האם שתיית מים מפחיתה את הסיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שתיית מים מפחיתה את הסיכון
    קורין
    11/11/2012

ללקות בסרטן?
    קראתי במגזין רפואי ששתיית מים יכולה להפחית את הסיכויים לכמה סוגים של סרטן כמו המעי הגס ושלפוחית השתן... רציתי לדעת האם זה נכון?? כי אני לא שותה רבה מים, אני אמנם מקפידה על תזונה נכונה ומשתדלת לשמור על תפריד מאוזן אבל אני מפנקת את עצמי במיצים בתור פיצוי... וכמעט ולא שותה מים... האם יכול להיות בעקבות זה נזק לבריאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם שתיית מים מפחיתה את הסיכון - תגובה

חנה הרשקוביץ
    11/11/2012

שלום עדנה!

הסיבה שאני יכולה לחשוב עליה להמלצה הנ"ל היא שחוסר נוזלים גורם לעצירות וזרימת שתן לא תקינה ולכן יכול להיות שאחרי הרבה שנים זה יהיה אחד הגורמים להתפחות סרטן.
    בפועל, הגורמים לסרטן הם רבים ושונים, עיקרם הוא עודף רעילות (מהתזונה, מהסביבה, ממתח) ושום כמות של מים לא תמנע את זה.

חשוב לשתות כשצמאים, חשוב לשתות כשאוכלים אוכל עשיר ברעלים, סוכר ומלח כדי לדללם.
    כשהתזונה מבוססת על מזונות טבעיים, שלמים ולא מעובדים, שעשירים מטבעם במים, הצורך בשתיה פוחת.
    העמסה של מים בכוח מכבידה על הכליות ולא תורמת לבריאות.

מיצי פירות, בעיקר מיצים מזוייפים שעיקרם סוכר, מזיקים מאוד למשק הסוכר בגוף.
    אין שום דבר שמעכב את ספיגת הסוכר שלהם כמו במזון טבעי (פירות עשירים בסיבים), והם יכולים להוביל לעליית רמות הסוכר והטריגליצרידים בדם.

כשבא לך מתוק - קחי פרי שלם שאת אוהבת ואכלי ממנו ככל שחשקה נפשך :)

לבריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קורין

איילה
    18/11/2012

לא יכולתי שלא להתערב :)
    בקשר להפחתת הסיכויים לסרטן את האמת שלא שמעתי על זה אבל אשמח לדעת באיזה מגזין זה פורסם ומה בדיוק היה כתוב...בכל אופן, מאז שאני התחלתי לשתות מים (ובעיקר מי עדן) ובו זמנית הפסקתי גם עם הקולה ושאר המשקאות המתוקים למיניהם ירדתי במשקל והבדיקות כבר פחות מאיימות כבעבר... צריך להתרגל לאורח חיים בריא, גם מבחינת המזון שאנחנו מכניסים לגוף וכך למנוע נזקים בריאותיים רבים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קורין - תגובה

חנה הרשקוביץ
    18/11/2012

ברור שהורדה של קולה וממתקים מהתפריט ואימוץ אורח חיים בריא יובילו לבריאות.
    למים אין סגולות מרפא מלבד מילוי התפקידים הבסיסיים שלהם בגוף. גם לא למי עדן...
    (פרסומת סמויה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו