פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שקט
    הילה
    16/03/2010

שלום
    בני בן 4 חודשים, תינוק שקט וטוב מזג. הוא מגניב בחיוך והנפת ידיים ורגליים כשמדברים אליו הוא מחייך המון אך כמעט ללא קול. כשקוראים לו , או משמיעים רעש הוא לרוב מפנה את הראש אך לא בכל פעם. אם לספור את כמות המילמולים ביום, משהו בסביבות ה- 20-30 ביום.
    כשהמוצץ בפיו הוא משמיע הרבה קולות בעיקר לקראת זמן הארוחה.
    מה כמות ההברות שתינוקות בגיל זה אמורים לבטא, האם נראה לך המצב בעייתי? האם הית ממליצה על בדיקה אם כן איזו?
    האם מוצץ גם בשעות עירות עלול להפריע להתפתחות השפה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שקט

הוספת תגובה

• תינוק שקט

ענת תבור
    27/03/2010

הילה שלום,
    אני לא מכירה מחקרים שמדדו את כמות ההפקות הממוצעת של תינוק ביום ביחס לגילו. הקולות הראשוניים מופקים בד"כ במצב של נוחות או אי נוחות, אשר משפיעים על השרירים. חשוב לראות שקיים משחק קולי, שהולך ונהייה מגוון יותר עם הזמן. סביב גיל 4 חוד' נחכה לשמוע הברות ואח"כ רצפים של צלילים שחוזרים על עצמם. לקראת גיל חצי שנה נצפה למלמול עם מגוון הברות.
    לא ידוע לי על שום קשר בין התפתחות שפה למציצת מוצץ אצל תינוקות וילדים. בגיל בוגר יותר מציצת מוצץ אינטנסיבית יכולה להשפיע על שיבושי היגוי. המצאות המוצץ בפה, כמו גם הכנסת אצבעות לפה- מאפשרת לתינוק גילוי נוסף של צלילים ואולי אף מקלים על ההפקות הראשונות. בנוסף, מנח התינוק (על בטן או גב) משפיע על אופי ההפקות הקוליות.
    לפי תיאורך נשמע כי תינוקך מגיב יפה לסביבתו גם באמצעים אחרים, מעבר לכך שכן קיימות הפקות קוליות, כך שבטוח מסוגל להפיק כאלה.
    חשוב להמשיך ולעקוב ולהתרשם אם כמות ההפקות של תינוקך עולה עם הזמן ביחס לעצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר על הקניית זמן עתיד- הפנו אותי?
    תמי
    14/03/2010

אודה לכם אם תשלחו לי קישורים למאמרים בנושא הקניית זמן עתיד.

הוספת תגובה

• זמן עתיד

חן לדרר
    14/03/2010

אינני מכירה מאמרים בנושא. תוכלי לבדוק בשנתון ד"ש - שנתון קלינאיות התקשורת בישראל ואולי תמצאי בו מאמרים בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שליפה ? הגיית צ'
    רונית
    11/03/2010

ביתי בת 5. מדברת מאוד ברור ושוטף, בעלת אוצר מילים גדול.

אתמול אמרה לי גננת מחליפה (פעם בשבוע בגן) כי לדעתה יש לביתי בעיית שליפה וכי יש לטפל בכך שהיא אינה הוגה צ' באופן מיידי.
    לעניין השליפה ביקשתי דוגמאות:
    1. הגננת שאלה מה עשתה ביום שבת
    2. ביתי הצביעה במפגש
    בשני המקרים תשובתה של ביתי התחילה ב"אני, אני, אני" ממושכים ולאחריהם דיברה באופן שוטף וברור. כלומר לדברי הגננת נתקעה בהתחלה.
    חשוב לי לציין שבבית מעולם לא נתקעת , פטפטנית לא קטנה ובעלת אוצר מילים עשיר.
    האם אכן יש לפנות באופן מיידי לקלינאית תקשורת ? האם אכן עלולה להיות בעיית שליפה ?
    ולגבי הגיית ה-צ'- זו האות היחידה שאינה הוגה ודיבורה מאוד ברור. להמתין או למהר לטפל ?
    תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שליפה ? הגיית צ'

הוספת תגובה

• בעית שליפה

חן לדרר
    11/03/2010

רונית שלום
    לגבי בעיית שליפה אני מציעה לך להתייעץ עם הגננת הקבועה, שני ארועים כאלו בוודאי אינם מהווים הוכחה לבעיה, במידה וחשים בבעיה מדי פעם אז שווה בדיקה
    לגבי צ' תלוי מה ביתך אומרת במקום אנא כיתבי לי ואוכל לתת המלצה לגבי מועד אבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון

רונית
    11/03/2010

תודה עבור תשובתך המהירה.
    הגננת הקבועה אומרת שלעיתים ישנה התקעות, לא על בסיס קבוע והיא אינה רואה בעיה המצדיקה התערבות.
    במקום צ' היא אומרת ס'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ

חן לדרר
    11/03/2010

החלפה של צ/ס הינה תקינה עד גיל 5. אפשר לחכות חודש-חודשיים אחרי חמש אך אח"כ אם זה לא מסתדר מומלץ להגיע לאבחון וטיפול.
    לגבי השליפה אני מניחה שגננת שרואה אותה 5 ימים בשבוע נותנת תשובה יותר משמעותית מאשר גננת שרואה אותה פעם בשבוע, יחד עם זאת אם תגיעו לאבחון לגבי ה-צ' בקשו שישימו לב גם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים התחילה לגמגם.
    עינב
    08/03/2010

בוקר טוב ,
    יש לנו ילדה בת שנתיים שמדברת כבר מגיל שנה וחצי ,בעלת אוצר מילים עשיר מאוד,מדברת במשפטים באופן שוטף כבר המון זמן,יודעת להביע כל דבר שהיא רוצה ,מאוד רהוטה.
    לאחרונה שמנו לב שברגע שהיא רוצה לומר משהו,היא מושכת מאוד את המילה הראשונה ,לדוגמא:אאאאאאאאאאיפה אבא הלך? או ייייייייייייייש לבובה שיער בצבע צהוב.
    שאר המשפט נאמר בצורה תקינה ,אך כל תחילת משפט ממש "נתקע" לה .
    מה עושים ,האם העניין פיזיולוגי? איך מתחילים לטפל בבעיה? האם זו בעיה ? האם זה יעלם?
    חשוב לציין כי נולדה לה אחות לפני שלושה חודשים ובנוסף היא הייתה מאושפזת בבית החולים ולאחר מכן הרגשתי כי הגמגום התחזק,אני פשוט מרגישה כאילו היא פיתחה מעין פחד ,או טראומה מסויימת,היא ילדה מאוד מאוד רגישה,האם העניין יכול להיות פסיכולוגי?
    אשמח לתשובות,לאן עליי לפנות אני מאוד מודאגת.
    תודה,
    עינב.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים התחילה לגמגם.

הוספת תגובה

• חוסר שטף / גמגום

ענת תבור
    08/03/2010

הי עינב,
    לפירוט על חוסר שטף התפתחותי - אנא ראי תשובה מפורטת ב"שאלות נפוצות בפורום".
    בנוסף, יתכן קשר בין מצבי לחץ רגשיים לבין הופעת תופעת הגמגום (כל ילד מגיב באופן אחר - אחד חוזר להרטיב, אחד מגיב בהתפרצויות זעם, ואחד בדיבור...וכד') וכל זה יכול לחלוף עם הזמן או כאשר מצב הלחץ חולף או שהילד מתרגל לשינוי.
    בשלב זה חשוב להקפיד להמשיך להתנהג איתה כרגיל - על-פי המפורט בתשובה אליה הפניתי.
    במידה והגמגום יימשך מעבר ל-3 חוד' או יחמיר - כדאי לפנות לאבחון קלינאי תקשורת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום צריך לחלוף

עומר
    15/03/2010

שמי עומר ואני הייתי מגמגם מגיל קטן ולצערי הטיפולים שעברתי לא תרמו למצב הדיבור .תנסי לטפל בדיבור בדרך הקונוונציונלית אבל כדאי לעקוב אם בכלל מסוגלים לתרום לשינוי המצב
    לשמחתי הצלחתי לצאת מהגימגום בכוחות עצמי וכיום אני מוציא מהפה כל מילה שרק אני חפץ בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עומר....איך אפשר לשלוח לך מייל

עינב
    12/12/2010

שלום עומר...
    ראיתי שכתבת כבר מספר פעמים שיצאת מהגמגום איך אפשר לשוחח איתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבוש בהגהת האות ש
    הדר
    07/03/2010

רב,
    ביתי בת 5 והוגה את האות ש כמו ס. נאמר לי שזה יעבור עם הזמן אך אי תוהה האם לא ניתן לעזור לה על ידי תרגול וכדומה. אני רוצה לנסות להבטיח לה את השקט הנפשי בהתנכרות הילדים בכתה א.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש בהגהת האות ש

הוספת תגובה

• הגיית ש'

חן לדרר
    07/03/2010

החלפה בין האותיות השורקות השונות (כגון ש' ו-ס') תקינה עד גיל 5. מאחר וביתך כבר הגיעה לגיל זה וטרם רכשה הגייה נכונה מומלץ לפנת לאבחון קלינאית תקשורת.
    הטיפול בשיבושי היגוי הינו חשוב יחד עם זאת לא נתקלתי בהתנכרות ילדים בניהגיל על רקע כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת דיבור מהיר הוד השרון
    סימונה
    05/03/2010

מעונינת בהמלצות לקלינאית תקשורת לטיפול בדיבור מהיר בגיל ההתבגרות בהוד השרון.
    תודה

הוספת תגובה

• לצערנו

ז'קלין סקרן מנסור
    06/03/2010

לצערנו זה לא המקום לקבל שמות מטפלים.
    שיהיה בהצלחה.

ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמפסיק לדבר
    בועז
    04/03/2010

שלום,
    בני בן השנתיים וחמישה חודשים מדבר כשנה ולאחרונה דיבורו היה שוטף, מובן והגיוני. בתחילת השבוע התחיל לו גמגום קל ואתמול הוא כבר לא הסכים או לא יכל להגיד כל מיני דברים פשוטים שהיה אומר ביום יום.
    הגמגום החל ביום שני לאחר שהוא לא היה בגן 3 ימים מה שלדעתי מבטל את האפשרות שהוא מחקה חבר מהגן.
    מה יכול לגרום לגמגום פתאמי כזה ויותר מטריד להפסקה בדיבור?
    אשמח לתשובתך המהירה כי אנחנו קצת לחוצים.
    בתודה מראש.
    בועז.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמפסיק לדבר

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    04/03/2010

בועז שלום
    חוסר שטף הינה תופעה התפתחותית תקינה בגילו של בנך ברוב המקרים. לרוב התופעה מופיעה ונעלמת תוך מספר ימים עד חודש מבלי שהילד אפילו ירגיש בכך. ההופעה יכולה להיות פתאומית.
    הרבה פעמים הבעיה מחמירה כאשר הסביבה מעלה את המודעות של הילד לכך ולכן מאוד מומלץ לא להתייחס ולאפשר לילד לדבר מבלי להתיחס לצורת דיבורו עד שזה עובר
    הנחיות מפורטות תוכל לראות במדור שאלות נפוצות.
    מאחר והוא כבר נמנע מדיבור חשוב מאוד להוריד כל לחץ של דרישות דיבור. להנות , לנהל את היומיום כרגיל מבחינה התנהגותית, סדר יום וכו' אך להמנע משאלות הדורשות תשובה מילולית.
    במידה והתופעה נמשכת מעל חודשיים או שההמנעות מדיבור נמשכת מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
    לגבי סיבת ההופעה : גמגום אינו מופיע כחיקוי של מישהו אחר, ברוב המקרים של חוסר שטף התפתחותי הסיבה הינה פנימית (חלק מההתפתחות) , במקרים מסוימים יכול להיו ארוע שגרם למתח ועורר את התופעה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מהאף
    אושרת
    01/03/2010

אני בת 18 ואני מדברת מהאף יש משו או איזה תרגילים שאני יכולה לעשות בלי ללכת לקלינאי תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מהאף

הוספת תגובה

• דיבור מהאף

חן לדרר
    02/03/2010

אושרת שלום
    'דיבור מהאף' יכול לנבוע מסיבות שונות (וגם נשמע שונה בהתאם לכך) בין מצבים של אפיות יתרה (בריחת אוויר מהאף) למצבים של מעט מדי אפיות (כמו דיבור מצונן)
    צריך תחילה להגיע לאבחון ק"ת כדי להעריך באיזה מהמצבים מדובר. במקביל יש לבצע בדיקת שמיעה והערכה של רופא א.א.ג (כדי לשלול בעיות פיזיות הגורמות לאפיות)
    רק לאחר מכן קלינאית תקשורת תוכל להמליץ לך על תרגילים מתאימים ואז תוכלו לשקול ביחד האם זה מחייב טיפול או מספיק לתרגל בבית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 11 חודשים
    רחל
    25/02/2010

שלום
    בני בן 11 חודשים עם התפתחות תקינה עד עכשיו,מתהפך לשני צדדים מהבטן ומהגב מגיל 5 חודשים,דילג על זחילת גחון וזוחל על שש מ7חודשים,מתישב בעצמו מ8חודשים ונעמד בעזרת חפץ מגיל 8.5 חודשים.הולך סביב חפצים מגיל 10.5 חודשים.יושב כל סוגי הישיבה חוץ מw,השאלה שלי לגבי מוטוריקה עדינה ושפה. הוא לוקח מאוד יפה עם אצבע ואגודל דברים קטנים(פינצטה) מוחה לעצמו כפיים. כשאנו אומרים לו למחות כפיים הוא לא עושה בכלל,לא מצביע ולא עושה ביי ביי.אנחנו מנסים כל הזמן להראות את זה ולעניין אותו בלהשחיל טבעות או גופים לחורים וזה לא מעניין אותו בכלל, למרות כל ההתלהבות שאנחנו מראים.בבית אנחנו דוברים שני שפות,בעלי רק עברית איתו ואני משתדלת לדבר איתו מאז שהוא נולד רק ברוסית.הוא לא במעון ונמצא כמה ימים שלמים איתי ושאר עם סבתא דוברת עברית.הוא לא אומר שום דבר שדומה למילה כלשהי חוץ מסתם קולות.אמרו לי שהוא ידבר מאוחר יותר בגלל שאין שפה אחידה.השאלה מה אפשר עוד לעשות על מנת לשפר את המוטוריקה העדינה שלו(השחלת טבעות,ביי ביי, הצבעה) ומתי כן אני צריכה להתחיל לדאוג לגבי שפה ואלמנטים הנ"ל שהו לא מבצע.

נ.ב הוא יכול לשחק לבד ולשבת על משחק אחד די הרבה זמן.סקרן ושקט יחסית.
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד כדי לעניין אותו בזה.

תודה רחל

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• שפה ותקשורת

ענת תבור
    03/03/2010

רחל שלום,
    רציתי לשאול אותך מספר שאלות:
    - האם בנך מפיק קולות דמויי דיבור (ממלמל, משמיע קולות כשרוצה משהו, כשמח לראות מישהו וכד').
    - האם בנך מגיב אליך כשאת פונה אליו, מסתכל עליך, שמח להיות בחברתך. האם מושיט ידיים לכיוונך.
    - מה הוא עושה כשרוצה משהו - אוכל, צעצוע וכד'. האם משיג לבד או שנעזר בכם - בהפניית מבט, השמעת קול, הושטת יד לכיוון החפץ תוך שהוא מסתכל אליכם?
    - האם את מתרשמת שמגיב לצלילים, לשירים מוכרים?
    - האם נראה לך כי מבין דברים שנאמרים לו?
    בגיל שלו, עדיין טווח נורמה מבחינת התפתחות השפה המילולית (מילים) והבלתי מילולית (תנועות וג'סטות) הוא רחב, חשוב לראות שיש יכולות קודמות לכן שהם מתאימות לגיל, כמו הדברים שפירטתי קודם.
    חשוב להמשיך לעודד אותו ולחשוף אותו לתנועות, קולות ומילים - דרך המשחקים שאוהב, דרך ספרים והצבעה על תמונות או על דברים שאתם רואים יחד במהלך טיול. חשוב להמשיך ולהשאר קבועים בשפה בה בחרתם לדבר איתו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רחל
    09/03/2010

הוא מגיב יפה ובשמחה אלי ולבעלי אחרי שהוא לא רואה אותנו פרק זמן,זה מתבטא בזחילה/הושטת ידיים אלינו עם קולות שמחה.הוא ממלמל הרבה מאוד כל מיני צלילים כמו טהטהטה מהמהמה לפעמים אומר אבא אבל לא נראה לי שהוא מבין מה אומר וזה עוד צליל נוסף עבורו.יש עוד צלילים נוספים.לא עושה קול של או בהתלהבות אבל מראה התנהגות שונה ושמחה עם קולות כשמתלהב ממשהו. הוא יודע לקחת לבד משחק שרוצה גם אם הוא נופל מתחת לספה או כל דבר אחר. כשהוא אוכל הו מפיק קול של אםםםם בזמן האוכל.כשמשחק עם עצמו הוא כן עושה קולות אבל לא ראיתי התלהבות מסוימת לשירי ילדים חוץ מלמוזיקה קלאסית ברקע. כשיש מוזיקה קלאסית הוא עושה הרבה קולות ונראה ששר ביחד איתה.כשמתעצבן הוא עושה ממש קול עצבני ומראה חוסר שביעות רצון (למשל אם נגמר האוכל באמצע שהוא אוכל,לא מרשים לא לשחק עם משהו מסוים או לא מצליח להגיע למשהו שגבוה או לא מצליח לפתוח).
    חוץ מזה בימים אחרונים הוא התחיל ללכת עם יד אחד כמה צעדים אך השחלת טבעות,הצבעה וביי ביי נראה שממש לא מעניין אותו למרות כל מה שאנחנו מנסים לעשות.כמו שאמרתי הוא יודע לקחת יפה חפצים קטנים עם שתי אצבעות(צ'ריוס,ספגטי,חוטים דקים).הוא מצליח להפריד חלקים של לגו גדול לאחד אחד ולדפדף בספרים שלו. הוא לא מראה לי התמונות של חיות כשאני שואלת אותו למרות שאני מראה לו כל יום במשך חודשים כבר אבל למראה כלב או סוס אמתי הוא ממש שמח ומחייך גם כשאני מזכירה את שם של הכלב שהולכים לבקר.
    אני לא יודעת אם הוא מבין מה שאני אומרת לו, נראה לי שכן.פעם הוא היה מגיב ומתייחס ללא עכשיו הוא פשוט לא שם עלי.
    יש לו שמיעה מצוינת,כי כל רעש קטן בחדר מעיר אותו משינה.
    חמותי טוענת שהוא מסובב ראש לכיוון המוזיקה כל פעם שמתחלף כלי הניגון אבל נראה לי שהיא סתם מגזימה.

תודה רבה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל

ענת תבור
    09/03/2010

נשמע שלבנך הפקת צלילים מגוונת וגם מותאמת לסיטואציה ורגש ולכוונה שלו. כל הדברים אותם פירטת עדיין תקינים לגיל ולא כל הילדים משתמשים בג'סטות לפני גיל שנה. חשוב כרגע לשים לב לנושא ההבנה: לא רק תמונות, אלא באמת דברים שהכי משמעותים לו כרגע, כמו חפצים שאוהב, בני המשפחה (לשאול איפה אבא/אמא/סבתא? ולראות אם מביט לכיוון), "איפה אור?", איפה הכלב? וכד'. חשוב לשים לב שמצליח להסביר את כוונותיו גם ללא מילים או תנועות - ע"י הפקת קול, הבעות פנים, מבט אליכם, תנועות גופו.
    תמשיכי לחשוף אותו לשירים ולספרים, תצביעי את בעצמך על מה שאת מספרת או על דברים שאתם רואים יחד מרחוק, תחשפי לתנועות ידיים שונות בזמן שירים (ידיים למעלה, על הראש, מחיאת כפיים וכד'). גם אם לא מחקה אותך - שימי לב שהוא קשוב אליך ומפנה אליך את תשומת ליבו.

הכי חשוב - להנות יחד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול דיבור/הגיה לילד עם בעית שמיעה
    אילת
    23/02/2010

בני בן 3.5. בעיות אאג מגיל 0(נשימה כבדה, נוזלים באזניים,נזלת תקופתית, דיבור המאף, נשימה מהפה, בקיצר כל "החבילה"). נמצא מאז גיל 2 במעקב שמיעה כל 4-5חודשים. יש נוזלים באופן קבוע אך ללא דלקות. שמיעה סביב 35 בשתי האוזניים, מה שמוזר קצת כי ביום-יום הוא מגיב גם לדיבור מאוד חלש. מתקשה יותר כשיש הרבה רעש רקע.
    בגיל 2.5 רופא אאג רצה שיעבור ניתוח כפתורים עם פוליפים. כיוון שמצבו לא חד-משמעי ואינו סובל מדלקות אזניים החלטנו להמשיך מעקב שמיעה ולא לנתח. עברנו לרופא אאג שלא לוחץ לנתח ומאמין שבמקרה גבולי כזה אפשר להמשיך מעקב כדי לוודא שאין החמרה, בתקווה שהזמן והגדילה יפתרו את הבעיה.
    הילד התחיל לדבר רק אחרי גיל שנתיים אך כיום מדבר די יפה,הבעיה היא עם ההגייה.

עקב בעיית ההגיה ובעיה נוספת קיבלתי הפניה לאבחונים במכון להתפתחות הילד(קופ"ח מכבי, ת"א). יחד עם זאת רופאת הילדים הביעה חששה ש"תנאי קבלה" לטפול דיבור במכון להתפתחות יהיה שמיעה מצוינת, כלומר יתקבל רק אם יבוצע הניתוח. האם זהו המצב?
    מה אפשר לעשות כדי בכ"ז להתחיל טפול דיבור מבלי שינותח?

תודה מראש לעזרתכן, אילת

הוספת תגובה

• בעית הגייה

חן לדרר
    23/02/2010

אילת שלום
    העובדה שבנך שומע עם ירידה של 35DB אינה מפתיעה שכן דיבור רגיל הינו בעוצמה של 50-60DB. השפעה של ירידת שמיעה כזו הינה באיכות שמיעת המסר כך כפי ששמתם לב הוא מפספס דברים כשיש רעש ולעיתים רבות יתכן שגם מפספס חלק מהמילה.
    התפתחות הילד בד"כ דורשות בדיקת שמיעה כתנאי לביצוע איבחונים אך זה לא אומר שידרשו שמיעה תקינה דוקא. עליכם לעשות תחילה אבחון קלינאית תקשורת אך יתכן מאוד שקלינאית לא תראה טעם בטיפול כאשר השמיעה לא טובה מאחר וגם אם השמיעה אינה הגורם (וזה כלל לא בטוח) עדיין ללא שמיעה מדויקת יכולת הטיפול מוגבלת.
    זה כמו לעבוד עם ילד שלא רואה טוב על שיפור עיצוב האותיות שלו - גם אם הינו לקוי למידה אזי שהפגיעה בראיה רק מחמירה את המצב ולא מאפשרת לתת טיפול יעיל

בכל מקרה בצעו אבחון ואם קלינאית התקשורת לא תראה טעם לטפל במצב זה תצטרכו להחליט מה עדיף לכם . זו בהחלט החלטה שלכם אם לנתח או לא אבל יתכן שאז גם תצטרכו להשאיר את מצב ההיגוי כמו שהוא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לתשובתך ולילה טוב

אילת
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהגיית אותיות מסוימות
    שני
    18/02/2010

היי, לעיתים כאשר אני מדברת יש לי ש שורקת ו ח חורקת וזה מפריע לי מאוד ושאלתי היא, האם קלינאית תקשורת יכולה לעזור לי במקרה כזה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

ענת תבור
    18/02/2010

שני שלום,
    כל הגייה שמפריעה לך בדיבור והיית רוצה לשנות - ניתן לפנות לקלינאית תקשורת שתאבחן את דיבורך ותראה אם יש מקום להתערבות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מגמגם כשנה לסירוגין
    אולגה
    18/02/2010

שלום. בני יהיה בן 4 השבוע והוא מגמגם כשנה. הוא חוזר על מילים או אוטיות מספר רב של פעמים. היו תקופות של חודשים או שבועות שהגמגום נעלם. כיום הוא מגמגם ואפילו מדי פעם עוצם את העיניים כשמנסה להוציא מילה שנתקעה. בטיפת חלב ובכתבות שונות באינטרנט המליצו לא להתייחחס ולא לעשות כלום. האם טעיתי ? האם הייתי צריכה כבר מזמן להתחיל לטפל בנושא? האם עדיין צריך להמתין שזה יעבור לבד? הצילו!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מגמגם כשנה לסירוגין

הוספת תגובה

• גמגום

ענת תבור
    18/02/2010

אולגה שלום,
    ההנחייה המקובלת בגיל זה של "לא להתייחס לגמגום כשהוא מופיע" הינה נכונה וזאת במטרה לא להעלות את הגמגום למודעות של הילד, דבר הגורם להופעה של התנהגויות מפצות או חיזוק הגמגום.
    מכיוון שאצל בנך רואים כבר תנועות לוואי, כמו עצימת העיניים, זו דוגמה לכך שמנסה לגייס שיטות אחרות בכדי להוציא את המילים, דבר המעיד על מודעות שלו לקושי. בנוסף, תקופת הגמגום ממושכת יחסית, ולכן - מומלץ לפנות לטיפול קלינאי תקשורת ולעזור לו למצוא אסטרטגיות יעילות יותר לדיבור שוטף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגמגום

עומר
    17/03/2010

אולגה שלום
    בנך בגיל שכבר התפתחות הדיבור שלו כמו שאת מתארת היא חריגה
    כפי שאמרה מנחת הפורום חשוב בשלב זה להתייעץ עם קלינאי תקשורת לאבחון הבעיה
    חשוב לי להדגיש שעלייך לשים לב שלא מנסים לגרום לו לדבר יותר יפה עם הגמגום כי ככה הוא לא ידבר שוטף אף פעם! . אני הייתי מגמגם וכעת כבר לא עד כדי כך שאי אפשר להבחין בזה שהייתי מגמגם אם אני לא מספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבעה וחצי חודשים
    תום
    18/02/2010

שלום רב,

ביתנו בת 7.5 חודשים. בוודאות שומעת מצוין.
    מפיקה צלילים שונים- בעיקר אה ודה-דה.
    נראה שמנסה עוד הברות מידי פעם- כגון ר', ב', מ'.
    כשמצחיקים אותה, הצחוק שלה רגיל ומתגלגל, נשמע נורמלי לחלוטין.
    לאחרונה הבחנו שבמצבים מסוימים, בעיקר בהתרגשות- היא מפיקה צליל שנשמע כמו "נה" אבל לא לשון על חך, אלא גרוני/מהבטן (אבחנה לא מקצועית שלנו).
    כשהיא עושה זאת, זה מלווה בתנועות ידיים (סיבובים של פרק כף היד, כאשר הידיים פרושות לצדדים).
    פרט לכך, מדובר בילדה חיונית, פעילה ושמחה, עם קצב התפתחות מוטורית גבוה (זוחלת ברברס על שש, מתיישבת לבד).

האם יש מקום לחשש, או שמדובר בניסוי בהפקת צלילים שונים?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• תינוקת

חן לדרר
    22/02/2010

תום שלום
    בהחלט בגילה של ביתכם ילדים מפיקים הרבה צלילים כחלק מהתנסות בהפעלת גופם ומערכת הקול.
    אני לא מצליחה להבין לחלוטים באיזה צליל מדובר , במידה וזה נמשך ומדאיג אותכם פנו לקלינאית תקשורת ליעוץ בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה- חשוב מאוד
    חסוי
    17/02/2010

צריך עזרה במציאת קלנאיי תקשורת טובים בהוד השרון או כפר סבא , שמטפלים בגליאי 15 ,תודה רבה לכל העוזרים.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה- חשוב מאוד

הוספת תגובה

• לצערנו זה לא המקום

ענת תבור
    17/02/2010

לצערנו זה לא המקום לקבל שמות מטפלים.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת אותיות
    אפרת
    17/02/2010

שלום,
    בתי בת 3 , מדברת שוטף ובעלת אוצר מילים גבוה לגילה,
    אני מודאגת כי היא בולעת את האות "ל" ומחליפה לפעמים אותיות כמו "ראינו" במקום "היינו" ,
    האם לרוץ לאבחון ? האם זה יכול להשתנות לבד עם הזמן ? נא עזרתכן ...
    תודה
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    בליעת אותיות

הוספת תגובה

• ל

חן לדרר
    17/02/2010

אפרת שלום
    השמטה של ל' (כלומר שלא אומרים אותה בכלל או מחליפים אותה ב-י או ב- א) נחשבת לתקינה עד גיל 3:06 ולכן אם בכך מדובר בהחלט שווה לחכות עוד חצי שנה.
    לגבי ההחלפות שמופיעות לפעמים זה עניין של כמות. אם מדובר ב10-20 מילים משובשות זה בהחלט אופיני לגיל, אם מדובר במילים רבות אז צריך לבדוק זאת יותר לעומק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה