פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.8
    דניאלה
    04/09/2010

שלום בני בן 4.8 בעבר היה לו קשה להגות את האות ר' עבדנו בבית איתו וזה עבר לו
    אבל עד היום יש לו בעיה עם האות ל' במקום בלון הוא אומר ביון וכשאנחנו חוזרים איתו על המילים הוא מנסה בכח ומגלגל את ה ל' החוצה-זה נשמע טוב אבל כשמסתכלים עליו הלשון שלא בחוץ כשהוא אומר ל'
    רציתי לשאול האם יש מצב כזה בגיל כזה מאוחר? האם צריך לפנות למומחה? או שזה יעבור עם הזמן?

אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.8

הוספת תגובה

• היגוי ל

ענת תבור
    05/09/2010

מומלץ לפנות לאבחון וטיפול קלינאית תקשורת. הצליל "ל" היה אמור להרכש באופן תקין, ומכיוון שלא כך - בנך זקוק להדרכה ותרגול כיצד להפיק צליל זה נכון.
    ואף פעם לא מאוחר מידי.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    דנה
    03/09/2010

שלום,
    יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים . עד לפני כשבועיים מדבר שוטף ללא כל בעיה , לפתח התחיל גמגום במילה הראשונה של המשפט ומיום ליום הלך והחמיר- הוא פשוט "נתקע" במהלך משפט.
    בתחילה ייחסתי את זה לכל החויות החדשות שהוא עובר בחופש אז אמרתי שנחכה לגן אבל בגן זה לא משתפר.
    לפנות לטיפול? ממה זה בא?

תודה נועה

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום

ענת תבור
    05/09/2010

נועה שלום,
    אנא קראי את תשובתינו המפורטת ב"תשובות לשאלות נפוצות" לגבי חוסר שטף התפתחותי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IQ והתפתחות שפה
    עמית
    02/09/2010

שלום,

האם ידוע לכם על מחקרים הבודקים את הקשר בין התפתחות השפה אצל ילדים (ותינוקות) ובין הIQ שלהם בגיל מאוחר יותר?

אשמח מאוד אם תפנו אותי למאמרים ספציפיים, לצערי לא הצלחתי למצוא לבד, אבל קשה לי להאמין שלא נערכו מחקרים כאלו...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    IQ והתפתחות שפה

הוספת תגובה

• IQ והתפתחות שפה

ענת תבור
    05/09/2010

עמית שלום.

אינני מכירה מחקרים ספציפיים בנושא, אך מכיוון שIQ מורכב בחלקו ביכולות שפתיות, ודאי שהוא מושפע מכך.
    קיימים מחקרים רבים וגם הלכה למעשה רואים שחלק מהילדים שמאחרים ומעוכבים שפתית בגיל הצעיר ממשיכים להיות בעלי יכולת שפתית נמוכה שיכולה לבוא לידי ביטוי גם בציון ה-IQ.

מאידך, ישנם ילדים רבים שיש להם עיכוב בהתפתחות השפה בגיל הצעיר, אך הם משלימים את הפערים בהמשך ומגיעים לרמה מילולית בהתאם לגילם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הגייה לילד בן 3 וחצי
    אילנה
    31/08/2010

שלום,
    יש לי ילד בן 3 וחצי, בן הזקונים שלי לאחר שתי בנות גדולות ובן גדול ממנו בארבע שנים. הילד אובחן בפגישה אחת ויחידה שהתקיימה דרך קלינאית של קופת החולים שלנו כבעל בעיות הגייה בהמון הגאים (רשימה ארוכה למדי לגילו). הפגישה התקיימה לפני שלושה חודשים וגם זו לאחר שחיכיתי לתור הזה במשך חצי שנה. משום מה נאמר לי שיש מחסור בקלינאיות בתחום הדרום - באר שבע ויש תורים עצומים, כך שהמרווח בין תור לתור הוא באמת בסביבות החצי שנה. בינתיים הילד כבר מתחיל מחר גן עירוני (בפעם הראשונה, עד כה היה בגן ויצ"ו) ואני ממש חרדה להסתגלות שלו שם ולסובלנות של הגננות (שהן 2 מול כ30 ילדים). יש לציין שהילד מתוסכל מאוד מהעובדה שאיננו מבינים אותו, הוא עצבני, מדבר בקול חזק, צועק ומגלה סימני חוסר סבלנות במהרה. המצב מתסכל ומייאש אותו ואותנו כאחד ואינני יכולה לעשות דבר. אין דבר קשה יותר לאמא מזה. עוד אציין, כי לאחרונה החל לשייך הבהרות לחפצים מסויימים (בודדים מאוד אנחנו כבר מכירים ומצילחיחם איכשהו להבין - מה שסביבה חדשה ולא מוכרת לא תצליח), אך בהרבה מקרים הוא משתדל מאוד לתאר לנו משהו וחוזר עליו מספר רב של פעמים ואיננו מבינים אותו. כתוצאה מכך הוא מתחיל לצעוק ולפרוץ בבכי.
    האם יש איזו דרך שאוכל להקל עלינו את הקושי והכאב הזה? המצב נורא מסתכל את כל בני הבית. אשמח אפילו לרשימת קלינאיות בתחום הדרום (אנחנו גרים בב"ש) למרות שהבנתי שהמצב של מחסור בקלינאיות די דומה בכלל קופות החולים..

בתודה מראש,
    אילנה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הגייה לילד בן 3 וחצי

הוספת תגובה

• מובנות דיבור ירודה

ענת תבור
    31/08/2010

אילנה שלום,
    לא ממש הצלחתי להבין מהי מידת מובנות דיבור בנך, האם לא ניתן להבינו כמעט בכלל? או רק כשמדבר ברצף?
    בכל מקרה, את מתארת מצב שמחייב טיפול, בעיקר בשל התסכול שמביע.
    מכיוון שיש תור ארוך לטיפולים דרך קופות החולים - יש לך אפשרות לפנות בכתב ולתאר את דחיפות המצב, או לפנות לטיפול פרטי אצל קלינאית תקשורת שעובדת בקליניקה עצמאית (יש רשימות באתר של האגודה לקלינאית התקשורת). זאת לפחות עד שתכנסי לטיפול דרך קופת החולים. גם על טיפול פרטני את זכאית לקבל החזרים כלשהם אם את שייכת לביטוח משלים של קופ"ח.
    במידה ואינו מובן כלל, גם לא ברמה של מילים בודדות, תוכלו להיעזר בינתיים בשימוש בתמונות. ניתן לצלם חפצים שימושיים בבית, מאכלים או מקומות חשובים שאליהם אתם הולכים וכד', וכך יוכל להשתמש בתמונות בכדי לביע את רצונו.
    חשוב לשתף את הגננת במצבו ולחשוב יחד איתה איך להקל עליו בינתיים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אילנה
    31/08/2010

ענת היקרה שלום,
    קודם כל תודה על ההצעות וההתייחסות המהירה :)
    הילד כמעט ולא יוצר משפטים ברצף..ואם כן אז הם מכילים עד 4-5 מילים, כלומר משפטים לא ארוכים. הבעיה במובנות היא באמת במילים בודדות ובסיסיות, כשהוא אומר אותן לבד לכשלעצמן יש קושי בהבנת כוונתו.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי
    מישל
    29/08/2010

היי,
    הבן שלי בן שנה וחצי, והוא עדיין לא מדבר ממש יש לו הברות כמו למשל: בה, זה, (כשהוא רוצה את זה), אמא, אבא, (סבתא הוא אומר תתה).
    מתי אמורים ממש להגיד מילים ואיזה מילים? וכיצד עליי לעודד אותו לדבר?
    אני מדברת איתו המון ובצורה ברורה, מקריאה לו ספרים וכו...

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי

חן לדרר
    30/08/2010

מישל שלום
    מתאורך בנך כן מדבר. מבחינתנו מילה הינה צליל קבוע לדבר קבוע. כך למשל יש ילד שיגיד בו לבקבוק ואחר יגיד או לבקבוק
    מדיווחך ברור שיש לבנך לפחות 4 מילים אך אולי יותר. נסי בשלב ראשון לזות את המילים שלו ולחזק את השמוש בהן
    בגילו אמרות להיות לפחות מספר מילים (אך כפי שציינתי אלו לא חייבות להיות מילים מבוגרות)
    לתמיכה התפתחות השפה חשוב לזהות וחלזק את המילים הקיימות ובמקביל לחשוף לשפה. החשיפה לשפה צריכה להיות ממוקדת וחזרתית - נסי לדבר אל בנך במשפטים קצרים (1-3 מילים) עם הפסקות שמאפשרות לו להגיב. רצוי שהשיחות יהיו חזרתיות וסביב נושאי היומיום כך שיוכל בהרדגה להשתלב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שטף בדיבור
    טל
    25/08/2010

שלום

אני סובלת מתסמונת טרנר, הדיבור אצלי ברור אך יש לי חוסר שטף בדיבור לפי הבחנה של קלינאית תקשורת ואני מאוד מקפידה לתרגל ולהתמיד בתרגילים שהביאה לי על מנת לשפר את החוסר שטף בדיבור אך הוא לא השתפר ב100% וזה מאוד גורם לי לחוסר ביטחון וירידה בדימוי העצמי ,
    השאלה מה אפשר לעשות כדי להעלים לחלוטין את החוסר השטף בדיבור ?

לתשובתך הודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שטף בדיבור

הוספת תגובה

• הפרעות שטף

חן לדרר
    25/08/2010

שלום טל
    אני לא יודעת בדיוק למה הכוונה בחוסר שטף אך במקרים של גמגום ובהרבה ממקרי חוסר השטף לא ניתן להגיע ל100% שטף. דרך אגב גם אדם שדיבורו תקין לחלוטין לא תמיד שוטף.
    אי לכך פעמים רבות חלק מהטיפול הינו ללמוד כיצד לחיות עם מצבים של חוסר שטף
    כאשר יש פגיעה בבטחון ובדימוי העצמי מומלץ גם טיפול רגשי (פיכולוגי) ע,מ לעזור בהתמודדות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת באזור אשדוד
    מאיה יעקב
    24/08/2010

שלום,

יש לי ילדה בת 5 שלא מסוגלת לבטא את האותיות ק' וג'

מחפשת קלינאית תקשורת מקצועית ובעלת גישה לילדים, באזור אשדוד, אשקלון, יבנה, רחובות

תודה מראש על העזרה

הוספת תגובה

• למאיה

ז'קלין סקרן מנסור
    24/08/2010

שלום ניתן לפנות דרך קופ"ח של הילדה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מ
    24/08/2010

אני בת 18, ואני מרגישה שיש לי קשיים בדיבור. אני לא זוכרת קשיים בדיבור בהיותי ילדה, לפי דעתי זה התחיל בשנתיים וחצי האחרונות. אני לא מגמגמת, אבל המון פעמים אני נעצרת באמצע משפט (ולפעמים באמצע מילה)ולא מצליחה לגמור אותו, אני חוששת כאשר אני עומדת בפני דיבור רב, וכשאני אומרת מספר משפטים באופן רצוף, אני ממש מודה על כך לאחר מכן. הדבר המוזר, שזה קורה לי במיוחד אם אנשים מסויימים, ויש אנשים זה כלל לא קורה לי איתם, ואיתם אני מדברת רצוף ורגיל(ועדיין אני כל הזמן מודעת לעניין).אני מרגישה שכל זה קורה לי כאשר אני מודעת לדיבור שלי,וחושבת על כך בזמן שאני מדברת. אך כאשר אני לא מודעת לדיבור שלי בזמן הדיבור ולא חושבת על הקושי-אני מדברת רגיל לחלוטין, בלי שום קשיים וקטיעות(אולי עצם החשיבה על הקושי בדיבור בזמן הדיבור-יוצר את קושי?). אנשים שאמרתי להם- אמרו לי שהם לא שומעים שום קושי בדיבור והדבר סתם נראה לי, אך אני חושבת על זה כמעט רוב הזמן וזה מפריע לי. בנוסף יש לי ז',צ', ו-ס', קצת צורמות, ואני מגיעה למצבים שתוך כדי שאני מדברת אני חושבת כיצד אני יכולה להגיד משפט מסויים בלי להשתמש במילים המכילות אותיות אלו. אני מרגישה שכאשר אני אומרת מילים עם אותיות אלו- וההגיה צורמת, הדבר תוקע לי את המשפט. כמו כן כשאני מרגישה את הקושי -אני מרגישה פעמים רבות שפי מלא ברוק והדבר מקשה על הדיבור.
    אני מרגישה שהדבר מוריד לי את הביטחון העצמי. כמו כן שמתי לב שהדבר קורה לי עם אנשים איתם אני מרגישה פחות בטוחה בעצמי, ועם אנשים איתם אני מרגישה ביטחון הדבר כמעט לא קורה לי. האם יש לי אכן בעייה דיבורית, או שהחוסר הביטחון הוא שיוצר את הקשיים בדיבור. האם אני זקוקה לטיפול כלשהוא או אבחון? תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום מ'

ז'קלין סקרן מנסור
    24/08/2010

לאחר הפרוט שלך , אני מציעה שתפני לאבחון ע"י קלינאית תקשורת והיא תייעץ לך אם כדאי לפנות גם לייעןץ רגשי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שטף?
    עינב
    19/08/2010

שלום רב,

כתבתי פה כבר מספר פעמים בקשר לביתי כיום כבר בת שנתיים וחמישה חודשים שהחלו להיתקע לה המילים,היא חוזרת על ההברה הראשונה מספר רב של פעמים עד שהיא מצליחה לדבר,לפעמים היא מצליחה להתגבר על כך אך לצערי נראה שזה הפך כביכול לחלק ממנה. האמנם?
    התופעה נמשכת כבר כמעט 9 חודשים on/off אנו מתעלמים במידת האפשר ומרבים בשירים ,מה יהיה איתה? מה עוד ניתן לעשות? האם זה עדיין יכול להיעלם?
    בכל אופן רציתי להעלות דבר נוסף היא לא מבטאת את העיצורים ל' ו- ר' .
    לדוגמה:בלון היא תגיד ביון ,למה-ימה או ארטיק היא תגיד אטיק, רופא -אופה. האם זה תקין לגילה? יש לציין כי היא דיברה ברור ושוטף מגיל מאוד צעיר ,בעלת אוצר מילים גבוה ומאוד נבונה.
    והיא נולדה עם "לשון קשורה או פירנאום קצר, אני לא בדיוק יודעת את ההגדרה המדויקת, האם יש קשר בין הדברים?
    שאלתי שאלות רבות ,אני פשוט מאוד מודאגת.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שטף?

הוספת תגובה

• חוסר שטף

חן לדרר
    19/08/2010

עינב שלום
    הגיית ר' ול' אמורה להופיע עד גיל 3:06-4 כך שזה תקין כרגע
    לשון קצרה או פרנולום קצר ברוב המקרים אינם משפיעים על דיבור וגם כאשר משפיעים לא יהיה לזה קשר לשטף הדיבור
    ולגבי חוסר השטף - כאשר התופעה נמשכת מעבר ל3-4 חודשים חשוב להגיע לאבחון קלינאית תקשורת. לאור משך התופעה אצל ביתך עליכם לפנות כעת לאבחןו קלינאית תקשורת שתוכל לבדוק לאומר מה הבעיה ולהחליט האם יש צורך בטיפול או לא ואם לא תוכל לתת לכם הדרכה ספציפית

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבושי הגיה
    דנה
    18/08/2010

בני בן שנתיים וחודשיים. מגיל שנה סבל מנוזלים באוזניים (ללא דלקות) ואובחנה ירידה בשמיעה וכן שקד שלישי.
    לאחר ניתוח להסרת שקד שלישי וטיפולים הומאופתיים, בדיקת שמיעה התנהגותית הראתה שיפור בשמיעה אך עדיים היו קיימים נוזלים ונשלחנו לבדיקת ברה (ביולי). הבדיקה הדגימה ירידה קלה בשמיעה.
    אנחנו צפויים לבדיקת שמיעה התנהגותית חוזרת בספטמבר. אציין שהגננת מציינת שאין בעיה בהתפתחות, בתקשורת ובאינטרקציה עם הילדים האחרים.
    הבן שלי ילד פעיל ונמרץ, אך גם מופנם וביישן.
    בחודשים האחרונים, ולאחר בדיקת השמיעה ההתנהגותית האחרונה, התחיל לומר הרבה מאוד מילים, ואף מחקה מרצונו מילים שהוא שומע (מאיתנו או מהטלויזיה). לפעמים אומר מרצונו מילים לדברים שמזהה ולפעמים צריך לשאול אותו.
    לפעמים צריך לומר לו את תחילת המילה והוא משלים את סופה.
    מזהה צבעים ואומר את שמותם, יודע לספור עד שש, מכיר את אברי הגוף, מזהה רגשות (עצוב, שמח וכד' ומחקה את הצליל למשל כשרואה תמונה של ילד צוחק הוא צוחק, ובתמונה של ילד בוכה הוא כאילו בוכה), אומר שמות של הרבה בעלי חיים וגם משמיע את קולם, יודע להשלים מילים של שירים, מחבר למשפט מילים כמו "אבא בוא" או "אמא בואי" לכלבה שלנו בל אומר "בל, קחי".
    הרבה פעמים אומר "אה" ומצביע על מה שהוא רוצה (כי הוא יודע שאנחנו מבינים אותו), אבל אנחנו מתעקשים שיאמר במילים מה הוא רוצה והוא אומר.
    רוב המילים נאמרות בסיומות או בראשיות (כן=כה, לא=נו, אבטיח=אח, תנין=נין, תוכי=קוקי, בימבה=באבי, הביתה=ביתה בננה=ננה וכד'). מילים שלמות הן: אוטו, אבא, אימא, קח, קחי, בוא, בואי, תיש, פיפי, קקי, ביי, פרפר ועוד.
    הוא גם מדבר הרבה גיבריש.
    יש לי שתי שאלות:
    1. האם זו התפתחות נורמלית לגילו? (גם שיבושי ההגיה, אמירת הסופים וכד'...)
    2. כשהוא נמצא במקום שאינו "הבית" או מקום שהוא רגיל ואוהב לבוא אליו כמו הגן (כמו הקליניקה של הרופא או המכון שמיעה, למשל) הוא מתכנס בעצמו ולא משתף פעולה ומדבר, אפילו אם מוציאים לו צעצועים ודברים "מעניינים". הוא כאילו מרגיש שבוחנים אותו (למשל, אצל הרופא אם הוא נמצא שם קצת זמן בלי שנסתכל ונתייחס אליו אז הוא יתרוצץ וידבר קצת וכד', אבל ברגע שאגיד לו "תגיד כלב" והוא יראה שאנחנו מסתכלים עליו הוא לא יאמר. גם בבדיקת השמיעה ההתנהגותית שהיתה הקלינאית הראתה לו קלפים עם תמונות ושאלה אותו מה זה ומה זה או כששאלה איפה כיסא איפה כדור, הוא הסתכל לכיוון של הקלף הנכון אבל לא דיבר). איזה "טריקים" יש אצל הקלינאית שיכולים לגרום לו להראות לה את השיפור במצבו ואת כל מה שהוא יודע (שלא ממש ידע לפני כן...)?

לקביעת תור
    סגירה
    שיבושי הגיה

הוספת תגובה

• שיבושי הגייה

חן לדרר
    18/08/2010

דנה שלום
    מאוד קשה להחליט האם ההתפתחות תקינה רק ע"ס דיווח. בגיל שנתיים בהחלט לגיטימי שלא כל המילים יהגו היטב אך זה תלוי כמה שיבושים יש ועד כמה אדם זר יכול להבין את דבריו. גם מבחינת כמות מילים ומבעים נראה שהוא בכיון טוב אך צריך בדיקה מעמיקה

לילדים בישנים ראשית מומלץ לא לבקש שיגידו - במקרים רבים כאשר הילד נמנע , ההורים נלחצים (מאחר ורוצים שיראו את תפקודו המלא) ומנסים ללחוץ שיגיד ואז התגובה הינה המנעויות רבה יותר. לרוב קלינאית תקשורת (או מטפל אחר) פשוט יתעזרו בסבלנות, יתנו הזדמנות להסתגל למקום וישאירו לו מקום ליזום כאשר ירגיש בטוח. לעיתים תהליך אבחוני במצב כזה יכלול מספר פגישות וכך יהיה זמן לראות את תפקודו לאחר 'התחממות'
    מומלץ להכין ילדים בישנים למקומות חדשים - בדרך לספר לאן הולכים, מה עושים שם וכדומה. מצד שני לא להגיד דברים שמדגישים צורך בשת"פ (למשל לא להגיד 'אבל תדבר איתם'

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות
    מיטל
    17/08/2010

שלום רב,
    לבני בן השלוש וחצי (כמעט) חסרות אותיות מסוימות בעת הדיבור.. אם לנסות להיות מדויקת, אלו האותיות הלועיות (אם כך באמת קוראים לזה..) - ג', ח, ק.
    את כולן הוא מחליף באחרות באופן די סיסטמטי - ג' מוחלפת בד', ח' מוחלפת בס' וק' מוחלפת בת'.
    יש לציין שהחל לדבר "שוטף" בגיל מאוחר באופן יחסי, אבל מהרגע שהתחיל - אין להפסיק..
    הדיבור כעת שופע, מלא בדימויים, רעיונות, מחשבות מורכבות וכו'.
    כך שמבחינת תוכן הדיבור - אינני דואגת כלל, רק האותיות החסרות מפריעות, ואני מניחה שבעיקר לי, מפני שהוא יצליח להעביר את המילה גם בדרך אחרת..
    ועדיין, במקום לא מוכר, המחסור הזה באותיות גורם לו לעיתים לכעס ומבוכה קלים..
    האם ישנם "תרגילים" שאוכל לעבוד איתו עליהם על-מנת להכניס ללקסיקון אותיות אלו?
    בתודה,
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    אותיות חסרות

הוספת תגובה

• אותיות חסרות

חן לדרר
    18/08/2010

את מתארת תהליך שנקרא FRONTING כלומר הפיכת צליל אחורי לקידמי. תהליך זה אמור לעבור בגיל 3:06 ולכן מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
    לא מומלץ לטפל בכך עצמאית בבית כי ללא הדרכה שבועית עלולים לעבוד בצורה לא יעילה ולפעמים אף מזיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום שהחל לפתע
    סיגל
    16/08/2010

ביתי כמעט בת 4, ילדה מדהימה בהתפתחותה, מצלמת כבר מילים, דיברה עד השבוע שוטף לחלוטין.
    השבוע החלה "להיתקע" במילים הראשונות של המשפט. היא יכולה לחזור על המילה 20 פעמים ולא מצליחה להתקדם עם המשפט. האם זו תופעה מוכרת? האם זה חולף או דורש טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום שהחל לפתע

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    18/08/2010

התופעה שאת מתארת בדרך כלל הינה חוסר שטף התפתחותי - תופעה נורמלית שחולפת לאחר תקופה קצרה
    המלצות מפורטות ראי בפורום זה במדור שאלות נפוצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מגמגם לפתע

סיגלית
    28/08/2010

בני בקרוב בן ארבע ולפתע הוא החל לגמגם .
    הוא החל לדבר בגיל מאוד מוקדם ודיבר בצורה ברורה מאוד.
    שאלתי היא ממה נובע הגמגום הפיתאומי? הוא ממש מגמגם ולא משלים את המשפט
    האם יש צורך בטיפול?
    תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי

ענת תבור
    29/08/2010

ראי תגובה לשאלה הקודמת.
    פירוט על כך נמצא ב"תשובות לשאלות נפוצות".
    פנייה לאבחון תלויה במשך הגמגום וחומרתו. אם נמשך יותר מחודשיים ואת מזהה סימנים של מודעות ותסכול של הבן שלך עקב כך - מומלץ לפנות לאבחון.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת טרנר - חיך גבוה גורם לקשיים
    לימור מימון
    14/08/2010

שלום רב,
    לבתי בת 11.30 יש תסמונת טרנר.
    חלק מהבעיות של הטרנר הוא בעיות בדיבור, הילדה לא מדברת ברור וכל שיחה איתה צריכים לשאול מה היא רוצה,
    לילדה יש גשר למעלה.
    האם לדעתם צריך התערבות של קלינאית תקשורת, שגם מודעת לבעיות טרנר.
    אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• תסמונת טרנר

חן לדרר
    15/08/2010

מאחר ואת מתארת קשיי דיבור חשוב שקלינאית תקשורת תבדוק אותה ותראה מה אפשר לשפר.
    גם במקרים שיש מגבלה של מבנה אפשר לעיתים לשנות ולפחות לשפר את התפקוד
    אינני בטוחה שתמצאו קלינאית תקשורת דוקא מנוסה בתסמונת ספציפית זו אבל כל ק"ת שתאבחן אותה תוכל לברר פרטים על התסמונת לפי הצורך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ו 11 חודש עיכוב שפתי
    נטלי
    14/08/2010

בתי בת שנה ו11 גדלה בבית דו שפתי אנחנו סבתה וגן ברוסית ואחותה הגדולה בעברית .מפותחת מאוד לגילה הן מבחינה פיזית תקשורתית- הבנתית ומוטורי.גם אנחנו מבינים וגם בטיפת חלב וגם הגננת בגן אומרת כך. עוד לפי שמילאה לה שנה היא הבינה וביטאה את עצמה בעזרת סימנים , הינהון ראש וכמה מילים שכן אומרה. מילים ראשונות הופיעו יותר בסיבות גיל שנה.
    כבר לפני כמה חודשים הבחנתי שהיא מסוגלת לבצע כמה פקודות עוקבות, אחרי שאומרים לה פעם אחד בלבד ולא תערבים אחר כך = כמו תוציא מהתיק צעצעו , תשימי בתיק אחר ונצא לטיול .היא גם עושה את משביקשתי וגם בנוסף נועלת נעליים ודוחפת עגלה לטיול וגם מכינה לה את בקבוק המיים בועות סבן ומוצץ שלה ועוד מספיקה להזכיר לי כי אני לא נעלתי נעליים ומביאה לי אותם .
    היא נגמלה מהחיתולים לפני כחודשיים ביקשה סיר ולא הסכימה יותר לשים חיתול, היא מאוד עצמאית תמיד יודעת היטב מה היא רוצה בדיוק .
    מסוגלת ללבוש מספר בגדים בלבד לגמרי נועלת נעליים ללא עזרה, הולכת רצה רוקדת שכמשמעים לה מזיקה או שמה לה בעצמה ,היא יודעת איפו מדלקים ומכבים כל מכשיר בבית.
    היא אומרת מספר מוגבל של מילים כ 40 , כמו מיהו- חתול, גה- עוד או נוסף ,נהנה מוצצים ועוד . היא מתחילה לחבר 2 מילים במשפט אבל מאותם מילים שהיא יודעת להגיד מצביעה עם אצבע על מספר פריטים זהים וסופרת בקול למשל 3 חתולים היא אומרת - מיהו גה(עוד) מהו גה מהו- .
    אני מואד דואגת כי ילדה הרבה מייללת צועקת בוכה מתעצבנת מקשה ליצור קשר עם בני גילה בגלל מחסור שפתי (בגן כמעט כל בני גילה מדברים). אך לעזור לה?? כואב לי הלב .התחלנו תהליך של מכון להתפחתות אבל זה לוקח די הרבה זמן בדיקות שמעה וכאלה ובנתיים מצבה הנפשי לדעתי לא משהו. האם יש לכם מה לייעץ לי אשמח מאוד .
    תודה רבה מראש
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ו 11 חודש עיכוב שפתי

הוספת תגובה

• עיכוב שפתי

חן לדרר
    15/08/2010

הי נטלי
    מתאורך נשמע שביתך יודעת כיצד להעביר את רצונותיה ולכן אולי לא כדאי למהר לקשור בדיבור בעיות אחרות של בכי וכדומה.
    מאחר ולפי תאורך היא כבר מתחילה לצרף שתי מילים מאוד יכול להיות שיש לה יותר מ-40 מילים אבל אולי הן קשות לזיהוי (אולי אינן ברורות)
    חשוב לחפש מילים ולחזק כל צלילל קבוע המשמש כמילה (למשל אומרת פו לבקבוק אז להגיד , כן בקבוק, קחי בקבוק)
    ע,מ לעזור לה בלמידה ובשמוש במילים חשוב לבצע חזרות רבות על המילים המכרות, להשתמש במשפטים מאוד קצרים ולחזק אותה על השתתפות בשיחה (גם אם עושה זאת בהבעת פנים אות תנועת ידיים)
    מעבר לכך לצערי צריך סבלנות כי הקצב שלה הוא שיקבע. חשיפה טובה וחזרתית יכולה להביא לשיפור אך במגבלות היכולות של ביתך
    מצויין שפניתם לאבחון, אנא צינו שיש צורך באבחון ברוסית מאחר וע"פ תאורך ביתך הינה חד לשונית כי רוב השיפה הינה לרוסית ולכן חשוב לאבחן אותה בשפה העיקרית שלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נטלי
    15/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכונים לליקויי דיבור.
    יעקב שמרלינג
    09/08/2010

יש לי ילד בן 17 שיש לו בעיות גמגום.אני מבקש לדעת היכן יש מכון לליקויי דיבור באיזור חיפה והצפון (שמעתי שיש גם מכון בקיבוץ "לוחמי הגטאות").נא להודיע לי דחוף היכן יש מכונים כאלו באיזור!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מכונים לליקויי דיבור.

הוספת תגובה

• מכונים

ז'קלין סקרן מנסור
    10/08/2010

שלום
    אתה תוכל לקבל רשימת מכונים / קלינאי תקשורת דרך קופ"ח או דרך האגודה לקלינאי תקשורת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה