מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע טבורי חוזר אחרי ניתוחמקס12/10/2018
עברתי ניתוח בקע טבורי קטן מעל הטבור ב 2016.
החדירו לי רשת לאזור הבקע
.
כיום הבקע חזר לי. טיפה יותר גדול מהקודם אבל לא נורא.
גודלו כגדור קטן והוא לא בולט אלא אם כן ממששים את האזור.
אני יכול על ידי מישוש גם להחזיר אותו פנימה.
אין כאב כשהוא בפנים וגם לא כשהוא בחוץ.
באופן כללי לא היו כאבים עם הבקע הקודם וגם אין עכשיו.
הבקע לא מורגש.
התייעתצי עם כמה מומחים וכל אחד אומר משהו אחר:
1. הרדמה מלאה, לפתוח את כל הבטן ולהוציא את הרשת הישנה ולשים חדשה ולסגור.
2. לפרוסקופי עם הרדמה מקומית,
להחדיר רשת חדשה דרך חור קטן בלי לגעת בישנה.
3. הרדמה מקומית והוצאת הרשת הישנה מהגוף תוך שימוש באנטומיה של השריר ליצירת דופן על ידי תפירה ידנית וללא כל צורך ברשת חדשה.
השיטה השלישית הכי מועדפת עליי כי לא נשאר שום גוף זר בגוף.
הדיעות לגבי השארת או הוצאת הרשת מהגוף חלוקות.
ידוע לי כי רוב הרופאים מעדיפים לשים רשת ושרובכם חושבים כי אין שום בעיה עם כך שהרשת תשאר בגוף עד 120 ללא סיבוכים בעתיד למרות שהיא גוף זר.
רציתי לשאול האם אתה מכיר את השיטה השלישית ללא הרשת?
האם היא יחודית וחדשנית ועדיין לא כולם משתמשים בה?
אם כן מדוע?
הבנתי מקריאה בפורום כי אתה ממליץ על השיטה הפתוחה ורציתי לשאול מדוע?
תודה רבה לך דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי חוזר.
ד``ר רפאל אלון13/10/2018תיקון בקעים עם רשת מולח יותר ואחוזי החזרה של הבקע (הישנות) נמוכים משמעותית מאשר בתיקון בלי רשת. ניתן לתקן את הבקע בניתוח נוסף עם שימוש ברשת. לא חייבים להוציא את הרשת הקודמת. אני מעדיף תיקון בשיטה פתוחה לבקע טבורי מכיוון שיש צורך רק בחתך אחד ולא 3, והנחת הרשת נראית לי מדויקת יותר בשיטה זו. גם נמנעת הצטברות נוזל בין הרשת לשק הבקע (שנשאר במקומו בשיטה הלפרוסקופית)ץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מתחת לחזה באיזור אפיגסטרונחמן10/10/2018
שלום רב!
אני נכה צה"ל.בשל המחלה בעמוד השדרה אני מטופל בהידרותראפיה.היום בבריכה,כשהייתי על הגב,המטפלת שלי שמה לב על הבליטה מתחת לחזה באיזור אפיגסטרו.היא שאלה האם יש לי בקע...חשוב לציין שמידי פעם יש לי כאבים באיזור הזה.
עד עכשיו הדבר לא היה ידוע.מה שכן יש לי רפלוקס ושת -קבע.
חשוב לציין שמבנה הגוף שלי כזה:ידיים ורגליים רזות ובטן גדולה מאוד .כך זה לפחות שלושים שנה.
הייתי רוצה לדעת,האם יש מצב שהיא ראתה באמת בקע כלשהו?אם כן איזה בקע זה יכול להיות?האם עם מבנה הגוף שלי ניתן לבצע US?או שעליי לעשות CT או MRI.
תודה רבה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה מתחת לחזה
ד``ר רפאל אלון10/10/2018מהתיאור כאן לא ניתן לדעת אם מדובר בבקע. פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי עם שומן אחרי קיסרינועה10/10/2018
בשל כאבים אחרי ניתוח קיסרי הפנו אותי לאולטרסאונד והתוצאה הייתה בקע טבורי עם שומן צוואר. מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי עם שומן אחרי קיסרי
ד``ר רפאל אלון10/10/2018יש צורך בבדיקה גופנית. אם הבקע אינו מפריע אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לבקע בצד השני שנתיים לאחר הניתוחאריק06/10/2018
שלום רב,
לפני כשנתיים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד שמאל,חזרתי לפעילות פיסית ושגרה די מהר,זמן קצר לאחר הניתוח הרגשתי אותו דבר בצד ימין אך אמרו לי שזה אולי תופעת לוואי והכל תקין.
כיום שנתיים אחרי במהלך תרגיל בטן ממש הרגשתי כאב ומאז כשבועיים ימים אני מרגיש כאב בצד ימין התחתון של הבטן במהלך פעילות ותנועות מסויימות.
האם יכול להיות בקע נוסף בצד השני? אולי שריר תפוס/פצוע?או סיבה נוספת? והשאלה הכי קריטית האם חייב לנתח בקע מיידי או שאפשר למשוך את זה מספר חודשים?.....תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לבקע בצד השני שנתיים לאחר הניתוח
ד``ר רפאל אלון06/10/2018כדי לדעת במה מדובר יש צורך בבדיקת כירורג. בגל מקרה, גם אם יש בקע חדש אין דחיפות בניתוח, אלא אם הבקע גורם לכאבים ולהגבלה משמעותית בתפקוד יומיומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לבקע
אריק07/10/2018תודה רבה על התשובה,יש זמן מסוים שאחריו הבקע ניהיה מסכן/יכול להישאר קטן תמיד/לגדול מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לבקע
ד``ר רפאל אלון07/10/2018לא ניתן לחזות מתי הבקע יגדל או יפריע או יכאב. זה יכול גם לא לקרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי הבקע
אריק07/10/2018במידה ואין לי בעיה "לסבול" תקופה מסויימת ויש לי תוכניות לחודשים הקרובים,ניתן פשוט לעקוב אחרי הבקע ואולי להשתמש גם ברצועה מיוחדת להקלה בזמן פעילות? ומה גורם יותר להחמרה פעילות אירובית עצימה או הרמת משקלים כבדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי הבקע
ד``ר רפאל אלון08/10/2018רצוי להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני כמו הרמת משקולות. אין צורך בחגורת בקע בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקע דו צדדיאלי04/10/2018
כבן 30 אובחן בקע מפשעתי דו צדדי וצד אחד גדול יותר
האם ניתוח פתוח בצד אחד ודחיה של הצד השני לזמן אחר מגדיל את הסיכוי לחזרה של הבקע לעומת ניתוח פתוח דו צדדי בו זמנית?
בהנחה שהמנתח מנוסה בשתי השיטות פתוח ולאפרסקופי והמנותח מתאים לשתיהם איזה שיטה רוב המנתחים המנוסים כנל עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקע דו צדדי
ד``ר רפאל אלון05/10/2018בקע מפשעתי דו צדדי, אם ניתן לנתחו בלפרוסקופיה-הייתי ממליץ על שיטה זו מכיוון שלרוב ההחלמה קלה יותר מאשר ניתוח פתוח דוצדדי.
ניתוח פתוח חד צדדי אינו מגדיל את סיכויי החזרה. בכלל, מאז שמשתמשים ברשתות בתיקוני בקעים אחוז החזרה של בקעים ירד משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת-מיקום הבקעשואלת03/10/2018
האם מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה זה בקע בדופן הבטן או בחלל הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת-מיקום הבקע
ד``ר רפאל אלון03/10/2018לפי התיאור מדובר במצב לא שכיח של מה שנקרא בקע פנימי, בתוך חלל הבטן ולא בבקע בדופן הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חיצוני מעל לטבורסיוון03/10/2018
שלום
מרגישה דקירות בבטן בקוו שמעל לטבור הכאב הוכ שטחי ולא עמוק בתוך הבטן
מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חיצוני מעל לטבור
ד``ר רפאל אלון03/10/2018לא ניתן לענות בלי בדיקה גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשק האשכים אחרי ניתוח בקעאורן02/10/2018
לפני שבוע ימים ביצעתי ניתוח בקע דו צדדי
וכתוצאה מזה שק האשכים שלי התנפח מאוד, והרופא אמר לי ללבוש חגורת suspizory.
ובמשך שבוע ימים אני עם החגורה ועל זה תחתונים צמודים
שאלתי היא מתי הנפיחות תרד, והאם אני צריך להשאר עוד עם החגורה(הנפיחות קצת ירדה, אבל עדיין זה לא חזר לגודל הטבעי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשק האשכים
ד``ר רפאל אלון02/10/2018התופעה מוכרת ונפוצה. תמוך בשק האשכים עם תחתון מתאים. כשאתה בשכיבה תרים את האשכים והצמד הרגלים כך שיהיו מורמים. תוך ימים ספורים זה יחזור לנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקע ותסמינים שוניםשואלת01/10/2018
שלום,
בת 29.בשל כאבי בטן חזקים הגעתי למיון
ובדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה . האם בקע זה יכול לגרום לתחושת לחץ קבועה בשלפוחית השתן ולכאבים באיבר המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקע ותסמינים שונים
ד``ר רפאל אלון01/10/2018קשה לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית ובלי שהכירורג יראה את צילומי הCT במו עיניו. על פניו לא נראה שהבקע המתואר גורם לתסמינים שתיארת. צפויים יותר סימנים המכוונים לחסימת מעי דק -כאבי בטן חזקים, עויתיים, בחילה והקאות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שואלת02/10/2018תודה על תשובתך.
האם בקע זה יכול לגרום לשרירי רצפת אגן מכווצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד``ר רפאל אלון02/10/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי שידוע 4 שנים גדל בסמ מאזעופר26/09/2018
הבקע ישן וכבר אז רצו לנתח מכיוון שזה היה הפתרון הכי קל במקום לחפש גורמים לכאבים שסבלתי ולכן אין אמון בקופה. ייעוצים ניצלתי כבר על אורטופדים. נפיחות לא מרגיש משהו מיוחד אבל אשך שמאלי מציק בישיבה בעיקר כאילו מקבל מכה.בדיקה עם אצבע לא מוכן. המלצות מלבד ניתוח להקלה ומניעת נזקים?? פלנקדרייז..פילאטיס..??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי שידוע 4 שנים גדל בסמ מאז
ד``ר רפאל אלון27/09/2018מפנייתך נראה שהבקע אינו גורם לסימפטומים. אין סיבה ממשית לניתוח. באשר לסוגי התעמלויות שציינת-איני יודע להמליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נגרמת נפיחות במפשעה משמאלעופר26/09/2018
למה יש נפיחות ואם לא כואב עדיין !!?? מה זה אומר מבחינתי. תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נגרמת נפיחות במפשעה משמאל
ד``ר רפאל אלון26/09/2018נפיחות במפשעה יכולה להגרם ממספר גורמים: בקע מפשעתי, הגדלת בלוטות לימפה מפשעתיות, גוש תתעורי ועוד. פנה לבדיקת וייעוץ כירורג. בעיקרון, בקע שאינו מפריע אינו מחייב ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות במפשעה בצד שמאלעופר25/09/2018
שלום רב.מזה זמן רב יש לי נפיחות בצד שמאל.אובחן בקע מורגש בשיעול ולפעמים "קווצים" שמעבירים כאב.סובל מדלקת בגידים בירך.קראתי שבלוטות גם אפשרי כגורם. ניתוח דחיתי בגלל הכאבים מהירך. מתי קוו אדום שחייב לעשות אם יש כזה?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות במפשעה בצד שמאל
ד``ר רפאל אלון26/09/2018לא ניתן לענות על השאלה בלי בדיקה. ההחלטה על הצורך ומועד הניתוח מתקבלת בבדיקה ובשיחה עם מומחה בכירורגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון בגלל בקע סרעפתיגלילה25/09/2018
האם בקע סרעפתי גורם לצרבות ולחוסר תיאבון? האם במצב זה יש לעשות ניתוח או שאפשר עוד לדחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון בגלל בקע סרעפתי
ד``ר רפאל אלון26/09/2018ניתוח לטיפול בבקע סרעפתי הוא המוצא האחרון אם הטיפול התרופתי וההתנהגותי נכשל וישנם סימפטומים משמעותיים. הטיפול התרופתי הוא נוגדי חומצת קיבה (אומפרדקס, לוסק, נקסיום ודומיהם) באופן קבוע. הטפול ההתנהגותי הוא: לחלק את האוכל למספר ארוחות קטנות ביממה, לא לשכב או להתכופף אחרי האוכל, לישון על מס כרים או לשנות את זוית המיטה כדי שהראש יהיה מורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שלום יש לי בליטה בפנים הוספתי תמונהמתן22/09/2018
יש לי בליטה כמה שנים ועכשיו התחלתי לדאוג ואין רופא עור בזמן הקרוב תוכל לראות להגיד לי מה זה יכול ליהיות? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה
ד``ר רפאל אלון22/09/2018נראה כנגע עור שאינו מסוכן. פנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע במפשעה בגודל 2.2 ס"מעוזי19/09/2018
שלום רב.
בצעתי אולטרה סאונד בעקבות נפיחות הבלוטה במפשעה השמאלית . ונמצא בקע מפשעתי בגודל 2.2 ס"מ שומני.
יש לציין שקיימת הקרנה לשק האשכים השמאלי. ומזה זמן של שבועיים ימים סובל מעצירות חזקה.
אודה לך על תשובתך !!!
נ.ב. לפני 9 חודשים עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון20/09/2018US אינה בדיקה מדויקת לבקע. עליך להבדק אצל כירורג. אם הבקע גורם לכאב או להפרעה באיכות החיים מומלץ ניתוח לתיקון הבקע. אין קשר לנתוח כיס המרה, וכנראה גם לא לעצירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)