מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון תוצאות בדיקת אולטרסאונדאבי25/02/2020
מה פירוש התשובה דלהלן
באזור הנמוש רושם לבקע מותני המכיל שומן,רוחב צווארו 0.8 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר רפאל אלון25/02/2020בדיוק כמו שכתוב. חשד לבקע בגודל מסוים. איני יודע למה הכוונה בבקע מתני. צריך להבדק ולהתייעץ עם כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין בקע במפשעה לחולשה של הרקמה?עמוס22/02/2020
שלום, יש לי בליטה קטנה במפשעה בעיקר בצד שמאל. רופא כירורג שבדק אותי אמר שזה לא בקע אלא חולשה של הרקמה.
מה ההבדל בין בקע לחולשה של הרקמה??
מה הסיכוי שיתפתח יום אחד לבקע והאם לא כדאי לטפל כבר עכשיו לפני שהמצב יחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד``ר רפאל אלון22/02/2020בקע זה כאשר יש פתח בדופן השרירי של הבטן דרכו משהו "בוקע" החוצה אל מתחת לעור. חולשה זה שהשריר קצת נמתח אך הוא שלם ואין בקע. אין צורך בתיקון חולשה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מעל הטבור לאחר לידהמיכל19/02/2020
היי, אני בת 30, חצי שנה לאחר לידה. נבדקתי היום אצל כירורג כיוון שהרגשתי 'גוש' קטן בבטן מעל הטבור שכאב מידי פעם במאמץ.
הכירורג קבע כי מדובר בבקע קטן שיוצא ממנו מעט שומן.
אמר שלהחלטתי האם לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה או לחכות עם זה. העוד הוסיף שכיוון שהבקע קטן יכול להיווצר משהו 'כלוא' ואז אצטקלניתוח דחוף. שמי חמענה שלך לשאלותי:
1.האם ישנן מגבלות על פעילות ביום יום כרגע ? (ספורט, הרמת משקל כבד וכו')
2.במידה ואני מתכננת עוד הריון מתי מומלץ לבצע את הניתוח? לפני הריון או אחריו? האם אין סכנה לבצע לפני הריון ושיווצר בקע בשנית או שתיקרע הרשת ששמים בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד``ר רפאל אלון19/02/2020מה שיש לך זה בקע הנקרא בקע אפיגסטרי. הוא מכיל רק מעט שומן וסכנה של שליאה היא מזערית. אין לך שום מגבלות בתפקוד או בהריון. כשתחליטי שאת רוצה ניתוח התייעצי עם כירורג. (אני אישית איני רואה את התועלת בניתוח לפרוסקופי בבקע כזה.. )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלות בפעילויות מסיביות לאחר ניתוח לתיקון בקעדוד19/02/2020
האם לאדם שעבר בעברו ניתוח לתיקון בקע ישנו פוטנציאל מוגבר לפתח בקע שוב?
האם כדאי להימנע מהרמת משקלים כבדים ומפעילויות ספורט מסיביות מסוימות? כמה חזק התיקון של בקע יכול להחזיק בעומסים?
תודה מראש לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בעבר
ד``ר רפאל אלון19/02/2020לאחר תקופת החלמה קצרה אין מגבלות בפעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע גדול מאוד בצד ימין וניתוח פתוחאיציק09/02/2020
שלום יש לי בקע גדול מאוד בצד ימין שמראים לאשכים אני בתור לניתוח פתוח אצל כירורג כללי השאלה האם כירורג כללי יכול וצריך לתקן בקע ענק או שצריך מומחה לבקעים ?
2 האם בגלל שזה בקע גדול זה כבר ניתוח מורכב ומסובך ומסוכן? מה הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה?
3 זמן החלמה ??? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע גדול מאוד בצד ימין
ד``ר רפאל אלון09/02/2020לא ניתן לענות על השאלה בלי בדיקה גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לחזרת בקע לאחר קולונוסקופיהיותם04/02/2020
שלום לרופא
אני בן 60, מידיי 5 שנים עובר קולונוסקופיה, בגלל סיפור מישפחתי של אחד ההורים [האמא] של סרטן המעי הגס,
בשנת 2015, עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי במפשעה, עקב בקע מיפשעתי,
השנה אני אמור לבצע שוב קולנוסקופיית ביקורת,
חשבתי על הבקע שהיה, ויש לי שאלה, או שתיים,
יודע שבבדיקה מנפחים את המעי באויר, ומופעל לחץ על הבטן,
מטבע הבדיקה, ולכן, האם יתכן וכתוצאה מכך, עלול הבקע לחזור? או להיווצר אחד אחר ?עד מידה שידרש ניתוח תיקון נוסף?
או אפשרות מסוג זה? קיימת עקב הקולונוסקופיה?
ואם אכן כן, באיזו סבירות? ובמה זה תלוי?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת בקע
ד``ר רפאל אלון04/02/2020אין שום סיכוי שקולונוסקופיה תגרום לחזרה של הבקע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי מכיל שומן וניתוחאוראל03/02/2020
האם בקע מפשעתי 16 מ״מ מכיל שומן
מחייב ניתוח. או לא?
האם ניתן לנתח בקע מבלי לשים רשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון03/02/2020אני מסופק אם בכלל יש בקע... פנה לבדיקת כירורג. בדיקת עלקול אינה אמינה ומטעה לעיתים קרובות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אוראל03/02/2020תודה להתייחסותך ד״ר רפאל אלון
מחמת הספק נבדקתי גם האולטרסאונד מצאו בקע 1.6 ס״מ
ב CT ליפומה קטנה בתעלה האינווינלית מימין
גם ב MRI המימצא :
בקע אינגוינלי קטן בקוטר 1.6 ס״ מ מכיל שומן
בבדיקה פיזית עם החדרת אצבע אצל כירורג מומחה טען יש בקע קטן
בדיקה פיזית כנ״ ל אצל מומחה אחר טען 100% אין בקע !
כאבים קלים במפסעה במיוחד בזמן מאמץ .
מה דעתך כעת לאחר הפירוט ???
מאוד אשמח לתשובתך שוב
הרבה תודה מראש 🙏🙏🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון04/02/2020אם הבקע אינו גורם להפרעה באיכות החיים אין צורך לתקנו. אתה המחליט האם הסימפטומים שלך מצדיקים ניתוח. מציע שתפנה לחוות דעת נוספת בשאלה האם בכלל קיים בקע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבישה לאחר ניתוח בקע מפשעתיזיו03/02/2020
שלום,
עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד אחד. מס' ימים לאחר הניתוח כל האזור (כולל אשכים) התנפח והכחיל. נאמר לי שצריך חבישה לוחצת על כל האזור, כמו תחתון מאוד לוחץ.
אני לפני ניתוח נוסף, בצד השני, ומקווה למנוע את הנפיחות והכאבים הפעם. האם יש באמת איזושהי חבישה לזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבישה
ד``ר רפאל אלון03/02/2020אין צורך בחבישות לוחצות. קורה שיש דימום מהניתוח היוצר שטף דם תתעורי. הכל ייספג וייעלם תוך כ3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר ניתוח תיקון בקעyaniv28/01/2020
לפני חצי שנה עברתי ניתוח תיקון בקע. לאחרונה יש לי תחושה שהבקע חזר כאבים חדים שמתחזקים בזמן הליכה או מאמץ פיזי מתון. בדיקת סיטי שנעשתה על הבטן לא הראתה שאכן הבקע חזר. השאלה שלי האם ישנה אפשרות שאכן יש בקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רפאל אלון28/01/2020עליך להבדק ע"י כירורג. כאב לא בהכרח מעיד על חזרה של הבקע. יש סיבות אחרות לכאב באזור הניתוח. אם ct שלל בקע, רוב הסיכויים שאכן אין בקע חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע במפשעה צד ימיןגל19/01/2020
בבדיקת אולטרסאונד נמצא בקע מתגבר עד לרוחב 1.4 סנטימטר ושער כ 0.6 סנטימטר עם גלישת שומן בזמן וולסלווה. כמו כן הכירורג שבדק אותי אמר כי ישנו בקע.
אני מתאמן הרבה ומשחק הרבה כדורגל, הרגעים שבו הכאבים מורגשים הינם במשחק הכדורגל וכמו כן תרגילי בטן בעיקר. במהלך ההליכה והיום הרגיל לא מורגש הכאב.
שאלתי הינה, האם יש טעם לעשות גם MRI, ?
האם הבקע יכול לגדול?
האם עדיף לטפל בבקע במצב הקיים היום ולא לחכות שיגדל אם אכן יכול לגדול?
או להמתין עד שארעה איזה בליטה או כאבים מוגברים יותר ואז לטפל?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד``ר רפאל אלון19/01/2020אין צורך בMRI. בקע מטבעו גדל עם הזמן.
אם הבקע מפריע יש צורך בתיקון כירורגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע אומביליקאלי קטן המכיל שומןסמדר16/01/2020
שלום מה זה בקע אומביליקלי קטן המכיל שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע אומביליקאלי
ד``ר רפאל אלון16/01/2020זה בקע קטן בטבור המכיל תוכן שומני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סמדר16/01/2020האם יש סיבה חדאגה? יש טיפול? זה ייגדל אם לא יטופל? כי אני לא מרגישה כאב כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד``ר רפאל אלון17/01/2020אין שום סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבקע או כאב ממקור אחר?אריה14/01/2020
מזה שנים סובל מכאב בצד ימין למטה באיזור המפשעה אך גם במפרק הירך, בבדיקות אצל כירורגיים הדעות חלוקות האם מדובר בבקע או לא
אין בליטה מעל העור(יכול להיות בקע לאורך שנים שלא יבלוט בסוף על העור)? בנוסף יש בגב בלטי דיסק..
כואב בשכיבה על צד ימין, הכאב בשאר היום הוא כרוני מתמשך ולא דוקא בפעולה מסויימת , האם סביר שהכאב מה בקע או מהגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבקע או כאב ממקור אחר ?
ד``ר רפאל אלון14/01/2020התיאור מתאים מאד לבעיה אורטופדית ולא לבקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בידיים וברגליים אחרי בדיקת אאורטהליאן11/01/2020
לפני 4 וחצי שנים עשיתי את אותה הבדיקה.U.s בטן עליונה כולל אאורטה. קראתי באינטרנט שבדיקת אאורטה עושים פעם אחת בחיים כנראה יש סיבה לזה אולי סיכון מסוים (אני מעשנת לא מעט) והרופאה משום מה כנראה לא בדקה שאכן הבדיקה נעשתה ורשמה לי שוב. משום מה לפתע יש לי בכפות הרגליים וברגליים ובכפות הידיים נימול כל הזמן (לא היה לי דבר כזה לפני כן) כאילו הם נרדמים, בישיבה וכשאני שוכבת ולעיתים גם בהליכה.גם כשאני ליד המחשב מקלידה מרגישה את זה כל הזמן. האם יש לבדיקה הזאת של כלי הדם שלוחצים עם המתמר עליו תופעות לוואי של התסמינים האלה ? ממש ממש לחוצה. תודה רבה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר רפאל אלון11/01/2020אין קשר בין הבדיקה שעברת לתחושות הנימול. פני לבדיקת הרופא/ה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד של כל חלל הבטןדפנה10/01/2020
דר' שלום רב, עשיתי היו u.s. \בטן עליונה כולל כליות - 6705 כליות ואדרנלים - 6772 שלפוחית השתן - 6715 אאורטה - בדיקת סקר -6891 הטכנאית לחצה לי כל כך חזק שממש צרחתי ואמרתי לה כואב לי יותר בעדינות, כמעט הגיעה לי לגב וטענה שככה עושים את הבדיקה אחרת לא רואים. שאלתי האם מלחץ כזה (עשיתי בעבר בדיקה כזאת לעולם לא הכניסו לי את המתמר עמוק כל כך) יכול להיגרם נזק לאיברים בתוך הגוף כבד, לבלב, כליות וכו' למחוץ אותם או לפוצץ אותם או לעורר משהו או נזק כל שהוא אחר? האם חוזק כזה תקין? האם קרה בעבר אי פעם למישהו מבדיקת u.s נעשה נזק בבטן? תודה לך על תשובתך הכנה וקצת אחרת. אני די מבוהלת והאמת יצאתי ממנה עם כאבים בצד הכליות שלא היה לי בכלל קודם וגם לפתע כאב במפשעה רגל שמאל וכאילו לא היתה לי שליטה לעמוד עליה ואחרי שניה הסתדר, כאמור כל זה קרה אחרי הבדיקה לכן שואלת. סופש נעים ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד של כל חלל הבטן
ד``ר רפאל אלון10/01/2020איני מכיר אף מקרה שבו נגרם נזק תוך בטני מבדיקת US בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בבטן העליונהליאור חיים20/12/2019
הי,אני סובלת כבר חצי שנה מכאבים נפיחות ולחץ בבטן העליונה,מרגישה תחושת חנק ולחץ באזור החזה והבטן,האם זה יכול להיות בקע בבטן העליונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד``ר רפאל אלון20/12/2019התלונה מתאימה יותר לבקע סרעפתי ולא לבקע ברום הבטן. פני לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)