פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים
    שיר
    10/04/2010

בני בן שנתיים
    והדיבור שלו לא ברור ז"א כשהוא אומר מילה הוא משמיט את הסיומת שלה
    האם צריך כבר לטפל עם קלינאית או לחכות קצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

• שיבוש דיבור בגיל שנתיים

ענת תבור
    10/04/2010

שיר שלום,
    תופעות כאלו של השמטת צלילים אופייניות מאד לגיל הזה, ואמורות להסתדר לקראת גיל שלוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום אצל ילד בן 4
    ענבר כהן
    09/04/2010

שלום רב,

יש לי ילד בן 4 שהחל לגמגם לפני כמה חודשים.
    הגמגום בעיקר כאשר הוא רוצה להתחיל משפט, ולפעמים נתקעת לו מילה תוך כדי משפט.
    לדוגמא: שהוא רוצה להגיד : אבל אמא .... אז הוא אומר: אאאאא בל אמא.
    עוד משהו, כשאני אומרת לו: טל, לדבר לאט לאט... אני עושה לו עם היד ואומרת לו ממש לאט לאט,
    אז הוא לא מגמגם בכלל !!!

האם זה בגלל שהוא מתרגש כשהוא רוצה לדבר? או בגלל סיבה אחרת?
    הוא לא היה מגמגם בעבר, זה התחיל רק לפני כמה חודשים ספורים.
    האם כדאי להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת? האם התופעה אמורה לעבור לבד?
    האם בכלל אני צריכה להגיד לו לדבר לאט, או לא להתערב בכלל בדיבור?
    דיי מתוסכלת...
    אודה על תשובתכן, ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום אצל ילד בן 4

הוספת תגובה

• גמגום

ענת תבור
    09/04/2010

ענבר שלום,
    בגיל הצעיר קיימות שתי תופעות שאנו מנסים להבחין היניהן. אחת היא חוסר שטף התפתחותי שהיא לרוב עוברת לאחר מספר חודשים והשנייה היא גמגום, שהסיכוי שתישאר גבוהה יותר.
    ראי הסבר מפורט בתשובה שלנו ב"שאלות נפוצות בפורום", המסביר בפירוט איך מומלץ להתייחס. כשבכל מקרה - ההמלצה הגורפת כעת היא לא להעיר ולא להתייחס כלל לאופן דיבורו, רק לתוכן, גם אם זה אומר לחכות. אם את רוצה שידבר לאט יותר - האטי את את קצב דיבורך אליו וזה ישפיע על קצב דיבורו.
    בשל גילו של בנך, משך הופעת הגמגום ואיפיונו - הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת שתוכל לייעץ האם הנכם זקוקים להדרכה/טיפול וכד'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהגיית האות צ'
    יפית
    08/04/2010

שלום,
    לבתי בת ה-5, יש קושי בהגייה נכונה של האות צ'. במקומה היא משתמשת באות ס'.
    האם זה נכון שעד גיל 7 אין צורך לטפל בזה, ועדיף לחכות שזה יעבור עם הזמן?
    האם יש שיטת טיפול שאני אוכל ליישם אותה ולהדריך את בתי להגייה נכונה?

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהגיית האות צ'

הוספת תגובה

• צ

חן לדרר
    08/04/2010

באופן כללי אנו מצפים שעד גיל 5 ירכשו כל ההגאים. כאשר אומרים לחכות עד גיל 6 (ולא 7) הכוונה היא לילדים שאומרים את כל ההגאים אך הוגים חלקם אם לשון בחוץ.
    והיה והשיבוש לא מסתדר בתקופה הקרובה מומלץ אבחון קלינאית תקשורת
    בבית חשוב לא להתייחס לכך כדי לא לגרום לתסכול מיותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמעט שלוש מדבר משובש
    דיני
    07/04/2010

שלום רב לקלינאיות
    הבן שלי מחליף עיצורים למשל זזר במקום גזר אגום-אדום כמו כן לא הוגה את העיצור ל' התוצאה דיבור מאד לא ברור אני תמיד צריכה לתרגם אותו, מתי זה מסתדר האם צריך טיפול של קלינאית?

לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט שלוש מדבר משובש

הוספת תגובה

• דיבור משובש

חן לדרר
    07/04/2010

דיני שלום
    שיבושי היגוי שונים מסתדרים בגילאים שונים כאשר עד גיל 5 עיקר השיבושים אמורים להעלם. יחד עם זאת ישנם שיבושים שצריכים להעלם כבר בגיל 3 וכן כאשר ילד אינו מובן אנחנו מתיחסים גם לכך.
    מאחר ואת מתארת קושי של הסביבה להבין את בנך חשוב שתבצעו אבחון קלינאית תקשורת ובדיקת שמיעה. באבחון יוכלו להגיד לכם האם צריך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דיני
    07/04/2010

התחלנו את התהליך במרפאה להתפתחות הילד אבל זה לוקח המון זמן אילו שיבושים אמורים להיעלם בגיל שלוש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חן לדרר
    08/04/2010

חלק מהשיבושים שמפשטים מילים כגון הורדת הברה במילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפת הד'
    שרון
    06/04/2010

שלום רב,
    בני בן השנתיים אומר הכל בד' - אידא לאמא ואדא לאבא אודר זה אוכל. את השיר שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא הוא שר מאוד יפה אבל בשפת הד'. חשוב לי לציין כי הוא החל לדבר בבת אחת הכל אבל בד'. חלק מהמילים הוא מבטא מאוד יפה למשל כדור וירח. האם עלינו לפנות לקלינאי תקשורת.
    לתשובתכם אודה.
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    שפת הד'

הוספת תגובה

• שפת הד'

ענת תבור
    06/04/2010

שרון שלום,
    בגיל של בנך שיבושי צלילים הם תופעה מאד שכיחה ולרוב משתפרת עם הגיל. נסו לבדוק, על אף ההחלפות המרובות לד', אלו צלילים כלל אינם מופקים על-ידו, בשום מצב. סביר להניח שעם הזמן יעשה לבדו סדר בהפקות, בינתיים חשוב לחזור אחריו בצורה תקינה (כחלק משיחה) על האופן הנכון בו הוגים מילים. למשל: אם אומר: "אידא", לומר, "אמא פה.." וכד', עם מעט דגש ב"מ".
    נסו לשחק עם הפקת הצלילים שאינם קיימים בשפה דרך הפקת קולות שונים: "טו-טו" לרכבת, "מממוו" לחתול או כבשה או פרה, "בב" לדובי וכד'.
    במידה ובמהלך החודשים שיבואו לא תראו שיפור, או שתחושו כי ממש לא ניתן להבינו (זה יבלוט יותר כאשר השפה תתפתח ויחל לומר משפטים), מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי בדיבור
    מאיה
    06/04/2010

שלום ,בני בן ה3 וחצי מתקשה לבטא אותיות -צ ,ל,ר הוא מחליף אותן ב-ש
    איך אני יכולה לעזור לו (אנחנו גרים בחו"ל )
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי בדיבור

הוספת תגובה

• למאיה

ז'קלין סקרן מנסור
    06/04/2010

שלום מאיה
    החלפת /צ/ ב/ש/ ( שורק אחר בגיל הזה עדיין מותר . החלפה של /ל,ר/ ב/ש/ אינה מותאמת . מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי תקשורת כדי לברר את המצב ולקבל הנחיות . האם הילד דובר את השפה של המקום שאתם נמצאים בו ?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי בדיבור

מאיה
    07/04/2010

תודה הרבה על ההיענות המהירה
    כן הוא דובר את השפה וגם בה הוא מחליף אותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 7 חו' לא ממלמלת
    אמאלה
    06/04/2010

שלום,

בתי בת 7 חו', ואינה משמיעה הברות אלא רק קול אחד מתמשך (כמו דולפין...)

בטיפת חלב די הלחיצו אותי. האם יש סיבה לדאגה? מהם הטווחים לכך?

בנוס, היא ילדה די שקטה, נניח לא בוכה במתן חיסון, ישנה הרבה.

אשמח להארות..

לקביעת תור
    סגירה
    7 חו' לא ממלמלת

הוספת תגובה

• מלמול

ז'קלין סקרן מנסור
    06/04/2010

עינב שלום
    לקראת גיל 6 חודשים אנו מצפים להתפתחות מלמול מגוון והברות ברצף . לכן מומלץ לפנות לבדיקת שמיעה .
    מה קורה עם האכילה , המוטוריקה, הישיבה ....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפקת צלילים

ענת תבור
    06/04/2010

עינב שלום,
    בחודשים הראשונים תינוקות מתחילים להשמיע מגוון צלילים - תלוי בתנועתם, מנח גופם, תחושותיהם ורצונותיהם. צלילים אלו צריכים להופיע מוקדם ולהשתכלל עם הזמן. האם לביתך יש צלילים מגוונים שכן מפיקה מלבד /a/ למשל? כמו - /b/ או /m/ או /g/ וכד'? במידה ולביתך אין עדיין הפקות של צלילים, כדאי לבדוק תחומים נוספים ובראש ובראשונה יש לוודא כי שומעת היטב. פני לרופא הילדים שיבדוק את אוזנייה ויתן לך הפנייה לבדיקת שמיעה. במידה והשמיעה תקינה ואין שיפור בהפקות הצלילים מומלץ לגשת לאבחון וייעוץ של קלינאית תקשורת.
    שאלות נוספות: איך האכילה שלה? האם מכניסה צעצועים לפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות - עזרו לי..

אמאלה
    11/04/2010

הקשבתי לה יותר לאחרונה ומעבר לעובדה שהיא יחסית שקטה רוב הזמן, כשהיא מברברת זה בירבור רק של A, אין לה צלילים אחרים, לנו היא מזכירה לפעמים קצת דולפין בקולות שהיא עושה.
    אני לא חושבת שיש לה בעיית שמיעה כי היא די רגישה גם לקולות חלשים - היא שמה לב כשאני נכנסת לחדר שלה בלילה גם לפני שהיא רואה אותי והיא מסתובבת כשקוראים לה.

מבחינה מוטורית:
    היא מתהפכת בטן - גב וגב - בטן ומתקדמת בזחילת גחון לאחור ובסיבובים. היא מחזיקה בקבוק לבד, אוכלת מצויין עם כפית ותופסת כל דבר ומכניסה אותו לפה, מעבירה בלי בעיה דברים מיד ליד.
    לגבי ישיבה - היא בדרך, היא מנסה לקום לישיבה משכיבה בדפני באמבטיה או לקום מהסל קל וגם כשהיא יושבת ונשענת עלי היא מנסה להתיישב בלי תמיכה. היא עדין לא מחזיקה את עצמה לגמרי לבד.

יש לנו תור לבדיקת שמיעה שגרתית בטיפת חלב עוד חודש. יש טעם לנסות להקדים?
    מה נחשב לגבול העליון של חוסר התפתחות הברות מגוונות שמעליו זה פתולוגי?
    האם יש משמעות לזה שעלמה ילדה שקטה יחסית ושהיא מברברת בעיקר כשהיא משחקת לבד עם הצעצועים או כשהיא שוכבת במיטה ו"קוראת לנו"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפקת צלילים

חן לדרר
    15/04/2010

ענב שלום
    לגבי בדיקת השמיעה בדיקה של טיפת חלב הינה סינון בלבד ואינה מספיקה לכן עדיף שתפנו ישירות לבדיקה במכון שמיעה (דרך רופא קופ"ח)
    קשה מאוד בגילאים האלו לתת לך הערכה מדויקת מבלי לראות את הילדה וברור שהדבר מדאיג אותכם ולכן מומלץ שתבצעי כבר עכשיו אבחון של קלינאית תקשורת שתוכל או לאשר שההתפתחת עדיין תקינה או לחילופין לעזור בקידומה ע"י הדרכה לכם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות שורקות
    איילת
    03/04/2010

מדוע למרות המודעות ואפשרויות הטיפול בדיקציה של אותיות שורקות עדיין יש אנשים שהוגים אותן לא נכון? האם אי אפשר לטפל תמיד בליקוי זה בהצלחה?

לקביעת תור
    סגירה
    אותיות שורקות

הוספת תגובה

• שורקות

ז'קלין סקרן מנסור
    06/04/2010

שלום איילת
    אותיות השורקות מצריכות מוטוריקה משוכללת של הלשון וחוד הלשון, בנוסף למנשך ומבנה לסתות אשר משפיעים על ההגיה. לרוב לאחר תרגול נכון "אנשים מטופלים " כן מגיעים להגיה נכונה .
    כאשר אין הצלחה מלאה יש לבדוק לעומק במה מדובר : האם יש קשיי הגיה ותכנון רב והכנות מרובות לפני ההגיה (מרכיב מוטורי ) או האם מדובר במודעות עצמית נמוכה לשיבוש ואז היישום נראה לא מוצלח למרות הגיה נכונה ברמה של משפט מתוכנן או כאשר מקדישים תשומת לב מלאה.

אם יש לך מקרה מיוחד ,את מוזמנת לתאר אותו ונתייחס אליו.

ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת אחרת
    מיכל
    27/03/2010

שלום,

אני בת 20 עוד מעט מסיימת צבא. ותחום הקלינאות תקשורת מאוד מושך אותי. אשמח אם תספרו לי קצת על התחום: איפה אפשר ללמוד אותו, האם כדאי וכו', לאילו אנשים זה מתאים, האם תנאי הקבלה הם מאוד קשים איפה ניתן ללמוד את המקצוע הזה וכל מה שעולה על דעתכן שחשוב לספר.

תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת אחרת

הוספת תגובה

• לימודי הפרעות בתקשורת

ענת תבור
    27/03/2010

מיכל שלום,
    לימוד הפרעות בתקשורת כולל בישראל שני תחומים עיקריים - דיבור ושמיעה (אודיולוגיה) והוא שייך לאחד ממקצועות הבריאות, מה שנקרא: פרארפואי. תואר ראשון של לימודים אלו מקנה לך מקצוע של קלינאית תקשורת.
    לאורך שנים המקצוע נלמד רק באוניברסיטת ת"א (כשבפועל הלימודים מתקיימים בתל-השומר). בשנים האחרונות נפתחו עוד אוניברסיטאות ומכללות המלמדות תואר זה (מכללת הדסה בירושלים, אוניברסיטת חיפה, מכללת אריאל ומכללת קרית אונו). כיתת לימוד אחת בכל שנה. תנאי הקבלה: בעבר היו לוקחים את הטובות ביותר מבחינת ציונים משוקללים + ראיון + שיקולים נוספים. אינני יודעת אם יש כיום ציון פסיכומטרי מינימלי לקבלה.
    אני מאד ממליצה על הלימודים הנ"ל, אשר מקנים מקצוע מרתק בתחום הטיפולי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר ללמוד בכל מיני מקומות בארץ

עדי
    28/03/2010

באופן אישי אני ממליצה על אריאל.
    יש תנאי קבלה גבוהים יחסית (ממוצע גבוה + פסיכומטרי טוב + ראיון קבלה) אבל זה יוצר כיתות קטנות ומאוד מאוד איכותיות.
    מעבר לרמת הלימודים שהיא מאוד גבוהה יש גם יחס אישי ומדהים של המרצים.

אני ממש נהנית מהלימודים, גם בגלל שהמקצוע עצמו מעניין וחשוב וגם כי ולומדים המון מסביב - כמו פסיכולוגיה ותרפיה באומנות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה ללמוד בקריה האקדמית אונו

יריב
    28/03/2010

אני התקבלתי ללימודי קלינאות תקשורת בשנה הקרובה בקריה האקדמית אונו.
    אני לא יודעת לספר הרבה יותר מזה כי עוד לא התחלתי ללמוד אבל הם נותנים הרבה מידע באתר שלהם וביום הפתוח אז אני ממליצה להתעניין.

בקשר לתנאי קבלה אז אם אני זוכרת זה בגרות 95 + פסיכומטרי בציון 650 + ראיון אישי ( לא היסטרי)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע לימודי
    קרין
    25/03/2010

שלום,
    שמי קרין, סטודנטית שנה שנייה להפרעות בתקשורת,
    אני מחפשת חומר על קשיי הבנה- כלומר ילדים שיכולת ההפקה שלהם טובה מיכולת ההפקה.
    אני אשמח אם תוכלו להציע כל חומר רלוונטי (אבחוני, טיפולי, כללי...) או מונחים מתאימים באנגלית, כי חיפושי עד כה ממש לא צלחו...

נהנית לקרוא בפורום שלכן ולומדת ממנו המון,
    תודה רבה!
    קרין

לקביעת תור
    סגירה
    סיוע לימודי

הוספת תגובה

• חומר לימודי

ענת תבור
    27/03/2010

קרין שלום,
    האם התכוונת שאת מחפשת חומר על ילדים שההבנה שלהם פחות טובה מיכולת ההבעה, או ההפך?
    לרוב - ילדים מבינים טוב יותר מאשר מביעים. אחת האוכלוסייות בהן מתקיימת לעיתים משוואה הפוכה זו אוכ' האוטיסטים, אשר נראה הבעה "ריקה מתוכן", דיבור תבניתי.
    חומר על התפתחות שפה באופן כללי תוכלי למצוא בספרים מצויינים בהוצאת מכון מופת - "ילד מה הוא אומר?" ו"שפה וקוץ בה". אם אכן את מתעניינת בתופעת ההבנה הירודה - חפשי כל חומר על הבנת שפה אצל ילדים על הרצף האוטיסטי ASD. יש ספר "הכושר לקשר". ועוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ס במקום צ
    טלי
    24/03/2010

ילדתי בת חמש וחצי מבטא את האות צ כאות ס מה שמקשה עליה לאיית מילים נכון בגילה
    האם אני צריכה קלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה
    ס במקום צ

הוספת תגובה

• צ

חן לדרר
    24/03/2010

טלי שלום
    איות אינו רלוונטי לגיל הזה. מבחינת הגייה אנחנו מצפים שסביב גיל 5 ילד יוכל להגיד את כל הצלילים בשפה ולכן אם זה לא קרה עד כה מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף
    טלי
    24/03/2010

ביתי בת השנה ועשרה חודשים מתקשה בדיבור אני רואה שהיא מנסה להגיד מילים מסוימות ולא מצליחה וזה מתסכל אותה ואותי
    לדוגמא היא אומרת אמא-אמה אבא היא אומרת רגיל לרוני אחותה היא קוראת יהל ויש הרבה תחיליות כמו בלון היא אומרת ב כדור -דו ליהי-ליהי טבור-בו עידו-גו וכו מילים כמו אף פה אוזניים וכו היא לא מצליחה והיא מבינה שהיא לא יכולה אז שמבקשים ממנה היא מתעלמת
    יש פעמים שאני יושבת איתה ומנסה ללמד אותה מילה אני רואה שהיא מסתכלת על השפתיים שלי אך לא מצליחה
    אני אשמח לקבל יעוץ (האם אני צריכה כבר בגיל זה לגשת לקלינאית תקשורת או לייעוץ אחר)
    תודה מראש
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• קשי בדיבור

חן לדרר
    24/03/2010

טלי שלום
    בגילה של ביתך זה תקין לדבר באופן לא מדוייק ורוב הילדים אינם חשים תסכול. חשוב מאוד לא לעורר את מודעותה לךעניין למשל ע"י ניסיון ללמדה לדבר נכון. בגיל הזה חשוב להנות מדבריו של הילד כפי שהם נאמרים ולהתעלם מאופן הגייתם. למען התפתחותו העתידית כן מומלץ לחזור בצורה נכונה אך רק כחלק מהשיחה ובאופן חיובי. לדוגמה אומרת 'דו' עונים כדור גדול'
    ברוב המקרים ההיגוי משתפר עם הגיל אם תרגישו שאין שיפור בחודשים הקרובים או שלמרות שהפסקתם להתיחס לכך היא עדיין מתוסכלת אזי שווה להגיע לאבחון קלינאית תקשורת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה3 וחצי החל לגמגם
    אתי ב
    23/03/2010

היי.. בני בן 3 וחצי.. החל לפני שלושה שבועות בערך לגמגם .. בתחילה זה לא היה נורא ובשבוע האחרון הוא ממש נתקע עם תחילת מילה יכול לומר זה זהזהזהזהזהזהזה ....וממש נהיה אדום בפנים עד שיוצאת לו המילה.. ולפעמים הוא נראה ממש מתוסכל.. מה שאני עושה זה .. אני נותנת לו את כל הזמן שבעולם.. מקשיבה לו.. ביקשתי מהילדים לא להתפרץ אחד לשני.. הילד מקבל המון המון אהבה.. מה יהיה עם זה .. בעלי משגע אותי עם זה הוא משתגע לשמוע אותו ככה .. ולי גם אבל אני ממש לא מראה לו את זה ממשיכה הלאה ומקווה שזה יעבור.. במהרה.. תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה3 וחצי החל לגמגם

הוספת תגובה

• גמגום

ענת תבור
    23/03/2010

אתי שלום,
    ראי תשובתנו המלאה ב"שאלות נפוצות".
    נשמע שאתם מגיבים מצויין. זה קורה להרבה ילדים, קחו אוויר ונסו לשדר נינוחות ולא לחץ סביב הדיבור. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהוש בהיגוי האות נ'
    אמיה
    22/03/2010

בתי בת 3 וחצי, דו לשונית עברית+אנגלית. בשתי השפות מעוותת את האות נ' כמעט תמיד אך בעיקר בתחילת המילה כך שהיא הופכת לל'. לדוגמא, לדלדה במקום נדנדה. באופן כללי דיבורה מובן אך היא מאנפפת קבוע, כנראה עקב בעית אדנואידים (שאין כוונה לתקן בניתוח).
    האם יש קשר? האם כדאי לשלוח לקלינאית?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שיהוש בהיגוי האות נ'

הוספת תגובה

• שבוש היגוי

חן לדרר
    22/03/2010

אמיה שלום
    יש סוגים שונים של אנפוף וברוב המקרים חשוב לעשות ברור רפואי במצב זה
    החלפה של נ' ל-ל' אינה החלפה אופינית בהתפתחות ולרוב לא קשורה לאפיות כך שמומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
    חשוב להגיע לאבחון עם תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית וחוות דעת של רופא א.א.ג לגבי האנפוף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת אותיות -ילד בן שלוש
    הילה
    20/03/2010

שלום,
    בני בן שנתיים ועשרה חודשים מדבר באופן שוטף ובונה משפטים שלמים,
    הבעיה היא שאותיות כמו ח' ות' מוחלפות באות ק', האות ד' מוחלפת באות ג'
    לדוגמא: את המילה "חתולה" הוא יבטא קקויה, מילה "עוד" יבטא עוג.
    חשוב לציין שהוא עדין משתמש במוצץ.

האם כדאי לפנות ליעוץ או שבגילו זה עדין לא מצריך בדיקה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת אותיות -ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

ענת תבור
    22/03/2010

הילה שלום,
    שיבוש ההיגוי של החלפת צלילים קדמיים : ד, ת באחוריים: ג, ק בהתאמה - נקרא backing וזהו שיבוש שאינו התפתחותי, כלומר - זה לא שיבוש שמאפיין גיל צעיר יותר, אלא שיבוש לא תקין ולכן יש לטפלו בכל גיל. לפני שאת פונה לטיפול מאד מומלץ לא לאפשר לבנך לדבר בזמן שהמוצץ בפה, כי אוטומטית - במצב זה חוד הלשון לא יכול לעלות למעלה להפקה נכונה של הצלילים הנ"ל ונשמע שיבוש של הפקה עם החלק האחורי של הלשון. אם השיבוש ממשיך גם לאחר הוצאת המוצץ מהפה בזמן דיבור - מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה