מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יודעופר04/07/2010
שלום לכם מומחים יקרים, תודה על התשובות שאתם נותנים פה
השאלה שלי היא בקשר ליוד, אני קראתי כמה כתבות לגבי מחסור ביוד.
אני אישית לא נוהג לאכול כמעט דגים בכלל וגם לא צורך מוצרי חלב ולכן אני מודאג לגבי רמת היוד בגופי.
אני שותה חלב סויה כל בוקר, ולא חלב רגיל.
רציתי לדעת אם בישראל המלח הוא מועשר ביוד ואיך אני אספק לעצמי את רמת היוד הרצויה?
בנוסף, מה היא דרך טובה לבדוק את רמת היוד בגופי?
תודה מראש, דודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד
שושנה שרשבסקי04/07/2010שלום דודי,
בישראל אין חוק המחייב העשרת מלח שולחן ביוד (בניגוד להרבה מדינות אחרות), אבל ניתן לקנות מלח שולחן מועשר ביוד (גם בסופר) מלח בישול בדרך כלל מועשר ביוד.
רמת היוד בגוף ניתן לבדוק דרך רמתו בשתן,רמתו בשתן מבטא את הרמה בתזונה, אך ככל הידוע לי, זו לא בדיקה שנעשית באופן רגיל, (הרמה הרצויה , האופטימאלית, היא 150מק"ג לליטר)
ניתן לדעת באופן עקיף אם יש מספיק יוד בגוף על ידי בדיקה של תפקוד בלוטת התריס (TSH), בדיקה שיגרתית בכל הקופות.
עוד מקורות ליוד:
בחיטה יש יוד
אבל בעיקר באצות ים
אם אתה גר לאורך רצועת החוף, ונושם עמוק אתה מקבל יוד מהאוויר..., לרוב , אנשים הגרים ליד הים אינם סובלים ממחסור ביוד.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מקורות ליוד
מירב אלטמן04/07/2010יוד יש גם בעלים ירוקים בעיקר ממשפחת המצליבים
בשום, מלפפון, דלורית, אוכמניות
צריך לזכור שיש מזונות שפוגעים בייצור הורמון בלוטת התריס שצורכת יוד
כמו הירקות המצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי, לפת
גרגיר נחלים, רוקט.
כל טוב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד- השלמה על התוספת של מירב
שושנה שרשבסקי04/07/2010תודה על המקורות הנוספים
ירקות המצליבים(נקראים ירקות גויטרוגונים) אכן פוגעים ביצור ההורמונים של בלוטת התריס, אך זאת רק כאשר הם אינם מבושלים. יש בירקות האלו חומרים שעלולים לדכא את פעילות בלוטת התריס, אך הם מנוטרלים בבישול.
חבל לותר לגמרי על ירקות אלו שהם עשירים מאד בחומרים מזינים שונים.
כמובן שמי שאין לו בעיה בתפקוד הבלוטה יכול לאכל אותם גם טריים בכמות סבירה, ברוקולי וכרובית כדאי לאדות אותם
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
עופר04/07/2010תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני גר בתל אביב בצד הצפון מזרחי.
סך הכל לא רחוק מהים, אז לדעתם אני מקבל יוד גם מהאוויר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
שושנה שרשבסקי05/07/2010מהאוויר ומהמזונות הכוללים יוד, או המועשרים ביוד,
חסר ביוד היה עניין גאוגרפי, חברות החיות קרוב לים לא היה חסר להם יוד, אבל בשוויץ, לדוגמה ששם אין ים, כידוע, המחסור ביוד היה נפוץ ביותר. היום, זה לא המקרה, כי מעשירים מזונות ביוד, וכך מקובל בעולם: העשרת מזונות באזורים המרוחקים מהים.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
דודי05/07/2010מצוין, תודה רבה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)