מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע מפשעתי- ניתוח פתוח, יחסי מיןאלירן06/12/2018
שלום.
כמה זמן אחרי ניתוח בקע מפשעתי בשיטת הניתוח הפתוחה, ניתן לחזור לקיים יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי- ניתוח פתוח, יחסי מין
ד``ר רפאל אלון06/12/2018כשאתה מרגיש שאתה יכול... היה קשוב לגופך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בקע לאיש מבוגרהלית04/12/2018
אבא שלי סובל מכאבים מבקע מפשעתי שהחמיר. הוא לא רוצה לעשות ניתוח תחת הרדמה מלאה, עקב הגיל ומצבים בריאותיים נוספים, יש אפשרות לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית או פתרון אפשרי אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בקע לאיש מבוגר
ד``ר רפאל אלון04/12/2018יש אפשרות לבצע הניתוח בהרדמה איזורית וגם בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה בקע מפשעתי כתוצאה מהרמת משא כבדרות02/12/2018
שלום ,
הבן שלי בן 27 קיבל יש הרניה מפשעתי כתוצאה מהרמת משא כבד
רופא כירורג אמר שיש פתח והפנה לUS ושם אכן גילו שיש פתח של 0.35 ס"מ והכירורג אמר שצריך לעבוד ניתוח מיידית.
ניגשנו לפרופסור כירורג לחוות דעת נוספת והוא אמר שבכלל אין צורך בניתוח ויש להמתין חצי שנה .
אני יודעת שבמקרה של בקע מפשעתי אכן מבצעים ניתוח.
האם באמת אין צורך בניתוח במקרה כזה ?
מבולבלת מאוד מהנדון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה בקע מפשעתי כתוצאה מהרמת משא כבד
ד``ר רפאל אלון02/12/2018איני מכיר בקע שהפתח שלו הוא שלושה וחצי מילימטר. קרוב לודאי שאין לו בקע. מציע שיחזור לביקורת כעבור מספר חודשים. בודאי שאין שום אינדיקציה לניתוח בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי של בקע בבדיקה ידניתיואב02/12/2018
האם די בבדיקה ידנית כדי לזהות בקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי של בקע בבדיקה ידנית
ד``ר רפאל אלון02/12/2018הבדיקה המדויקת ביותר היא בדיקה ידנית. רק כאשר יש ספק או מדובר במישהו שקשה מאד לבדוק אותו (למשל בשל השמנה קיצונית) נעזרים בבדיקת US ולעיתים CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנתיים אחרי תיקון בקע דו צדדיגיל29/11/2018
לפני שנתיים עשיתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי, מדי פעם יש לי תחושת חוסר נוחות וגם קצת נפיחות וכאב קל. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנתיים אחרי תיקון בקע דו צדדי
ד``ר רפאל אלון29/11/2018יכולים להיות מידי פעם מיחושים באזור שעבר ניתוח. נפיחות לא אמורה להיות. כדאי להיבדק כדי לשלול אפשרות של בקע חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניתי למיון כירורגי כמה פעמים החזירו לקופה ללא המלצה לניתוחעופר27/11/2018
הופניתי למיון כירורגי בשל כאבים חזקים באגן.לא קשרו לבקע.קופה רצה לנתח סירבתי עד גילוי מקור שהתגלה סקרואיליאק והליקובקטר. איך מזהים כאב בקע לפני שהופך לכלוא ומחייב חירום ???. 19 ממ זה מחייב גם ללא סימפטומים של כאב ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניתי למיון כירורגי כמה פעמים החזירו לקופה ללא המלצה לניתוח
ד``ר רפאל אלון27/11/2018ראה תשובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה - בקע גודל משפיע על ל כאבים בטן עליונה דופן בטן??עופר27/11/2018
התחלתי לעשות פלדנקרייז בשל בעיות גב. הייתי מרגיש תנועה של בקע. מספר ימים אין תזוזה בפעילות. גם משקם ספורט עושה תרגילים ולא מרגיש תנועה שמציקה.נפיחות לא רואה הבדלים למרות שיש מספר חודשים. יש קשר לכאבים שהתחילו בדופן הבטן .??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..בקע גודל משפיע על ל כאבים בטן עליונה דופן בטן??
ד``ר רפאל אלון27/11/2018עליך לפנות לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע גודל משפיע על ל כאבים בטן עליונה דופן בטן??עופר27/11/2018
אני במעקב כבר שנתיים של בקע מפשעתי.היה 4 ממ והיום בבדיקה כבר 19 !! ממ. סובל מכאבים בדופן הבטן ובטן עליונה.סובל מגזים רק בלילה !!! U.S. מהיום לא רואים משהו. הבקע הוא לאורך?? לרוחב?? " כל זמן שלא כואב לא לנתח" זה הבנתי אבל מתי נקודה שממנה כבר אי אפשר להתעלם מהבקע ??!! הרבה אמרו לא לגעת . מתי מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע גודל משפיע על ל כאבים בטן עליונה דופן בטן??
ד``ר רפאל אלון27/11/2018אין קשר בין בקע מפשעתי לבין כאב ברום הבטן וגזים בלילה... עליך להיבדק ע"י כירורג ולהתייעץ איתו. איני מכיר בקע של 4 מ"מ. בדיקת על-קול אינה מדויקת והרבה פעמים מטעה. מה שחשוב הוא הבדיקה הגופנית אצל כירורג מנוסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי למיון כירורגי כמה פעמים החזירו לקופה ללא המלצה לניתוח
עופר27/11/2018הופניתי למיון בשל באבי בטן המון פעמים..החזירו לרופא קופה. בקופה רצה לנתח אני סירבתי סבלתי מכאבים חזקים באגן ובגב.כאבים ממקור לא ידוע. כיום ידוע הליקובקטר ודלקת בסקרואיליאק כמקור עיקרי. האם רוחב של 19 ממ זה סימן לניתוח ?? איך מזהים כאב של בקע לפני שהופך לכלוא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי למיון כירורגי כמה פעמים החזירו לקופה ללא המלצה לניתוח
ד``ר רפאל אלון27/11/2018הגודל של הבקע אינו קובע. אני מסופק אם בכלל יש לך בקע. עליך לפנות לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה באזור הניתוחטדי27/11/2018
לפני שלושה שבועות היה לי ניתוח בקע מפשעתי, מאז אין לי תחושה גם במפשעה באזור של הניתוח וגם באיבר המין. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באזור הניתוח
ד``ר רפאל אלון27/11/2018לא כתבת באיזו שיטה היה הניתוח. בכל מקרה מדובר בפגיעה בעצב תחושתי. צריך להמתין 6-12 חודשים כדי לראות אם התחושה חוזרת כי זמן התאוששות של עצב הוא ממושך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בטבור אחרי ניתוח בקעאורי25/11/2018
לפני חצי שנה עשיתי ניתוח לתיקון בקע טבורי, מאז ועד היום יש לי עוד כאבים עמומים באזור ורגישות בעיקר כשיש מגע באזור הטבור. יש משהו שעוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בטבור אחרי ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון25/11/2018אין מה לעשות. להמתין בסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרפעתי 6 סמ - הרגשת בליטה פנימית באזור מקלעת השמשבוריס21/11/2018
שלום רב,
תודה על תשובתך .
חוזר לנושא,
מלפני כשבוע, ללא שום סיבה בשכיבה לחצתי על אזור מתחת לבין חזה ( בכ 3 אצבעות מתחת לחזה באמצע ) והרגשתי נפיחות מן גולה (בליטה פנימית באזור מקלעת השמש )
זה הבקע סרפעתי שמצעו בגודל 6 סמ ?
או שבקע בגודל זה לא אמורים להרגיש ידנית בלחיצה על האזור ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרפעתי 6 סמ -
ד``ר רפאל אלון21/11/2018בקע סרעפתי לא ניתן להרגיש בבדיקה גופנית. הבליטה שאתה מרגיש היא כנראה הקצה התחתון של עצם החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחזרה של בקעגלית20/11/2018
שנתיים אחרי ניתוח בקע בדופן הבטן, רוצה להיכנס להריון, האם זה מגביר את הסיכוי לחזרה של הבקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחזרה של בקע
ד``ר רפאל אלון20/11/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי אצל תינוקותמיכל17/11/2018
שלום. הבת שלי בת שנתיים וחצי הרימה משהו כבד וסחבה אותו קצת. האם מכזה דבר יכול לקרות בקע? מפשעתי טבורי או אחר? אם היה קורה בקע האם היא היתה בוכה באותו רגע? אני קצת מודאגת כי השכנה גילתה בקע לביתה בת ה3 באופן פתאומי.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע אצל תינוקות
ד``ר רפאל אלון17/11/2018בקע אצל תינוקות הוא בקע מולד ואינו קשור למאמץ. אם את מוטרדת פני לרופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב דו צדדי במפשעה עצם הפוביסאייל13/11/2018
שלום ד"ר,
אני בן אדם שכל החיים שלו אהב לעשות ספורט מגיל 15 ריצות אופניים משקולות מדרגות וכו...
לפני שנתיים וחצי היו לי כאבים במפשעה דו צדדי מתחת לבטן התחתונה. עשיתי אולטרה סאונד לא ראו כלום בדקו אותי מגוון רופאים: כירורג, אורולוג, ראמטולוג, אורטופד ולקחתי גם חוות דעת שניה מכל אחד כזה ולא הבינו מה זה הכאב הזה, לא ראו כלום. עשיתי mri ולא ראו משהו מיוחד חוץ מסימני בצקת מינמאליים בעצם הפוביס. עדיין לא ידעתי מה זה הייתי אצל אורטופד ספורט(שני חוות דעת) אמרו לי שיש sports hernia ואני צריך מנוחה. נחתי שנתיים ועברו לי הכאבים באמת. לאחרונה התחלתי לחזור לספורט ממש בקטנה כדורסל וחזרו הכאבים מה אתה ממלית לעשות, תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב דו צדדי במפשעה עצם הפוביס
ד``ר רפאל אלון13/11/2018כנראה שהגוף שלך מאותת לך שאתה מפעיל עליו עומס יתר. אני סבור שהפתרון לבעיה אינו כירורגי אלא הפחתת העומס הספורטיבי. בקע ספורטאים הינו נושא שנוי במחלוקת וברור שלא מדובר בבקע אמיתי אלא לנזק לרקמה ממאמץ יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב עצם הפוביס החיק ובמפשעות
אייל גולן13/11/2018אז מה הפתרון לפי מה שאתה אומר לבעיה שלי? מנוחה ללכת לעוד מומחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב עצם הפוביס החיק ובמפשעות
ד``ר רפאל אלון13/11/2018לתת מנוחה לגוף וכאשר הכאב יחלוף לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית ולא לעשות מאמצים חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במפשעה בשכיבה - האם בקע?שיראל11/11/2018
בשכיבה אני מרגיש בליטה בצד ימין של המפשעה, כשאני לוחצת עליה היא חוזרת למקום. האם זה בקע? למי פונים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה במפשעה בשכיבה - האם בקע?
ד``ר רפאל אלון11/11/2018התיאור מחשיד לבקע. פני לבדיקת רופא כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)