מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע טבורי ופעילות ספורטיביתאיש15/07/2018
היי,
אמא שלי עם בקע טבורי שהוגדר כבינוני, והומלץ לה לבצע ניתוח לתיקון הבקע לאחר שתקבל אישור לכך ממספר רופאים המטפלים בה עקב בעיות אחרות , ולכך נדרשות מספר בדיקות הלוקחות זמן.
הרופא המנתח הורה לה לא לבצע פעילות ספורטיבית עד לניתוח. היא מנגד ממשיכה ללכת ל"פנדלקרייז" בטענה שזה "לא באמת ספורט", ושהרופא לא פסל את הסוג הזה של פעילות באופן מפורש.
מה ההמלצה לאנשים במצבה? כלל לא לבצע פעילות? האם פעילות מתונה היא סבירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי ופעילות ספורטיבית
ד``ר רפאל אלון15/07/2018איני יודע מה בדיוק עושים בפלדנקרייז.. הרופא כנראה התכוון לפעילות המעלה את הלחץ התוך בטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע יכול לחזור אחרי ניתוחאיל15/07/2018
מה הסיכויים שבקע יחזור אחרי ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע יכול לחזור אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון15/07/2018תיאורטית כן. אך מאז שהוחל בשימוש שגרתי ברשתות אחוז החזרה של הבקעים ירד משמעותית מאד לאחוז קטן (לא פירטת על איזה בקע מדובר ולכן התשובה היא כללית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות אחרי ניתוח בקעשלומית12/07/2018
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח טבורי, עכשיו יש לי דקירות ומעין אי נוחות באזור, האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר : דקירות אחרי ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון12/07/2018בתקופה של 3 חד' יכולים להיות עדיין מיחושים באזור הנתוח. פני לבדיקה אצל המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מורגש בעיקר בשיעול בשכיבה-נורמאלי או סימן שצריךעופר09/07/2018
תודה שחזרת. בקע 13 מ"מ בדקתי 3 פעמים. מורגש בעיקר בזמן שיעול ואז מרגיש שם התנפחות או רקמת שומן שיוצאת. זה מצב "נורמאלי" או שמחייב ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מורגש בעיקר בשיעול בשכיבה-נורמאלי או סימן שצריך
ד``ר רפאל אלון09/07/2018הדרך היחידה לטיפול בבקע היא תיקון ניתוחי. השאלה היא האם הבקע גורם להפרעה כלשהי. אם הוא גורם לסבל מומלץ לתקנו. בקע שאינו גורם להפרעה אין חובה לתקנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מאותם תגובות גוףShay08/07/2018
אני סובל מאותם תגובות גוף בדיוק כמוך שבוע לאחר הניתוח.. מאוד מדאיג !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מאותם תגובות גוף
ד``ר רפאל אלון08/07/2018??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועמד לניתוח בקע מפשעתי משמאל וסובל מדלקת באגןעופר07/07/2018
שלום רב : מזה שנתיים שאני סובל מכאבים חזקים באגן והגב לאחר אינספור בדיקות גילו עדות לדלקת באגן ובמפרק ירך. יש לי בקע מפשעתי 13 מ"מ שמפריע בזמן שיעול בשכיבה בעיקר.מועמד לניתוח ורופא לא התייחס לממצאים שהעליתי. שאלתי לגבי נזק !! או החמרת מצב !! של דלקת באגן עקב סיבוך אפשרי לאחר הניתוח ( זיהום וכד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועמד לניתוח בקע מפשעתי משמאל וסובל מדלקת באגן
ד``ר רפאל אלון08/07/2018אין קשר בין שני הדברים. אם הבקע מפריע לך עליך לעבור ניתוח לתיקון הבקע (אם לא-אז אין צורך בניתוח) ובמקביל לקבל טיפול מתאים לבעיית הגב והאגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה קצת דחופהשני06/07/2018
אני 4 ימים לאחר ניתוח בקע היה לי בקע 3 מ"מ שגרם לי לכאבים והעדפתי לעשות את הניתוח לפני הריון בשביל שלא יתפתח...כשיצאתי מהניתוח הרופא ניגש אליי ואמר לי שהייתה לי הידבקות שזה גרם לי לכאבים.
מה זה הידבקות?האם זה מסוכן?באיזה בדיקות רואים אם יש הידבקות.?
חשוב לי לציין שאני לאחר 2 קיסריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה קצת דחופה👌
ד``ר רפאל אלון06/07/2018לא מובן על איזה בקע מדובר. הדבקות כשלעצמה אינה מסוכנת אלא אם היא גורמת ללחץ על לולאת מעי. אין בדיקה המדגימה הדבקוןת.
ניסיתי לענות למרות שהשאלה מבולבלת ולא ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי
שני07/07/2018אין בדיקה שאפשר לראות אם יש הדבקויות?אז איך בנאדם ידע אם יש לו הידבקות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי
שני09/07/2018?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי
ד``ר רפאל אלון10/07/2018אין דרך לאבחן הדבקויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד דופן בטןיוסף04/07/2018
נשלחתי לבדיקת או"ס דופן בטן עקב חשד ל - Diastasis Recti. מה ההכנות שיש לבצע לפני בדיקה זו. לא הצלחתי למצוא ברשת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד דופן בטן
ד``ר רפאל אלון05/07/2018אין צורך בשום הכנה. (לעניות דעתי אין גם צורך בUS כדי לאבחן דיאסטזיס רקטי ומספיקה בדיקה גופנית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסף05/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט עם בקע טבורימיכל04/07/2018
יש לי בקע טבורי כבר 3 שנים שנוצר בזמן הריון
בקוטר 0.4 סמ
הומלץ לעשות ניתוח ובינתיים אני נמנעת וחיה איתו בשלום
למעט כאבים באזור אחרי עמידה ממושכת..
אני מתרגלת פילאטיס ורוצה לדעת האם יש הגבלות מסוימות בגלל הבקע?
רוצה לציין, שנפגשתי עם כירורגית לפני כמה חודשים, שאמרה לי שאסור לי להתאמן וכשהפסקתי לחודש, הכאבים באזור גדלו גם ללא מאמץ
והרגשתי החמרה במצב
חזרתי לפילאטיס והכאב עבר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט עם בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון05/07/2018בקע בגודל 4מ"מ אינו גודם לשום הגבלה. את יכולה לחיות את חייך כרגיל כולל ספורט, פילטיס וכל מה שתחפצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאבים באזור הבקעארנון03/07/2018
יש לי בקע משפעתי שאני סוחב כבר כמה שנים, לאחרונה יש לי התקפי כאבים, זה אומר שהגיע הזמן לעשות את הניתוח או שיכול להיות שזה יחלוף כמו שזה הגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאבים באזור הבקע
ד``ר רפאל אלון03/07/2018קשה לענות על השאלה. אם הבקע גורם לסבל זוהי הורייה לניתוח. מציע שתתייעץ פנים אל פנים עם רופא כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע 3 מ"מ עם גוש שומןשני30/06/2018
הייי ...
יש לי בקע 3 מ"מ עם גוש שומן אני חצי שנה אחרי ניתוח קיסרי ולידה מוקדמת בחודש 7.
האם כדאי לעשות ניתוח כי אני מתכננת הריון נוסף בעזרת ה'?
וכמה זמן אחרי ניתוח של בקע טבורי עם 3 פתחים אפשר לקיים יחסי מין?
והאם מותר לעשות ניתוח עם ווסת
,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע 3 מ"מ עם גוש שומן
ד``ר רפאל אלון03/07/2018שאלתך קצת מבולבלת..
אין מניעה לנתח בזמן מחזור.
איני מכיר בקע טבורי עם 3 פתחים.. ניתן לקיים יחסי מין מיד כשאת מרגישה מוכנה לכך
בקע של 3 מ"מ אינו מצריך טיפול אלא אם הוא גורם לכאבים או הפרעה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי קטן ועצירותירון29/06/2018
ד"ר נכבד שלום,
אני בן 56 ולפני מספר שנים אובחן אצלי בבדיקת גסטרוסקופיה בקע סרעפתי קטן.
אני סובל מיציאות קשות ולעתים עצירויות. האם יתכן קשר בין הבקע ליציאות / עצירות ?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי קטן ועצירות
ד``ר רפאל אלון03/07/2018אין קשר בין שני הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכות מתכתיות ב ניתוח ובדיקת MRIנחמן28/06/2018
שלום רב!
אני נמצא במעקב בשל הממצא בהיפופיזה.המעקב נעשה פעם בשנה על ידי MRI.
קראתי שבניתוח לפרוסקופי יודעים קיבוע ע"י סיכות מתכתיות.
האם זה נכון? במידה וכן,איך החולים שזקוקים למעקב על ידי MRI?
תודה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכות מתכתיות ב ניתוח ובדיקת MRI
ד``ר רפאל אלון28/06/2018הסיכות אינן מושפעות משדה מגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע שפיגיליאן.מספר שאלותנחמן27/06/2018
שלום רב!
אשמח לדעת:
1.האם ניתוח של בקע שפיגיליאן מורכב מבקע מפשעתי למשל?
2. האם ניתן לנתח בקע שפיגילאן בהרדמה אפידורלית?
3. במידה ולאדם יש דיספונקציה דיאסטולית,לא מנתחים את הבקע הזה?
4. מהו משך הניתוח של בקע שפיגיליאן?
תודה רבה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע שפיגיליאן.מספר שאלות.
ד``ר רפאל אלון27/06/2018התיקון של בקע שפיגליאני שונה מתיקון בקע מפשעתי אך אינו מורכב יותר. ניתן לנתח בהרדמה אפידורלית/ספינלית מכיון שהבקע ממוקם נמוך מהטבור. איני יודע למה הכוונה בדיספונקציה דיאסטולית. משך הניתוח הוא פחות משעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח תיקון בקע מפשעתיגיא25/06/2018
שלום אני יום 7 לאחר ניתוח ניתון בקע מפשעתי בשיטה פתוחה, היום הקאתי מספר פעמים בילווי כאבים חזקים עקב כיווץ הבטן במהלך ההקאה, האם יכול להיות לכך השפעה על תוצאות הניתוח או סיכויי החזרה?
תוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח תיקון בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון25/06/2018הסיכוי לפגיעה בניתוח הוא שואף לאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)