אוכל בחוץ במשך כל הלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל בחוץ במשך כל הלילה
    נויה
    06/01/2018

שלום רב,
    יש לי שאלה אמא של חבר שלי מכינה אוכל מבושל אורז עוף דגים נגיד בערב ומשאירה את הסירים בחוץ כל הלילה.בבוקר היא מחממת את הסירים מביאה לרתיחה והם נשארים בחוץ בצהריים או בערב היא מחממת שוב ומגישה לבני הבית. אני יודעת שמסוכן להשאיר בחוץ אוכל מבושל כמעט 24 שעות אך היא טוענת שזה שטיות ולא קורה לאוכל כלום ושהיא מרתיחה אותו בבוקר.אשמח לתשובה האם זה בסדר להשאיר אוכל בחוץ ואם לא אז מה הסיבה מה קורה לאוכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל בחוץ במשך כל הלילה

הוספת תגובה

• שלום נויה

שושנה שרשבסקי
    06/01/2018

לא, זה ממש לא נכון להשאיר אוכל בחוץ לכל הלילה.
    זה גם לא נכון לחמם אותו שוב כולו בבוקר, ולא נכון להשאיר אותו שוב בחוץ עד הצהריים.
    מזון, לאחר בישולו (נותנים לו להתקרר מעט, עד שעתיים!)), מכניסים אותו לקירור (רצוי בכלים שנסגרים היטב!)
    בצהריים מחממים מה שצריך,
    1.חיידקים מתחילים לשגשג מהר אם המזון אינו בקירור, ההרתחה לרוב לא הורס אותם!
    2.מתחיל גם תהליך של חמצון (קלקול)
    גם אם לא מרגישים עדיין שהמזון מקולקל, הוא כבר אינו ראוי לאכילה ועלול לגרום לקלקולי קיבה, כאבי בטן וכו'
    הטענה ש"אני תמיד עושה ככה ולא קרה כלום" לא טענה טובה
    חבל להפעיל את מערכות החיסון , נשמור עליה כדי שתפעל כשבאמת צריך! ,
    בנוסף כל חימום הורס עוד ויטמינים!
    נויה יקרה, רק להעביר את הדברים בחכמה...
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה של אוכל בחוץ

נויה
    08/01/2018

קודם כל תודה רבה שענית לי והקדשת לי זמן.
    דבר שני אני כל הזמן אומרת את זה לחבר שלי שזה לא בריא שאני ישנה אצלם בשישי אני אוכלת רק בערב שישי ובצהריים של שבת אני לא אוכלת עד הערב שאני הולכת הביתה או שהיא מכינה אוכל חדש. אני שבת האחרונה נשארתי רעבה רק לא לאכול אוכל שישב בחוץ 20 שעות.
    אני מנסה להסביר לחבר שלי והוא מבין ואומר לאמא שלו אבל היא בשלה. איך אפשר להעביר לה את המסר כדי שהיא תבין כי שנים שהיא עושה את זה והאמת פעם לא הרגשתי טוב ואכלתי מהאוכל ואז היה לי קלקול קיבה, כי האורז היה מקולקל. בבקשה תתני לי עצה איך להעביר לה את זה כי חבר שלי מבין את זה ואין לו מה לעשות כי היא לא מקשיבה לו. אז עד שנעבור לגור ביחד הוא צריך לאכול אוכל שיושב בחוץ 16-24 שעות.
    שוב תודה רבה על הזמן שאת מקדישה לקרוא ולענות לי.
    תודהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב נויה

שושנה שרשבסקי
    09/01/2018

אשמח לענות לך בפרטי
    ( תקליקי על התמונה שלי למעלה, יפתח לך דף, תרשמי את המייל שלך במקום המיועד, תשלחי, )
    אחזור אליך במייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו