מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנתיים ו-2 חודשים לא מדבר כליניב17/02/2010
שלום,
אנחנו מאוד מודאגים מהמצב של הבן,
הוא בן שנתיים וחודשיים ולא מדבר כלל.
יודע להגות דברים בודדים בצורה חלקית, למשל לעיגול הוא קורא "גול", אור הוא אומר "אווו", בלי להדגיש את האות 'ר' בסוף.
בנוסף, התפתחות המוטורית גסה שלו הייתה איטית, החל ללכת רק בגיל שנה ו-9 חודשים. היום הולך, אך עדיין לא יציב לחלוטין, לרוב מחזיק ידיים למעלה. עולה מדרגות רק בעזרה של מבוגר או כשהוא מחזיק את המעקה.
מלבד זאת, לגבי מוטוריקה עדינה - בונה מגדלים \ לגו, משחק יפה, חברותי, מאוד אוהב להיות בחברת ילדים אחרים.
הוא יודע היטב מה הוא רוצה, ולמרות שאינו מדבר, הוא יודע להצביע על מה הוא רוצה, לקחת אותנו ביד ולגרור אותנו עד לנקודה שהוא רוצה ושם להסביר לנו ע"י הצבעה או משיכה של היד שלנו.. כדי להסביר לנו מה הוא רוצה. עושה רושם שהוא נורא מתוסכל ומתעצבן כשלא מבינים אותו. בד"כ מבין מה שאומרים לו, צוחק ומתקשר יפה. נוהג לחבק ספונטנית וגם בבקשה של מישהו אחד,
בגיל חצי שנה עבר בדיקת שמיעה, אוזן אחת יצאה תקינה, האוזן השניה הייתה עם נוזלים.. לפי מה שהוסבר לנו אז יש לו נוזלים באוזן אחת.. מה שלא אמור לפגוע בהתפתחות שלו עקב שמיעה לקויה, בימים אלו אנחנו עושים בדיקת שמיעה נוספת. בכל אופן, התחושה שלנו שהילד שומע, ומגיב. עושה בד"כ מה שמבקשים ממנו, מתייחס כשקוראים לו, יודע לבצע פעולות לפי בקשה כמו להצביע על אנשים או להצביע על איברים בגוף.
לפעמים במהלך משחק הוא נוהג לחזור על קולות שהוא שומע, למשל אם אומרים לו "אחד", אז הוא חוזר ואומר משהו דומה.. כמו "חד".. אבל זה באופן ספונטני לא קורה הרבה, ולא חוזר על עצמו בד"כ, מלבד כמה מילים בודדות כמו "או" (אור) ו"גול"(עיגול) או "כו" (כל הכבוד, כשהוא מוחא לעצמו כפיים).
בנוסף, הוא לא נוגס באוכל קשה... אם הוא מחזיק עוגיה הוא רק מלקק אותה. כשהוא אוכל עוף, מפרקים לו אותו לחלקים קטנים, לחם הוא חותך לחתיכות קטנות.. יש תחושה שהוא לא לועס ולא נוגס באוכל קשה.
פנינו מספר פעמים, דרך הקופה, ובאופן פרטי לכל מני מכונים ולקלינאי תקשורת, וכל הזמן אומרים לנו שאין מה לעשות עד גיל 3. האם יש לאן לפנות כדי כן לקבל אבחון (איזור הקריות\חיפה) גם בגיל הזה, האם לחכות עד גיל 3 לא יהיה מאוחר מדי?
אנחנו מאוד מודאגים מהמצב, מה ניתן לעשות? האם המצב נדיר? האם יש השלכות לגבי העתיד?
תודה רבה על העזרה,
יניב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדבר
חן לדרר17/02/2010יניב שלום
אתה מתאר מצב של איחור בכל תחומי התפתחות ולכן חשוב לבדוק ובמידת הצורך לטפל. לא ברור לי באילו מכונים קיבלת תשובות אלו כי מטפלים בבעיות שפה ומוטוריקה בכל גיל (במידה ואינן תקינות לגיל כמובן)
המקום המתאים לילד בגיל בנך שמראה קשיים במספר תחומים הינו המכון להתפתחות הילד. תצטרך הפניה מרופא משפחה / ילדים
מתאורך ניכר כי בנך כן מדבר וחשוב מאוד לחזק את המילים שכן אומר. בגיל הצעיר ובתחילת הדיבור הרבה פעמים המילים אינן נהגות בשלמותן וזה בסדר. מבחינתנו כל צליל הנמאר באופן קבוע לדבר קבוע זו מילה (אפילו אם ילד יקרא לבננה -> מה אם זה קבוע זו נחשבת מילה). כדי לעודד זאת צריך להשתדל ולהבין כמה שיותר מילים שבנך אומר (וזה לעיתים דורש ממש לחפשן)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות!
יניב17/02/2010היינו בעבר במרכז להתפתחות הילד,
מכיוון שלא עזרו לו שם, הלכנו למכונים אחרים באופן פרטי - שם ראינו התקדמות בתחום הזחילה, ולבסוף הליכה.
ניסיתי היום ליצור קשר עם כמה מכונים באיזור, שצריכים להחזיר לי תשובה בימים הקרובים.
אני מקווה לחזור למעקב,
אני חייב להודות שקצת הרגעת אותי, באם את לא מעריכה שמדובר בבעייה בדיבור באופן פרטני, אלא כחלק מהבעיה ההתפתחותית הכוללת, עד היום אף אחד לא התייחס לפניות שלנו, אלא אמר לנו לחזור אחרי גיל 3 - מכונים, וקלניאי תקשורת.
תודה רבה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות הילד
ז'קלין סקרן מנסור17/02/2010שלום יניב
עד גיל 3 שנים (וזה אומר שיש הרבה ילדים מטופלים בפיזיותרפיה וע"י קלינאי תקשורת עוד לפני גיל 3 ) , ילדים מטופלים בתוך המסגרת של התפתחות הילד .
לכן מכונים "פרטיים " יגידו לכם לחזור אחרי גיל 3 .
מתיאורך אתה אומר שפנית שוב למכונים ואתה מקווה שיקבלו אותכם למעקב - אני מקווה שפנית בכל זאת למכון של התפתחות הילד דרך הקופה שלכם כי זו הכתובת הנכונה ואם לא תרגישו שיפור - תתיעצו איתם..
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי אומר מילה אחתדלית11/02/2010
היי בני בן שנה וחצי ואמור רק 'הב הב'ת מלבד הבעיה בדיבור הוא ילד מקסים חברותי חכם ומבין משימות היטב ,לך תביא ,תרים וכו
אוהב מאוד להתסכל במדרש תמונות ולהצביע.
עוד מוזר הדבר כי הוא ילד שלישי ומדברים אליו המון.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה אחת
ז'קלין סקרן מנסור11/02/2010שלום דלית
1-מאוד חשוב לבדוק שמיעה .
2- האם יש עוד קולות קבועים כמו /בא/ לאבא /מא/ לאמא /הופ/ לבלון /גול/ לכדור...וכל מיני קולות קבועים ( לא חייב להיות מילה מדויקת וזהה למילה האמיתית ) ?
3- האם אין קשיי אכילה וריור?
4- האם מנסה לחקות קולות אחריכם
5- איך התקשורת שלו, האם מצליח לבקש , לסרב.... ואיך עושה זאת?
6- איך ההתפתחות בשאר התחומים?
יש הרבה שאלות שמצריכות תשובות , נא תתיחסי אליהן ונמשית לדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לדו לשוניות ואובססיביותסערה10/02/2010
שאלתי פה גם בעבר כי חשבתי שהעיכוב בדיבור אצל הבן מתבטא בעיקר רק באנגלית. אבל מצאנו מישהי שבעברה היתה קלינאית תקשורת בארץ. והיא בעצם מצאה שיש לו ליקוי בדיבור גם בעברית.והוא לא מדבר לפי גילו. (4)
אם כי הוא מבין די הרבה. יש לו בעיה כשזה מגיע לדיבור. יש לו בעיה בסיפור מאורע שקרה לו. הוא עונה במילים קצרות. על כל שאלה וזהו.
בערך בגיל שנתיים ראיתי שהוא מעונין ולימדתי אותו את כל הא'ב' וגם את כל האי בי סי. את כל הצבעים ואת כל המספרים עד מאה.
הבעיה היא שמאז הוא מגלה יותר ויותר התענינות רק בנושאים הללו .הייתי אומרת שזה אפילו בצורה אובססיבית. הוא משיך כל דבר לפי מס' צבע או אות.
יש לו הרבה משחקים בבית. אבל הוא מעדיף לשחק רק במשחקים שקשורים באלף בית ,אי בי סי או מספרים. לפני חצי שנה מישהו הביא לו מתנה .. מגנטים בצורת אי בי סי שנצמדים למקרר וגם יש אפשרות לשמע את צליל האות ברגע שמזיזים את המגנט. זה המשחק האהוב עליו. הוא פשוט יכול לעמוד שעות ליד המקרר. לסדר את האותיות בכל מיני צורות. ממהתחלה לסוף מהסוף להתחלה וכו וזה כל מה שמענין אותו.
המורה גם אומרת שבכיתה הוא מתייג כל דבר לפי הנושאים האלה. יש להם כל מיני פינות בכיתה . קריאה. קוביות . תחפושות וכו וכשהיא שואלת אותו באיזה פינה הוא היה מעדיף לעבוד. הוא עונה בצבע . סגול, אדום ., ירוק, למרות שהפינות הללו בכלל לא מסודרים לפי צבעים. הוא בוחר צבע מהפינה וכך קורא לה.
הוא ממש אובססיבי שנדיק בצבעים. למשל שלא נגיד רק ירוק במקום ירוק בהיר או ירוק כהה.
הוא אומר משפטים מוזרים כמו "לין (אחותו) בצבע ורוד (בגלל צבע הפנים? הבגד?) אבא לבן. אמא חום וכו
האישה שפגשנו טוענת שיכול להיות שפשוט כיוון שלימדתי אותו את התחומים הללו מוקדם מידי לפני שהמח שלו היה ממש מוכן. המח שלו החליף גיר ופשוט במקום להתרכז על שפה הוא מתרכז בתחומים הללו.
חוץ מזה היא טוענת שאנחנו רק מקשים עליו כיוןן שאנחנו מדברים איתו עברית בבית. וגם כך יש לו ליקוי שפתי. ובמקום להתרכז בשפה אחת שגם קשה לו. אני מכפילה לו את הקושי והמאמץ.
היא מציעה שלפחות אני אדבר איתו בבית רק אנגלית . ושאהאבא ידבר עברית. כך לפחות הוא יוכל לתרגל את השפה האנגלית השולטת כאן.
כיום היא לא עובדת באיבחון .ואני חושבת שמאז היא עזבה את המקצוע (יותר מ10 שנה) אולי הרבה דברים השתנו.
כך שאני לא יודעת ממש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסערה
ז'קלין סקרן מנסור10/02/2010שלום
קראתי את שני התיאורים שלך :
-בענין הדו לשוניות : מתברר לפי מחקרים אחרונים שדו לשוניות לא מחמירה את המצב אם מדובר בילד שיש לו קושי שפתי , כך שאתם יכולים להמשיך לחשוף אותו לעברית מאחר וזו שפת האם שלו .
- בענין ה"אובססביות" : את מתארת מצב שבו יש מעין כשלים תקשורתיים בין בנך לבין הסביבה : במקום לענות ולו במילה אחת (בתגובה לשאלת המורה )שהוא מעונין לשחק בפינה מסוימת ( למשל יכל לענות רק "קוביות" ) אז הוא אומר צבע . לבירור מצב זה לעומק מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת או איש צוות בגן שיוכל לבדוק את יכולות השפה והתקשורת של בנך , וזה יכול להתבצע גם באנגלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה וכמה שאלות
סערה10/02/2010זה בערך חודשים שהילד מטופל על ידי קלינאית תקשורת באנגלית בגן. היא פוגשת אותו פעם בשבוע למשך כ45 דקות.
היא גם לא ידעה להסביר לי למה הילד מרוכז בעיקר בתחומים שצינתי מקודם.
למרות שהילד אהב מאוד צבעים ואי בי סי ואלף בית עד גיל שנתים וחצי שלוש בערך ההתפחות השפתית שלו היתה לפי הגיל. ואז שמנו אותו בגן ומשהו קרה ..(אין לי מושג מה. אני רק יודעת שהילד השתנה לי מאז ) והיתה נסיגה.. או האטה בהתפתחות השפתית. וגם איבוד בטחון עצמי מסוים.
הבעיה שאני רואה את הבעיה גם בבית . וגם כשמדברים על נושאים שלא קשורים לגן. יש לו בעיה בשליפה ובתחביר וגם בסיפור ברצץ.
אני רק רוצה לדעת האם זה נכון מה שהמטפלת (לשעבר) הישראלית אמרה לי שהילד פשוט למד את כל המושגים ההם כשמח עדין לא היה בשל ללמוד זאת. וזה בא על חשבון לימוד השפה שלו. ואח"כ כיוון שהוא התקשה בשפה הוא התחיל להשתמש באי בי סי וכו כמקום מפלט מקשיי השפה. כי שם הרגיש שהוא בשליטה ומבין ויודע. וכך קרה שהשפה נדחקה שוב לצד וחוזר חלילה
א.האם התאוריה הזו נכונה?
ב. אם כן מה אפשר לעשות כדי להסיט את ריכוז הילד מנושא הצבעים וכו ולגרום לו להתרכז יותר בשפה? אי אפשר לגמרי לגרום לו להתעלם מאי בי סי וכו כי במוקדם או מאוחר הוא יצטרך ללמוד לקרא.
ג. אם גם כך הוא די מרוכז בנושאים הללו. האם לא כדאי פשוט לנצל את זה שהוא אוהב "להתעסק" עם אותיות וללמד אותו לקרא?
ד.האם יכול להיות שדרך קריאת סיפורים הוא בעקיפין ישפר את השפה שלו?
אני רק מפחדת שאם אלמד אותו לקרא (למרות שהוא די רוצה) אני אחזק את בעית האובסיסיביות לאותיות וכו (בהנחה שהתאוריה הזו נכונה)
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיביות
חן לדרר11/02/2010סערה שלום
שאלות אלו צריכות להענות ע"י מטפל המכיר את ילדך, מומלץ לבצע אבחון התפתחותי מקיף (בד"כ מבוצע ע"י פסיכולוג או רופא התפתחותי יחד עם חוות דעת של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק) כדי לחשוב מה מקור העיסוק באותיות וכיצד להתמודד עם כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שפה בן שנה ושבעהאמא ל 108/02/2010
שלום,
לפני זמן מה תיארתי בפורום זה את ההתפתחות השפתית של בני בן השנה ושבע,
בקיצור - ילד מאוד תקשורתי, מבין ומבצע הוראות פשוטות, משתמש הרבה בג'סטות
אומר - אבא, אה - מה (לאמא), אף, עין, או (כדור), הב (כלב), מים, אמ -אמ, אה- אש (רעש), איים (גרביים) ועוד'.
עבר בדיקת שמיעה - תקינה!
כפי שהקשבתי לעצתכם חיכיתי חודשיים לראות התקדמות ואכן בשבועיים האחרונים פתאום הילד מאוד התקדם והוא מתחיל להפיק חצאי מילים והרבה - למשל נעליים - ניים, גרביים - איים, רעש - אה- אש. אך למרות פרץ המילים החדש עדיין לא לומד לומר מילים שלמות ועדיין אין מגוון רחב של הברות. כפי ששמת לב רוב המילים שהוא אומר הן בנות אותן הברות, אה, בה, מה , שה, נה וזהו בערך... גם אם יש מילה שמצריכה הברה אחרת כמו במילה שלט אומר - אאאהה (ממש נשמע כאילו אומר את).
האם נשמע תקין לגילו? כדאי לחכות להתקדמות נוספת או שהגיע הזמן לפנות לקלינאית?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבור בגיל שנה ושבעה
ז'קלין סקרן מנסור10/02/2010שלום
לפי מה שאת מתארת יש מגוון צלילים : /מ , ב, נ, ש, / וישנן תנועות שונות (אך יש לבדוק אם יש תנועת U/O והאם יש צלילים כמו /ג , ד , ת / ?)
מבחינת ההברות -ההפקות בהתפתחות הנורמלית נשמעות כמו מה שאת מתארת, כלומר הילד מפיק את ההברה המוטעמת שהיא השניה ומתחיל לנסות להפיק שתי הברות כמו שניסה להפיק במלה (רעש )
בינתיים זה נשמע טוב , ניתן לשחק איתו כדי להוציא עוד מגוון של קולות דרך קולות של חיות וצעצועים וליהנות משלב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור - בן שנתיים ו-4 ח'שרון07/02/2010
שלום רב,
בננו בן השנתיים ו-4 ח' מרייר , לדעתי הררבה. מדי פעם הוא אף מרטיב חולצות, נמצא הרבה עם מוצץ. האם הריור טבעי לגילו , או שזה ענין חריג ? רופא הילדים שלו אמר שזה טבעי לגיל זה. לדעתי אם היו לו שקדים או בעיה בנשימה הרופא כבר היה עולה על זה (לקחנו אותו לרופא מספר פעמים החורף בגלל שיעולים והצטננויות).
מה לעשות ?
תודה רבה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
חן לדרר07/02/2010שרון שלום
ריור במידה מסוימת יכול להופיע בגיל הצעיר אך פחות נצפה להרטבת חולצות. כדאי לשים לב האם יש גורמים המשפיעים על הריור כגון הצטננות , מוצץ בפה וכו'.
בשלב ראשון מומלץ לפנות לברור אצל מומחה א.א.ג וכן לבצע בדיקת שמיעה. בשלב השני להגיע לאבחון קלינאית תקשורת שתעריך את חומרת הריור ותבדוק את הצורך בטיפול או במתן הדרכה לבית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי המוצץ אשם
אביגיל05/10/2012נסי לגמול אותו משימוש יתר במוצץ. אל תתני לו ביום בכלל מוצץ ושימי לב אם הריור פוחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותדליה07/02/2010
בני בן שלוש ושלושה חודשים,התחל טיפול אצל קלינאית לפני שלושה חודשיים וסיים.בעוד חצי שנה ייצטרך מעקב ואבחון..בינתים אני אמורה להמשיך ו"לעבןד"איתו בבית..אך לפני שלושה שבועות ילדתי ולצערי אין לי כ"כ הרבה זמן והאמת גם לא כ"כ הרבה כוח....אני מרגישה שאני "מזניחה" אותו גם ככה הוא היה מדבר בקולרם ועכשיו זה החמיר...רגרסיה נוספת בדיבור אני לא רואה..אך מרגישה תקועה...מה לעשות..
יש לציין שהוא התקדם יפה מאד בחודשים האחרונים..אך עדיין לא משתמש במילה את והופך אותיות לדוגמא קלבת במקום קבלת.שוב יש עוד הרבה הרבה מה לעבוד איתו
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
חן לדרר07/02/2010דליה שלום
מתאורך אני מבינה שעקב השיפור בשלב זה לא נראה צורך בטיפול אלא חיזוק והעשרה בבית. אם אין באפשרותך לעשות זאת כדאי לחפש פתרון ביתי אחר כגון בן משפחה אחר או מתרגל בשכר. נשמע שהתרגול בבית משפיע ולכן אתם כבר רואים שיפור.
לגבי הדרכה מה בדיוק לתרגל בבית זה את צריכה לקבל מהקלינאית שטיפלה בבנך מאחר וצריך להכירו כדי לתת המלצות בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתר אחד לא פועל(:02/02/2010
שלום,
אני בת 18 ,בעקבות גידול שפיר שהיה לי בראש, שלחץ בין היתר גם על העצב של מיתרי הקול, כרגע הקול שלי חלש וצרוד, וקשה לי לדבר לפעמים.
חלק מהגידול הוסר, ועברתי הקרנה לא מזמן.
הרופא אא"ג שלח אותי לקלינאית תקשורת כדי לשקם את הקול, ולא לקפוץ ישר על ניתוח.
אני נמצאת בספקות רבות, האם טיפול אצל קלינאית יכול להצליח? האם יחזור לי הקול כמו בעבר? מה סיכויי ההצלחה במקרה כמו שלי? שווה בכלל לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתר
ז'קלין סקרן מנסור02/02/2010שלום
האם את מתכוונת לשיתוק של מיתר
אם אכן , כן כדאי לעשות טיפול ע"י קלינאי תקשורת שיהיה בקשר עם הרופא כדי לדעת את העמדה של המיתר המשותק וכך להגיע לאיכות קול יותר טובה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות תאונהעליזה01/02/2010
בני החל לגמגם בעקבות תאונת דרכים של אחותו
זה היה לפני שנים רבות
לפני כמה חוד' הוא סיים טיפול אצתל קלינאית תקשורת שהצליחה להביא אותי לדיבור כמעט שוטף
היא הסבירה שמחינתי הטיפול הסתיים.
האם זה נכון? האם אין אפשרות לנקות את הגמגום לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ז'קלין סקרן מנסור02/02/2010את מציינת שהוא הצליח להגיע לדיבור"כמעט שוטף" וזה מאוד משמח. כעת מוטב לתת לו ליהנות מכך ולבדוק מה הוא עושה עם זה הלאה. כדאי להתייעץ עם הקלינאית לגבי ההמשך ( טפול נוסף או טפול אחר ע"י איש מקצוע אחר ) או מעקב
המשך הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום בעקבות תאונה
איילת15/04/2010מניסיון אישי אחרי טראומה, תנסי לפנות להומאופט מוסמך. אצלנו זה עבד מעולה וניקה את הכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בדיבורנטלי23/01/2010
בני בן שלוש
בחודשיים האחרוניים חלה תופעה בה הוא מדבר שבטף ופתאום יש לו קושי לומר מילה מסויימת שרוצה
הוא מתאמץ ולא יוצא לא , רק לאחר שממש מתאמץ ולאחרונה טיפה בוכה יוצאת לו המילה שרצה
זה קורה מספר פעמים ביום.
הוא מדבר שוטף עם אוצר מילים נרחב מאוד
האם יש צורך ללכת לקלינאית תקשורת ?
תודה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שטף - ראי תשובה בשאלות נפוצות
ענת תבור25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותסערה20/01/2010
אנו חים באמריקה כעת.
בני בן 4 שנים. מגיל קטן הוא היה ממש גאון. למשל ידע את כל הצבעים כבר בגיל שנה. את כל האי בי סי ואת כל האלף בית ואת כל המספרים(עד עשרים) בגיל שנתים וקצת..אוהב ללמוד. והתחיל לדבר יחסית די מוקדם. וההתפתחות שלו היתה ממש לפי הגיל.
בגיל שנתים וחצי הכנסנו אותו לגן. ומאז השתנה לי הילד. מילד שמח ואנרגטי. הוא נהיה לילד שקט סגור ומכונס בתוך עצמו. השנה זה אפילו החריף המורה אומרת שיש פעמים שהוא "מתנתק" .ובוהה באויר. כשאני לוקחת אותו לגן. הוא יכול להיות שמח ורגיל. ואז כשמגיעים לגן, כבר בפתח הכיתה הוא נהיה כמו "זומבי" בקושי הולך. בקושי יוצר קשר עיין. בקושי מדבר.
וכאן הבעיה, אני מרגישה שמאז שהתחיל את הגן. יש מין האטה בהתפתחות הדיבור שלו. הוא מבין כמעט כל מה שאני אומרת. וגם יודע להגיד משפטים קצרים.כגון: אני רוצה ...הוא לקח לי את...אני רוצה להתלבש לבד וכו
הוא מדבר ברהיטות והוגה כל הברה כיאות. וגם באנגלית יש לו את המבטא הנכון.
הבעיה היא בעיקר כשהוא צריך לספר סיפור. או לתאר משהו שקרה. למשל אני שואלת אותו איך היה בגן? והוא יודע להגיד כיף! אבל לא ממש יודעת לספר לי ולתאר לי מה קרה. (למרות שאני יודעת שהוא מבין ויודע הכל)
משהו גרוע קרה לו (ועדין קורה?) בגן ההוא. אבל אין לי הרבה ברירות. זהו הגן היהודי היחיד באזור מה גם שהם עוזרים לי מאוד בשכר הלימוד הגבוה.
א.האם תחושת הבטן שלי מוצדקת? האם חוויות מסוימות יכולות לגרום לעיכוב בדיבור או בהתפתחות?
ואם כן מה עלי לעשות?
ב. אנו גרים כאמור בחול. והילד נחשף לשתי שפות. אני יודעת שכדי להעשיר שפה אני צריכה לדבר איתו כמה שיותר ולקרא לו כמה שיותר ספרים. אבל מצד שני. אני מרגישה שאני סתם מבזבזת את הזמן. ובמקום להתמקד בשפה המדוברת האנגלית. אני עובדת על העשרת העברית שחוץ מהבית אין לה ממש שימוש כאן (אנחנו מדברים רק עברית בבית)
רמת האנגלית שלי טובה מאוד. אם כי יש לי מבטא כבר (ושמתי לב שאפילו הבן שלי מחקה את דרך הגית הR שלי..כך שאני לא יודעת אם אני אמורה לעבור לדבר איתו באנגלית כדי להקל עליו. או אם עלי להמשיך לדבר בעברית עם הגיה לא נכונה של מילים.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה:
סערה20/01/2010התכונתי כמובן לאמר שאם כי האנגלית שלי היא ברמה גבוהה. המבטא שלי הוא גרוע מאוד . ולכן גם הגית המילים.
כך שאני עומדת בפני דילמה. מצד אחד כל הסיפורים והדאלוגים שהוא נחשף אליהם בבית הם בעברית.
מצד שני בגן וברחוב מדברים אנגלית. האם זה שאני ממשיכה לקרא לו ספרים בעברית ולהעשיר את השפה העברית שלו (במילים ספרותיות שלא ממש הכרחיות לשפה המדוברת)
האם אני לא ממש מחבלת בהתפתחות השפה שלו?במיוחד שגם כך קשה לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים רגשיים, שפה ודו לשוניות
ענת תבור20/01/2010סערה שלום,
מתיאורך לגבי התפתחות השפה של בנך + התנהגותו סביב הההליכה והשהות בגן - נראה כי התשובות כבר בידיך ובחירתך היא מה לעשות עם זה. מצבו הרגשי בהקשר של הגן משפיע ישירות על תפקודו בכל התחומים, כולל בשפה. נסי לבדוק את יכולותיו בסיפור חוויה במשהו שאינו קשור לגן ואז לראות אם אכן קיים אותו קושי שתיארת. בכל אופן, שאלה "גדולה" כמו איך היה בגן?" גוררת לרוב תגובה של "כיף" אצל 90% מהילדים. נסי לשאול אותו שאלות ממוקדות יותר, כמו: מה למדתם במפגש? עם מי שיחקת היום? במה? וכד'.
לגבי דו-לשוניות. במידה ולא קיים קושי שפתי ראשוני, אין שום מניעה להמשיך לחשוף את הילד לשתי שפות שונות: אנגלית במסגרת החינוכית ועברית בבית. ילדים לומדים שיש שתי מערכות שונות של שפה ובד"כ נראה כי הן מתפתחות באופן יחסית שווה, אם החשיפה דומה. כששאת קוראת לו ספרים בעברית, אפשר גם להוסיף מילים מיוחדות באנגלית כ"תרגום" בכדי שירוויח מהחשיפה בבית, אבל אם את רוצה לשמור על השפה העברית - תמשיכי לדבר בה. החשיפה בבית רק תורמת לידע העולם שלו ובוודאי לא מחבלת בהתפתחות השפה.
כאמור, חשוב קודם כל לבדוק את מקור קשייו הרגשיים שבודאי משפיעים על שפתו ויכולת הביטוי שלו בהקשר של הגן, ואז לעשות חושבים לגבי השפות השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5-לא מדברת בגןגלית18/01/2010
שלום רב,
ביתי בת 3.5 ילדה חכמה ומקסימה. היא מדברת חופשי עם אוצר מילים רחב למדי, אומנם יש אותיות שעדין לא הוגה כראוי (ר,כ,ק) אך היא מדברת בצורה ברורה למדי, משפטים ארוכים, ומקשרת הרבה דברים. הבעיה היא שבגן לא שומעים אותה מדברת כלל והיא לא מתקשרת עם הצוות. היא עונה בכן ולא בהטיית ראש בלבד, ולפעמים כלל לא מגיבה. היא ממש עוצרת את עצמה ושותקת.
עם הילדים בגן היא כן מדברת וגם עם המשפחה הקרובה אבל עדין בביישנות .
לעומת זאת בבית הכל זורם חופשי ואין כלל מעצורים.
מה ניתן לעשות? מאפה זה יכול לבוא?
אשמח לקבל כל מענה ועזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור סלקטיבי
ענת תבור18/01/2010גלית שלום,
מתיאורך לביתך אין בעיה בהתפתחות השפה והדיבור, אלא בקושי בשימוש בו במצבים שונים התלויים בסיטואציה ובשותף לשיחה עימה.
למעשה, ישנה כאן "בחירה" מודעת או לא מודעת מתי להשתמש בדיבור. הקושי שבא לידי ביטוי כך הוא קושי רגשי ומאד חשוב לטפל בו. יש לפנות ליעוץ פסיכולוגי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גימגום התפתחותיעדן16/01/2010
בני בן 3 וחודש ילד מפותח מאוד מוטורית מגיל צעיר,התחיל לדבר מאוחר לקראת גיל 3 משפטים שלמים ממש. לפני 5 חודשים בערך שמנו לב שבמהלך הדיבור הוא נתקע קצת במילים וזה הלך וחזר במהלך הזמן הזה,אפשר לומר שיש זמנים במהלך היום שהוא נתקע יותר ויש ימים שפחות
הייתי אצל רופאת הילדים והיא אמרה שנכון לאיך שזה נשמע לה אין צורך לגשת לטיפול מכוון שלטענתה זהו גימגום התפתחותי שיחלוף מעצמו אך אני מאוד לחוצה מכוון שאבא שלי מגמגם לא כבד בכלל אך בכל זאת .
איך מזהים אם הגמגום הוא התפתחותי או גמגום של ממש לפי מה שקראתי גמגום אמיתי מלווה בעיוותים בפנים .אנא תשובתכם אני היסטרית .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום התפתחותי
חן לדרר17/01/2010עדן שלום
תאורך יכול בהחלט להיות אופיני לחוסר שטף התפתחותי, יחד עם זאת בגלל שזה נמשך כבר 5 ח' וגם בגלל שזה מדאיג אותכם חשוב לבדוק את הנושא. את מתארת גם איחור מסיים בהתפתחות השפה ויכול להיות שזה הגורם ולכן חשוב לעבור הערכה שפה מקיפה אצל קלינאית תקשורת, במקביל יש לבצע בדיקת שמיעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
עדן21/01/2010היי
תודה על תשובתך ,הייתי אצל קלינאית ולצורך איבחון והיא אמרה שיש לו איחור התפתחותי בשפה ומכך נובע חוסר השטף בדיבור והגמגום הקל .וברגע שידביק את פער השפה הכל יעבור לו ולמרות זאת היא המליצה על המשך טיפול גם בתחומים אחרים כגון אי זיהוי צבעים ואי יכולת למנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
עומר17/03/2010עדן שלום בואי נקווה שזה המצב
במקרה ולא יחול שינוי כדאי שתטפלי בזה מהר ולא לחכות עוד
איחור בדיבור יגרור בעיות נוספות שיצוצו בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה רציניתאור15/01/2010
אני בן 26 ואני סובל מהפרעות קשב וריכוז אשר מקשות עלי לדבר כמו שצריך אני לא מצליח להתבטא כמו שצריך ואני מרגיש שלוקח לי הרבה זמן לבטא את עצמי וגם אני חושב די לאט זה פוגע לי מאוד בבטחון העצמי אני חושב על הבעיה שלי כל היום ונכנס בגלל זה לדכאונות אני חושב שבסוף אני אשתגע מרוב המחשבות אני כבר מיואש היו לי תקופות יותר טובות שהבעיה הזאת כמעט לא היתה מורגשת אבל עכשיו אני מרגיש שזה ממש החמיר רציתי לדעת אם אפשר להתגבר על הבעיה שלי ומה אני צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בדיבור
חן לדרר17/01/2010אור שלום
מתאורך לא לגמרי ברור לי מה בעית הדיבור, נשמע שאתה מתאר קושי בהתארגנות. בכל מקרה בשלב ראשןו חשוב להגיע לאבחון קלינאית תקשורת שתוכל יחד איתך לזהות את הבעיה ולראות האם המקום לטפל בה הוא בטיפול קלינאית תקשורת
בהחלט לא כדאי להתייאש כי בהרבה מקרים ניתן לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי עזר ודיסקים לעזרהחסוי10/01/2010
שלום,
בחלק מההודעות שקראתי כאן בפורום קראתי שיש דיסקים ומכשיריר שנקרא "דיבור בשטף" שעוזר בשמיעה העצמית, האם המכשיר הזה והדיסקים האלה יכולים לעזור לבעיה של ש' חלולה מדי, ואם כן איפה אני יכול להשיג אותם?
תודה על העזרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, זה מיועד לגמגום בלבד.
ענת תבור11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ומטפל מתאיםחסוי10/01/2010
שלום, אני בן 15 מהוד השרון ,
רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה לטפל בש' לקוייה, לפני כמה זמן שמעתי שיש גם דרך לעבוד עם מחשב.
ודבר שני, רציתי לדעת איפה המקום הכי טוב והכי ממולץ ללכת אליו לטיפול באזור הוד השרון?
תודה על העזרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר /ש/
ז'קלין סקרן מנסור10/01/2010שלום
תוכל לפנות דרך קופ"ח לקלינאית תקשורת לאבחון וטיפול בהתאם . שם יוכלו להפנות אותך למכון שעובד דרך הקופה , בהסדר או באופן פרטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה שיטות עובדים בקופות החולים?
חסוי10/01/2010באיזה שיטות עובדים בקופות החולים? יש שם עבודה עם מחשבים? והאם הם עושים אבחון של כל מבנה הפנים ותוכו או רק הדיבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהש
חן לדרר11/01/2010שלום
התרגול של ש' אינו מתבצע דרך מחשב. בקופת חולים קלינאית תקשורת תעריך את מצב הדיבור ותפקוד אברי ההיגוי , במידה ויהיה צורך בברור רפואי יפנו אותך גם לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון קשורה
הדסה28/01/2010זה אחד מהסימפטומים של לשון קשורה.
תפתח בגוגל ד"ר רועי פורר- לשון קשורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)