מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע על שם בוכדלקישראל .ס.05/08/2018
התגלה אצלי כניראה בקע על שם בוכדלק .כניראה זה היה קיים מתמיד רק עכשיו נתגלה. אני בן 39. זה גורם לי לקשיי נשימה /קוצר נשימה וכאבים בתחתית הבטן ונפיחות בטנית אחרי כל ארוחה כמעט. וכאבים בחזה. רציתי לדעת אם אני אהיה חייב ניתוח או שיכול להיות דרכים אחרות קלות יותר לטפל בזה.ואם כבר ניתוח האם אוכל לבקש על בטוח לעשות ניתוח לפרוסקופי. מה שניראה יותר קל. האם הניתוח בדרך כלל מצליח אצל רוב החולים והאם למנתחים זה ניתוח קל יחסית ולא מסובך? (אני פוחד מסיבוכים בניתוח כמו פגיעה באיברים פנימיים.) האם אוכל לעשות את הניתוח ולעמוד בו. כי אני גם סובל מקרדיומפטייה היפרטרופית-מחלה לבבית בלי להסתכן בלמות.....(בנתיים מספיק שאלות-מצטער על מספר השאלות-אני דואג. הודה לך אם תענה בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע עש בוכדלק
ד``ר רפאל אלון06/08/2018מדובר בבקע מולד, מאד לא שכיח. אם הוא גורם לך סימפטומים צריך לתקנו. בשיטה לפרוסקופית המהלך אמור להיות קל יותר. עליך למצוא כירורג שיש לו נסיון בתקון בקע כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
ישראל .ס.06/08/2018,usv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכאב קשור לבקעאאמיר04/08/2018
סובל חודשים מכאב רצוף באזור המפשעה משמאל . נמצא בקע קטן יחסית משמאל למטה אך הכאב הרצוף והחזק ונמצא גבוה בכ-7 ס"מ ממיקום הבקע ששם לא נמצא דבר ב-U.S. באזור הבקע רגישות אך לא כאב. הכירורג לא משוכנע שסיבת הכאב מהבקע וחושש שלאחר הניתוח אני אשאר עם כאב.
האם כאב חזק ורצוף שנמצא גבוה מהבקע אופייני לבקע רגיל?
לאחר השתנה מתגבר מאד הכאב במפשעה (אורולוג לא מצא סיבה) האם זה אומר משהו לגבי הבקע?
בתודה, אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הכאב קשור לבקע
ד``ר רפאל אלון04/08/2018ממה שתיארת נראה לי שהכירורג שלך צודק. אם הוא מוצא שהכאב אינו באזור הבקע יש סיכוי גדול שאחרי ניתוח תישאר גם עם הכאב המקורי ולכך ייתוסף כאב מהניתוח. נשמע שמדובר אצלך בלחץ על עצב תחושתי בדופן הבטן, משהו שניתוח בקע לא יפתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין מתיחה באזור הניתוחגור02/08/2018
שלושה חודשים אחרי ניתוח דו צדדי, חזרתי לשגרה והכל תקין אבל אני מרגיש מעין מתיחה באזור של הניתוח. יכול להיות שהרשות נמתחות? ממה זה נגרם והאם זה תקין?גור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין מתיחה באזור הניתוח
ד``ר רפאל אלון02/08/2018אזור הניתוח מתרפא בהדרגה והליך הריפוי נמשך לאורך זמן. התחושות שאתה מתאר יכולות להתאים לתהליך הריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות אחרי תיקון בקעמטופל31/07/2018
שלום. עברתי ניתוח לתיקון בקע. שאלתי : לאחר הניתוח ומאז יש לי יציאות רק רכות (כמעט כמו שלשולים כבר שבוע ימים מספר פעמים ביום) האם זה קשור לניתוח שעברתי ? תודה על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רכות
ד``ר רפאל אלון06/08/2018לא אמור להיות קשר בין ניתוח תיקון בקע ליציאות רכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טכנית - איך הגוף לא דוחה את הרשת?חווה31/07/2018
לקראת ניתוח ורציתי לשאול, איך זה שהגוף לא דוחה את הרשת? יש מצב שבו היא כן דוחה? ואז יש זיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טכנית - איך הגוף לא דוחה את הרשת?
ד``ר רפאל אלון31/07/2018אין קשר בין תהליך דחייה או זיהום. הרשתות עשויות מחומרים "אינרטים" שאינם מעוררים תגובת דחייה. זיהום הוא סיבוך שיכול לקרות בניתוח עם רשת ולעתים יש צורך להוציא את הרשת אם לא ניתן להתגבר על הזיהום. סיבוך כזה הוא נדיר יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכים לאחר ניתוח בקעקובי29/07/2018
שבועים וקצת לאחר ניתוח לפרוסקופי(צד ימין) הרמתי בלית ברירה את הילד שלי (17 ק"ג) יש לי כאבים באשכים בעקבות המקרה. מה עושים?יכול להיות שהבקע חזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באשכים לאחר ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון29/07/2018הסיכוי לחזרה הוא קלוש. כנראה מתחת שריר או הפעלת לחץ על אזור הניתוח. מציע שתפנה לבקורת הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון יכול להחמיר את הבקע?שירן29/07/2018
יש לי בקע משפעתי שנכון להיום לא דורש ניתוח, אני בהריון עכשיו ורציתי לדעת אם ההריון יכול להחמיר את הבקע ואם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע החמרה אם תיתכן כזו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון יכול להחמיר את הבקע?
ד``ר רפאל אלון29/07/2018קשה לנבא איך ההריון ישפיע על הבקע. בכל מקרה נמנעים מניתוחים שאינם הכרחיים בזמן ההריון. מציע שתשקלי יחד עם הכירורג שלך את האפשרות לתיקון הבקע אחרי הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פתוח או ניתוח לפרוסקופיעמי26/07/2018
גילו לי בקע משפעתי דו צדדי, רוצה לעשות ניתוח מתלבט בין ניתוח פתוח לניתוח לפרוסקופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פתוח או ניתוח לפרוסקופי
ד``ר רפאל אלון27/07/2018במקרה של ניתוח לבקע דוצדדי המהלך לאחר הניתוח יהיה הרבה יותר קל לאחר ניתוח לפרוסקופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר בקע מיפשעתי פתוחמוטי24/07/2018
לפני שבועים עברתי ניתוח בקע מיפשעתי פתוח בצד ימין.
הסיכות הוצאו לפני שבוע. במשך השבועיים שעברו מהניתוח ועד היום יש נפיחות די משמעותית באזור הניתוח. הנפיחות לא עושה סימנים שהיא יורדת. לפעמים יש גם כאבים קלים (ללא צורך להשתמש במשככי כאבים).
שאלתי:
1.האם י זה מצב נורמלי או שש מקום לדאגה?
2.תוך כמה זמן הנפיחות צריכה להיעלם?
3.האם יכול להיות שהניתוח לא הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר בקע מיפשעתי פתוח
ד``ר רפאל אלון24/07/2018מה שאתה מתאר זה מהלך נורמלי. תמיד ישנה נפיחות מסוימת בתגובה לניתוח ולרשת. הנפיחות והנוקשות ברקמה נסוגות בהדרגה במהלך מספר שבועות לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח של 3 בקעים בבת אחתנחמן22/07/2018
שלום!אישיתי בת 58.הציעו לה לנתח בניתוח אחד:בקע טבורי 5×5 מ"מ,בקע מפשעתי בינוני ובקע שפיגיליאן 3 ס"מ.האם זה לא יותר מידי?
אישתי בובלת מדום נשימה בשינה בדרגה בינונית-קשה.
האם יש צורך במרדים מיוחד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח של 3 בקעים בבת אחת
ד``ר רפאל אלון22/07/2018אני בספק אם יש צורך בתיקון הבקע טבורי שהוא קטן מאד (אלא אם כן הוא גורם לכאבים והפרעה משמעותית באיכות החיים). אם הבקע הטבורי אינו טעון תיקון ניתוחי ניתן לתקן את הבקע המפשעתי והשפיגליאני בהרדמה איזורית בניתוח אחד בגישה פתוחה, מה שיקל עליה בהרבה את הנשימה וימנע הרדמה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ניתוח לפרוסקופי ואנדוסקופישרון21/07/2018
שלום ושבוע טוב!
רציתי לדעת מהו ההבדל בין ניתוח לפרוסקופי ואנדוסקופי.
אשמח לקבל גם הסבר איפה נמצא דופן הבטן.האם זה מתחת לעור ושרירים?האם זה קרום שמכסה את האברים?האם בניתוח הבקע חודרים דרך העור והשרירים,אך לא נכנסים לחלל הבטן?
תודה.שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפרוסקופי/אנדוסקופי
ד``ר רפאל אלון21/07/2018לפרוסקופי ואנדוסקופי זה אותו דבר...
דופן הבטן מורכב משרירי הבטן כשמבחוץ להם עור ותתעור.
יש סוג של ניתוח (הנפוץ יותר) בו מתקנים בקע מפשעתי בין השכבות של הדופן בלי להכנס לחלל הבטן. ויש ניתוח בו נכנסים לחלל הבטן ומתקנים את פתח הבקע מבפנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך ההחלמה
שרון22/07/2018שלום!
הייתי רוצה לדעת מהו משך ההחלמה אחרי הניתוח של בקע מפשעתי.אני מורה,לא רגיל לשבת בהוראה.תוך כמה זמן אוכל לחזור ללמד.
תודה.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך ההחלמה
ד``ר רפאל אלון22/07/2018בניתוח לפרוסקופי בד"כ החזרה לתפקוד מהירה מאד-ימים אחדים, אם בכלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח לפרוסקופייותם20/07/2018
שלום רב, עברתי לא מזמן ניתוח לפרוסקופי מצד ימין. הכאבים לאחרונה נרגעו אולם לאחר מרדף לאחר הילד הקטן שלי תחת סיטאוציה מלחיצה הרגשתי כאבים באזור הבטן התחתונה. יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח
ד``ר רפאל אלון20/07/2018אין סיבה לדאגה. כנראה "העמסת" על אזור הניתוח מה שגרם לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לאחר ניתוח בקעהליכה לאחר ניתו20/07/2018
עברתי לפרוסקופי לפני שבוע. ההוראות לאחר הניתוח קובעות שמותר ללכת לעלות במדרגות כל עוד לא כואב. יומיים לאחר הניתוח יצאתי לסיבוב בחוץ והרגשתי שקשה לי. חזרתי הביתה האם יכול להיות נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה לאחר ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון20/07/2018לא יכול להגרם נזק מהליכה. יכולים להיות עדיין כאבים או מיחושים אחרי ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה לניתוח בקע בוושטעוזי19/07/2018
סובל מבקע בוושט, כואב כשמזון נתקע. רופא אמר שלא חייבים לנתח, מדוע לא? למה להישאר במצב הזה? צריך לחכות שיחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה לניתוח בקע בוושט
ד``ר רפאל אלון19/07/2018לא מוכר לי בקע בושט.. יש בקע סרעפתי ויש סעיף בושט.. בדוק מה האבחנה הנכונה ושאל שאלה ממוקדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאסטזיס רקטי ניתוח עם המטומהגלי17/07/2018
לפני כ3 חודשים עברתי הניתוח בלפרסקופיה
הייתי עם נקז 3 שבועות מאז הבטן מאד נפוחה
בסיטי יש קולקציה והמטומה וממש בלון בבטן
הרופא שאב ושוב הבטן נפוחה
ממה זה קורה ומה הטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאסטזיס רקטי ניתוח עם המטומה
ד``ר רפאל אלון17/07/2018לדעתי האישית תיקון של דיאסטזיס רקטי אינו מתאים ללפרוסקופיה. איני יודע מה בדיוק נעשה שם. לפי הפנייה יש הצטברות נוזים בין שכבות דופן הבטן. ניתן לשאוב ולנקז את הנוזל בידיעה שזה עלול לחזור ויהיה צורך בניקורים חוזרים. בסוף, הזמן עושה את שלו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)