזו רק כאשר מדובר בנבדק שקשה לבדוק אותו (למשל אדם שמן מאד) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך ברשותך
אמיר10/07/2020באולטראסאונד נמצא
מפשעה ימנית : אין עידות לבקע
מפשעה שמאלית : בקע מפשעתי קטן המופיע גם בעמידה וגם בעת ווולסלבה המכיל ריקמת שומן
שאלתי היא האם זה מסביר את הכאבים בבטן ובצד שמאל של המשפעה?
הכאבים הינם במנוחה ולאו דווקא בעת הריצה ואני רץ הרבה בכל יום
האם יש מה לעשות? או לחיות ככה ? הכאבים יותר מציקים מאשר כואבים הם ברקע קצת יותר וקצת בכלל לא
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ד``ר רפאל אלון10/07/2020תתעלם מתשובת הUS. מהתיאור נשמע שמדובר בבעיה אחרת. בקע, במיוחד קטן (כמו שלכאורה יש לך) לא אמור לכאוב במנוחה. פנה לבדיקת כירורג נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרומה או גוש שומן? בליטה במפשעה לאחר ניתוח בקעדן08/07/2020
שלום פרופסור,
אני כיום בן 48 ובעקרון בריא.
לפני 11 חודשים עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי + טבורי בשיטה לפרוסקופית.
הוכנסו שתי רשתות אחת לכל מפשעה. הטבורי תוקן ללא רשת.
מספר ימים לאחר הניתוח שמתי לב למעין גולה במפשעה השמאלית. המנתח בדק ואמר שזו כנראה סרומה ואמר לחכות מספר חודשים ולראות האם היא תיספג.
היא לא נספגה וכ- 8 חודשים לאחר הניתוח הוא ניסה לשאוב אותה עם מזרק אך לא יצא כלום (לדעתי הוא לא דקר במקום הנכון אבל ייתכן ואני טועה).
לדברי המנתח הבקע לא חזר.
לאחרונה לאחר שמיששתי את המקום הגעתי בעצמי למסקנה שהנפיחות לא מתנהגת כגוש המכיל נוזל אלא שזה בעצם משהו מוצק יותר אולי שומני שייתכן ונשאר במפשעה ולא הוצא ממנה בזמן הניתוח.
שאלתי היא מה עושים כי זה מציק לי.
1. איזו בדיקה ניתן לבצע כדי לוודא חד משמעית האם זו סרומה נוזלית או גוש שומני?
2. במידה וזה בכל זאת סרומה נוזלית האם כדאי לנסות שאיבה עם מזרק תחת שיקוף אולטרסאונד?
3. במידה וזה גוש שומני, האם ניתן איכשהו למוסס אותו או לפורר אותו בעזרת גלי רדיו, אולטרסאונד או בכל שיטה לא פולשנית? במידה ולא האם הדרך היחידה היא ניתוח?
4. אם ניתוח - האם ניתן לעשות משהו דומה לניתוח בגישה הפתוחה אבל עם חתך קטן ולמעשה לשאוב את התוכן החוצה דרך חתך קטן?
5. במידה וזה גוש שומני ובמידה ולא אעשה כלום האם יש סיכוי שבעתיד הרחוק הוא ייספג ויעלם?
6. האם בטווח הרחוק גוש שומני כזה יכול לגרום לנזק לסביבה בה הוא נמצא או נזק לרשת או להיחלשות של אזור הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד``ר רפאל אלון09/07/2020ניתן לאבחן את מהות הגוש בבדיקת עלקול )אולטראסאונד( פשוטה. לפי האבחנה מחליטים על הצורך בטיפול. אם זה נוזל-ניתן לנקר ולנקז עם או בלי הנחיית us. אם זה גוש שומני המפריע לך ניתן לכרות אותו בניתוח פשוט בהרדמה מקומית. ייתכן גם שמדובר ברקמת צלקת מתחת לעור הקשורה לניתוח שעברת. במקרה כזה יש להתייעץ עם מומחה לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור ניתוח בקע מפשעתי - האם בקע חוזר?רוני05/07/2020
עשיתי ניתוח בקע מפשעתי לפני חודש ועדיין יש כאבים בזמן מאמץ. סימן שיש בקע חוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור הניתוח
ד``ר רפאל אלון05/07/2020לא. יכול להיות כאב במשך מספר שבועות מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)