תזונה להורדת טריגליצרידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה להורדת טריגליצרידים
    ענינה
    10/12/2011

לאחרונה עשיתי בדיקות דם וראיתי שרמת הטריגליצרידים מאוד גבוהה.
    בהנחיית רופא עברתי לתפריט שדל בפחמימות וסוכרים...ויותר שומנים טובים כמו אבוקדו/טחינה וכו...הפחתתי משמעותית את כמות הלחם ואם כבר אז קמח מלא.

קשה לי מאוד בזמנים שבין הארוחות. עד כה הייתי רגילה לאכול דברים כמו קורנפלקס,חטיפי גרנולה, מתוקים למיניהם וכו...
    כעת אני מרגישה רעב גדול ותסכול רוב היום כי אני לא מצליחה למצוא משהו שיתאים לי לבין הארוחות וישביע אותי.
    אני אוכלת ירקות ופירות בין לבין שזה דבר שממש לא מספק אותי. לפעמים שקדים ואגוזים שגם זה לא ממש יעיל כי בגלל שזה משמין אני אוכלת כמות קטנה וזה בכלל לא משביע.

אשמח לשמוע טיפים או עצות מה ניתן לאכול בזמנים אלו או ברגעי השבר האלו שיש חשק למשהו בצקי או מתוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה להורדת טריגליצרידים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    11/12/2011

שלום מירי,
    תפריט להורדת טריגליצרידים (ובכלל תפריט למי שרוצה לשמור על בריאות הלב, ועל הבריאות בכלל!),
    הרבה ירקות מכל הצבעים והמינים, ירקות עליים ירוקים (הודות לתכולה הגבוהה של סיבים, נותנים הרגשת שובע)
    חשוב לאכל דגנים מלאים
    הם עשירים בחומרים בריאים, הסוכר שבהם מתעכל לאט ואיני גורם לעלייה מהירה של הסוכר בדם , ולכן נותנים הרגשת שובע לאורך זמן, ויש פחות צורך במזונות מתוקים משך היום! ( אם אוכלים פחמימות פשוטות, מעובדות או מזוקקות, עליה מהירה של הסוכר בדם, וירידה מהירה , הרגשת רעב!)
    דגנים מלאים, בריאים: אורז מלא (כל הסוגים), כוסמת, דוחן, קינואה, לחם מקמח מלא, או עדיף, לחם משיפון מלא או מכוסמין מלא .
    לצד הדגנים המלאים, כדאי להכניס קטניות לתפריט (שעועית, טופו, עדשים,חומוס...)
    הן עשירות בחלבון, ביחד עם הדגנים מהווים חלבון מעולה, ואין בהן שומנים רווים כמו בחלבון מן החי

אפשר קצת חלבון מהחי (לפי ההרגל)עוף, להוריד את העור לפני הבישול, דגי ים (עשירים באומגה 3, מוריד טריגליצרידים, ביצים (כדאי מועשרות באומגה 3)
    להימנע מבשר אדום, בו הרבה שומן רווי
    אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית, הגוף לא מייצר אותה, צריך לקל אותה מהמזון.
    צודק הרופא, להכניס לתפריט שומנים טובים: שמן זית מכבישה קרה, ,אבוקדו, טחינה, אגוזים, שקדים, זרעים,(שומשום, דלעת, חמניה, וכן זרעי פשטן, וזרעי צ'יה ( 2 האחרונים עשירים באומגה 3)( לכולם שומנים בריאים, חשובים לבריאות הלב.)

לסיכום: ארוחה המושתתת על צלחת ירק, דגנים מלאים, קטניות, ירקות מוקפצים/אפויים./ מאודים ושומנים טובים, מהצומח מזינה ונותנת הרגשת שובע לאורך זמן.

בין הארוחות, פירות, קצת אגוזים / שקדים/ ואפשר גם 2 תמרים עם אגוז בפנים, בשביל לקבל את המתוק, או 2 תאנים מיובשים/ וכד'
    ואם מאד רעבים, לקחת כריך בריא, כריך מקמח מלא, ממרח בריא וירקות! הרבה יותר טוב מעוגיה, בורקס וכו,....(מרגרינה , שומנים מוקשים, שומנים מוקשים למחצה אינם נכנסים לפה!)

בהצלחה!
    (אם תחווי קושי, כדאי לגשת לתזונאית להדרכה פרטנית ולתמיכה!
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו